APP/ Kepiniai/ Pavasaris/ Vasara/ Visi receptai

Rabarbarų pyragas su trupinių kepure

Ši vasara bėga septynmyliais žingsniais, pats laikas kepti rabarbarų pyragus, kol dar nepraėjo jų sezonas. Nors įprastai jis baigiasi apie Jonines, bet šiemet dėl neįprastai šiltų orų, manau, jis  tikrai sutrumpės iki birželio vidurio. Savo daržo kampe jau ne pirmus metus auginu kelis rabarbarų krūmus, kurių man pilnai pakanka pyragams ir įdomesniems receptams išbandyti. Rabarbarai yra daugiamečiai ir visai nereiklūs augalai, todėl jei turite vietos kur juos pasodinti, būtinai tai padarykite, nes daugiau dėmesio ir jūsų laiko jie tikrai neprašys, reikės ateiti tik derliaus susirinkti. Šiemet manieji rabarbarai visai sukvailiojo ir pražydo dar gegužės viduryje. Jų žiedai jau seniai nupjauti, kad lapkočiai toliau sau laimingai galėtų augti, o aš dar kuris laikas, nesibaimindama peraugusiuose rabarbaruose besikaupiančios žalingos oksalo rūgšties, galėsiu jais pasidžiaugti. Šį rabarbarų pyragą kepiau dar gegužės viduryje, jis skirtas mano naująjai knygai “Sezoninių skanumynų istorijos” prie kurios šiuo metu intensyviai dirbu. Jo receptu ir platesne informacija apie knygą pasidalinau ir su Delfi Maistas skaitytojais. 

Rabarbarų pyragas su trupinių kepure

4 votes, average: 4,50 out of 54 votes, average: 4,50 out of 54 votes, average: 4,50 out of 54 votes, average: 4,50 out of 54 votes, average: 4,50 out of 5 (4 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 24 cm skersmens pyragui
Gaminimo laikas: 50 min.

Be glitimo

Sudėtis

  • 500 g rabarbarų lapkočių
  • 4 kiaušinių
  • 1 stiklinės nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 1/3 stiklinės kukurūzų miltų
  • 1/3 stiklinės ryžių miltų
  • 1/3 stiklinės bulvių krakmolo
  • 1 šaukštelio natūralios vanilės esencijos
  • Trupiniams:
  • 4 šaukštų avižinių dribsnių
  • 1 šaukšto nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 1 šaukšto maltų migdolų
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 2 šaukštų lydyto ghi sviesto

Eiga

1

Pyrago kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, o šonus patepkite lydytu sviestu. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių karščio.

2

Rabarbarus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

3

Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi, kol pabals. Tada į masę suberkite trijų rūšių miltus, įlašinkite vanilės esencijos ir išmaišykite. Į tešlą galiausiai suberkite pjaustytus rabarbarus, išmaišykite ir pilkite tešlą į paruoštą kepimo formą.

4

Iš visų, trupiniams skirtų ingredientų, rankomis pasiruoškite birius trupinius. Jais apibarstykite pyrago viršų. Pašaukite kepti į orkaitę 30 minučių. Ar pyragas jau iškepęs tikrinkite mediniu pagaliuku.

5

Iškepusį pyragą palikte ant grotelių pilnai ataušti. Vietoj cukraus pudros, pyragą apibarstykite smulkai maltais kokosų drožlių milteliais ir pjaustykite.

Užrašai

Receptas iš rudenį pasirodysiančios mano knygos “Sezoninių skanumynų istorijos”. Nuotraukos “Fotopastelė”.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite