APP/ Atsargoms/ Baziniai receptai/ Ruduo/ Visi receptai

Kepta obuolių tyrė

Ši obuolių tyrė gaminama visai be cukraus. Jai rinkitės saldesnius obuolius, nes nuo jų skonio tiesiogiai priklausys, kokio gardumo bus pati tyrė. Skaniausia tokią tyrę kepti orkaitėje, o dar geriau krosnyje, sudėjus obuolius į molinį troškintuvą. Obuolių nelupkite, taip išsaugosite jų žievelėse esančius vitaminus ir pektiną, pakaks tik pašalinti sėklytes. Obuolių tyrę bus gardu ne tik valgyti vieną, bet ji puikiai tiks ir kepiniams. Natūrali obuolių tyrė kepiniuose gali pakeisti dalį ar visus riebalus, t. y. aliejų, sviestą. Ji skani ir vietoj uogienės prie blynų, jogurto ar košių. 

Šis receptas iš mano knygos “Gero maisto dienoraštis. Ruduo”, kurios tiražas jau pasibaigęs ir pačių knygų prekyboje jau niekur nebėra. Šį rudenį gavau ne mažai užklausų dėl šios knygos, bet deja, perleisti jos, kol kas, neplanuoju. Vietoj to, karts nuo karto pasidalinsiu baziniais receptais iš šios knygos, kurie dabar ypač aktualūs. Visus bazinius receptus mano bloge rasite čia

Kepta obuolių tyrė

5 votes, average: 4,80 out of 55 votes, average: 4,80 out of 55 votes, average: 4,80 out of 55 votes, average: 4,80 out of 55 votes, average: 4,80 out of 5 (5 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: apie 1,5 l
Gaminimo laikas: 2 val.

Be cukraus

Sudėtis

  • 2 kg obuolių

  • 0,5 stiklinės natūralių obuolių sulčių
  • 1 šaukšto citrinų sulčių

  • 2 šaukštelių cinamono

Eiga

1

Nenuluptus obuolius supjaustykite į 4 dalis ir išimkite sėklas. Paruoštus obuolius suberkite į troškinti skirtą puodą, supilkite natūralias obuolių sultis, šaukštą citrinų sulčių, suberkite cinamoną ir dėkite į iki 170 °C įkaitintą orkaitę valandai ar pusantros – laikas priklauso nuo obuolių kietumo ir rūšies.

2

Iškepę obuoliai turi būti visiškai minkšti ir sukritę. Juos sutrinkite trintuvu, o tyrę su- krėskite į puodą ir dar kartą užvirkite ant vidutinės ugnies.

3

Karštą obuolių tyrę sukrėskite į sterilizuotus indelius, tvirtai užsukite ir laikykite su viso- mis uogienėmis ir džemais.

Užrašai

Receptas iš knygos "Gero maisto dienoraštis. Ruduo"

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite