APP/ Atsargoms/ Ruduo/ Visi receptai

Obuolienė su džiovintomis figomis

Ruduo visada man asocijavosi su obuoliais, su daug obuolių! Močiutės sode, dabar jau prižiūrimame tėvų, auga kelios obelys, obuolių mums niekada netrūkdavo. Vis reikėdavo prisigalvoti ką su tais, greitai gendančiais, ankstyvais obuoliais daryti. Iš vaikystės pamenu, močiutė vis pjaustydavo ir pjaustydavo obuolius, iš jų virdavo obuolienę, jos stiklainiais būdavo nustatytas visas rūsys. Obuolienę valgydavome ne tik su miltiniais blynais, bet ir su bulviniais ir su vištiena. Aš irgi obuolienės negaliu nevirti, tik verdu jos visai po ne daug bei skirtingų skonių. Mano praėjusio rudens sezono atradimas buvo obuolienė su džiovintomis figomis. Šiemet ją ruošiau jau žinodama, kad šiuo receptu pasidalinsiu ir su jumis.

Ji primena figų uogienę, nes valgant maloniai traška figų sėklytės ir pati obuolienė nuo džiovintų vaisių įgyja tamsesnį atspalvį. Aromato jai suteikiu grūstomis kardamonų sėklytėmis bei tarkuota citrinos žievele. Obuoliuose yra daug pektino, tai obuolienė verdama greitai sutirštėja net ir ruošiant ją su paprastu cukrumi. Aš renkuosi Ekologišką “Panevėžio plius” cukrų, pagamintą iš Lietuvoje ekologiškai užaugintų cukrinių runkelių. Ši obuolienė nėra labai saldi, ją mėgstu derinti su brandintais sūriais, tai puikus derinys. Rekomenduoju išbandyti!

Obuolienė su džiovintomis figomis

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: apie 1,5 l
Gaminimo laikas: 60 min.

Sudėtis

  • 1,5 kg pjaustytų ir nuluptų obuolių
  • 200 g džiovintų figų
  • 500 g ekologiško cukraus "Panevėžio plius"
  • 1 citrinos smulkiai nutarkuotos žievelės
  • pusės citrinos sulčių
  • 2 šaukštelių grūstų kardamono sėklų

Eiga

1

Obuolius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis, jų turėtų gautis apie 1,5 kg. Į puodą su obuoliais berkite pusę kilogramo cukraus, supilkite citrinų sultis, įtarkuokite citrinos žievelę ir įpjaustykite nuplautas džiovintas figas. Viską išmaišykite ir statykite virti ant vidutinės kaitros, karts nuo karto vis pamaišydami. Į virimo pabaigą suberkite grūstas kardamono sėklytes.

2

Obuolienė išverda ir sutirštėja maždaug per 30 minučių, ją verdant ant vidutinės kaitros. Dar karštą obuolienę sukrėskite į sterilizuotus indelius ir laikykite per visą žiemą tamsioje vietoje.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su DAN SUKKER LIETUVA

Gali patikti

1 komentaras

  • Atsakyti
    Akvilė
    2023-09-09 at 11:24 am

    Šiandieną išbandžiau. Visi namai nuostabiai pakvipo rudeniu. Figos ir kardamonas priduoda egzotikos ir naujų spalvų senai gerai lietuviškai obuolinei. Manau puikiai derės prie sūrių lėkštės. Ačiū už naują obuolienę

  • Komentuokite