Skani idėja savaitgalio pusryčiams – populiarieji Feta Eggs, t.y. kiaušiniai kepti fetoje.
Pamačiau jų receptą interneto platybėse ir mane jie seniai viliojo, pagaliau išbandžiau bei galiu drąsiai rekomenduoti! Sūri, nuo karščio išsilydžiusi feta, ir skystas kiaušinio trynys su gaiviu trintu avokadu bei šilta tortilija – neatsivalgomas derinys!
Šiam patiekalui idealiai tinka mažosios Santa Maria tortilijos ir prieskonių mišinys su aitriosiomis paprikomis malūnėlyje. Rekomenduoju išbandyti!
Kviečiu žiūrėti filmuotą šio recepto video.
Keptuvę patepkite alyvuogių aliejumi ir įkaitinkite ant vidutinės kaitros. Fetos sūrį rankomis patrupinkite ir berkite į keptuvę taip, kad per vidurį galėtumėte įmušti kiaušinį. Kai įmušite kiaušinį, jį apiberkite maltais juodaisiais pipirais ir aitriųjų paprikų dribsniais, druska bei kepkite, kol sūris pilnai išsilydys ir iš apačios apkeps, kiaušinio baltymas gerai iškeps, o trynys vis dar bus skystas. Kepimo pabaigoje uždenkite keptuvės dangtį, kad kiaušinis greičiau iškeptų. Kitoje keptuvėje pašildykite mažąsias tortilijas, kad jos neatauštų, laikykite pridengtas rankšluostėliu. Ant kiekvienos pašildytos tortilijos sutrinkite dalį avokado, jį apšlakstykite žaliųjų citrinų sultimis, apibarstykite druska ir aitriųjų papkrikų dribsnaisis, o ant viršaus uždėkite iškeptą fetoje kiaušinį, apibatstykite šviežiomis kalendroms. Skanaus! Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVAKepti kiaušiniai fetoje
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Komentarai