Apie netikros lazanijos egzistavimą net nebūčiau sužinojusi, jei ne mano sūnus, anksčiau pagrįžęs iš studijų Olandijoje. Pasirodo, su kursiokais jie tokią studentišką lazanija dažnai gamina, o aš apie ją nieko nebuvau girdėjusi. Darbo ir ingredientų ją ruošiant tikrai mažiau, nei tradicinę, nes vietoj įprastų lazanijos lakštų naudojamos tortilijos, o vietoj bešamelio padažo – grietinė.
Nors lazanija ir netikra, bet jos skonis tikrai labai geras! Ją gaminome su Santa Maria tortilijomis. Gaminimo eigą nufilmavau ir įkėliau į Instagram story, šį filmuotą receptą išsaugojau Instagram highlights’e pavadinimu “Netikra lazanija”. Labai rekomenduoju išbandyti!
Iš anksto pasiruoškite bolognese padažą. Svogūnus su česnakais supjaustykite ir pakepkite, tada suberkite tarkuotas morkas ir toliau kepkite keptuvėje ant alyvuogių aliejaus, kol apskrus. Į apkeptas daržoves sudėkite maltą jautieną ir kepkite maišydami, kol apskrus bei malta mėsa taps biri. Tada supilkite konservuotus pomidorus, sukrėskite pomidorų tyrę, berkite druską, cukrų ir pipirus, išmaišykite ir palikite lėtai troškintis 15 minučių. Paruoškite netikrą lazaniją. Į apvalią, tortilijų dydį atitinkančią formą, dėkite pirmąją tortiliją, ją plonai aptepkite grietine, ant viršaus dėkite mėsos padažo, apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu, o ant viršaus uždenkitye kitu tortilijos papločiu. Taip sluoksniuokite, kol kepimo forma bus pilna. Paskutinės tortilijos viršų aptepkite grietine, apdėliokite pjautytu mocarelos sūriu, apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu ir džiovintais raudonėliais. Pašaukite kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 20-30 minučių, kol gražiai apkeps. Valgykite kol karšta su sezoninėmis salotomis. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVANetikra lazanija
Sudėtis
Eiga
Užrašai



Komentarai