APP/ Mėsa/ Visi receptai/ Žiema

Plėšyta kiauliena su ananasais greitpuodyje

Savaitgalis su gera kompanija ir maistu, kurį lengva pagaminti ir kuriuo gera dalintis – patinka kiekvienam. Tokiu atveju dažnai renkuosi plėšytą kiaulieną gaminti multifunkciniame puode, lėtpuodžio funkcija. Įprastai gaminant, plėšytą kiaulieną reikėtų ruošti bent 5 valandas ir lėtai troškinti troškintuve, bet turint multifinkcinį puodą arba greitpuodį šį procesą galima sutrumpinti iki valandos. Kol kiauliena troškinasi yra laiko paruošti ananasų salsą ir pašildyti tortilijas.

Tortilijas šį kartą rinkausi spalvotas – su burokėliais. Šių, naujųjų Santa Maria tortilijų, net trečdalį sudaro daržovės! Burokėliai tortilijoms suteikia švelniai saldaus skonio ir natūraliai ryškią spalvą bei papildo paplotėlį skaidulomis. Parduotuvėse jau galima rasti ir tortilijų su morkomis. Jei atidarę pakuotę nesunaudojote visų tortilijų, pakuotę kuo sandariau uždarykite ir laikykite šaldytuve – taip tortilijos išliks šviežios dar kelias dienas. O prie spalvotų tortilijų norisi ir spalvotų skonių. Todėl plėšytą kiaulieną nusprendžiau troškinti ananasų sultyse ir pateikti takus su ananasų salsa. Ananasai ir kiauliena puikiai atskleidžia vienas kito skonius, patiko visiems valgytojams – mažiems ir dideliems. Skanaus savaitgalio!

Plėšyta kiauliena su ananasais greitpuodyje

19 votes, average: 3,16 out of 519 votes, average: 3,16 out of 519 votes, average: 3,16 out of 519 votes, average: 3,16 out of 519 votes, average: 3,16 out of 5 (19 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 4-6 asmenims

Sudėtis

  • 1 kg kiaulienos mentės arba kumpio
  • 1 šaukšo aliejaus
  • 1 svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 stiklinės ananasų sulčių
  • 0,5 stiklinės SANTA MARIA saldaus "Chipotle" aitriųjų paprikų BBQ padažo
  • 1 šaukšo rudojo cukraus
  • 2 šaukštelių druskos
  • 2 šaukštelių maltos saldžiosios paprikos
  • 1 šaukštelio aitriųjų paprikų
  • Anansasų salsai:
  • pusės prinokusio ananaso
  • 1 mėlynojo svogūno
  • ryšelio šviežių kalendrų
  • 1 aitriosios paprikos
  • 1 žaliosios citrinos
  • druskos pagal skonį
  • Patiekti:
  • 1 pakelio SANTA MARIA tortilijų su burokėlais
  • grietinės arba graikiško jogurto

Eiga

1

Kiaulienos gabalą, perpjaukite pusiau ir apkepkite keptuvėje ant aliejaus iš abiejų pusių. Apkeptą mėsą dėkite į greitpuodį, šalia berkite smulkiai pjaustytą svogūną ir česnakus. BBQ padažą sumaišykite su visais prieskoniais, druska, cukrumi, atskieskite ananasų sultimis. Paruoštu skysčiu užpilkite apkeptą mėsą. Mėsos gabalai turėtų būti apsemti paruošto padažo. Jei trūksta skysčio galite papildomai įpilti ananasų sulčių. Greitpuodį uždenkite, nustatykite kepimą aukščiausiu slėgo režimu 60 minučių.

2

Kai kepimo laikas baigsis palikite mėsą dar 15 minučių karštame skystyje subręsti. Išimkite mėsą iš greitpuodžio ir dviem šakutėmis ją suplėšykite, jei turite specialias mėsos pėšymo šakes, mėsą suplėšysite dar greičiau ir patogiau. Gerai iškepusi mėsa labai lengvai plėšosi ir mėsos skaidulos lengvai atsiskiria viena nuo kitos. Suplėšytą mėsą grąžinkite atgal į skystį, kuriame ji troškinosi.

3

Paruoškite ananasų salsą. Smulkiais kubeliais supjaustykite ananasą, mėlynąjį svogūną, sukapokite kalendras, aitriąją papriką. Viską apšlakstykite žaliųjų citrinų sultimis, apibarstykite druska ir išmaišykite.

4

Ant sausos keptuvės pašildykite tortilijas ir neškite jas ant stalo kartu su plėšyta kiauliena, anasasų salsa ir jogurtu.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite