APP/ Atsargoms/ Vasara/ Visi receptai

Raudonųjų serbentų drebučiai

Raudonųjų serbentų drebučiai – labai klasikinė uogienė. Anksčiau kiekvienuose namuose, turbūt, ji buvo verdama. Mano vaikystės namuose jos visad buvo labai daug, vis nesugebėdavome visos iki pavasario suvalgyti. Taigi, pabodo mano mamai ją be reikalo virti ir gal kokias dešimt žiemų gyvenome be jos. Visai neseniai, prieš kelis metus, vėl atradau serbentų drebučius, tai dabar, kiekvieną vasarą ir vėl juos verdu, tik po ne daug, kad nespėtų atsibosti.

Po visų uogienių tirštiklių, šių drebučių virimas, kaip tikras stebuklas, nes jie patys, be jokios pagalbos, kuo puikiausiai sustingsta, mat visuose serbentuose yra sočiai pektino. Šį kartą tradicinį saldžiarūgštį serbentų skonį praturtinau vanile.

Pagaliau sugrįžau iš ilgųjų atostogų kaime. Grįžau ne viena, o su visu kalnu stiklainių stiklainėlių, bus ką šaltą žiemą prisiminti. Dėkui, vyro močiutei, kad dar yra ką į tuos stiklainėlius kišti… viskas sava, šviežia, ką tik iš lysvės. Dalinuosi kaime užgyventu savo turtu… 

Raudonųjų serbentų drebučiai

15 votes, average: 3,93 out of 515 votes, average: 3,93 out of 515 votes, average: 3,93 out of 515 votes, average: 3,93 out of 515 votes, average: 3,93 out of 5 (15 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: apie 1,5 l
Gaminimo laikas: 60 min.

Sudėtis

  • 1 l raudonųjų serbentų sulčių
  • 1 l cukraus
  • 1 vanilės ankšties

Eiga

1

Pilnai prinokusius serbentus paruošiau sulčių spaudimui. Sultis spaudžiau greituoju būdu su elektrine sulčiaspaude (maniškė turi 5 greičius, iš kurių pirmasis skirtas uogoms). Galima spausti ir senoviniu būdu, pavirti ir gerai nusunkti per marlę.

2

Mano, kad ir išspausti serbentai, bet dar pakankamai drėgni buvo, tai supyliau juos į rėtį, kad paskutiniai sulčių lašai nuvarvėtų. Sultis lygiomis dalimis sumaišiau su cukrumi ir vanilės ankštimi, užviriau ir paviriau apie 20 minučių.

3

Reikėtų išbandyti, ar uogienė jau pakankamai stingsta, įpilti šaukštą uogienės į lėkštelę ir palaukti kol pilnai atauš. Jei sustingta, tai pats laikas drebučiams į sterilius indelius keliauti. Indelių iš karto užsukti nereikėtų, ši uogienė turi pravėsti ir pilnai sustingti, o jau sustingusią galima ir sandariai užsukti.

Gali patikti

21 Comments

  • Atsakyti
    Jurgita
    2011-08-09 at 3:37 pm

    Va va va, šiuos drebučius labai mėgstu, kaip skanu su blynais ar šviežia bandele…

  • Atsakyti
    oditele
    2011-08-09 at 4:10 pm

    ir rūgštu, ir skanu burnoje pasidarė..;) nuostabios foto..;)

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-08-09 at 9:30 pm

    Jurgita, aš irgi juos labai mėgstu su šviežia bandele laižyti 🙂
    Oditele, tavo foto su voveraitėmis mane irgi labai paviliojo. Pasiilgau dzūkiškų grybų net seilė tysta.

  • Atsakyti
    Neringa
    2011-08-10 at 10:09 am

    oj, kokie grazuoliai debuciai, spalva – pasakiska, taip ir norisi ant batono riekeles uzsitepti ir su pieno stikline uzsigerti 😛

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-08-10 at 8:10 pm

    Neringa, vaikystėje būtent taip ir valgydavau 🙂

  • Atsakyti
    Anonymous
    2011-08-18 at 6:46 am

    Mano šių metų atradimas- aviečių ir serbentų uogienė.Ėmiau 2 dalis aviečių ir 1 dalį raudonųjų serbentų ir elementariai išviriau su cukrum. Serbentai davė tirštumą ir skanios rūgštelės.

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-08-18 at 9:21 am

    Aš irgi pernai aviečių-raudonųjų serbentų uogienę viriau, labai patiko. Šiemet išbandžiau vyšnių-baltųjų serbentų, irgi puikus derinys, o ir nuo serbentų ji sutirštėja.

  • Atsakyti
    Segebutė
    2011-09-08 at 10:35 pm

    Serbentų drebučiai ant skrebučio prie rytinės kavos – nieko negali būti nuostabiau.

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-09-09 at 12:13 pm

    Tikrai taip, Segebute, su tokia lengva rūgštele 🙂

  • Atsakyti
    Violeta
    2012-07-25 at 11:33 pm

    Džiaugiuos, kad nepatingėjau pabandyti šią senai užmirštą uogienę. Skonis superinis! Ačiū tau, Rennie:)

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-07-27 at 6:18 am

      Violeta, kai tiek serbentų, šią uogienę išsivirti tiesiog būtina 🙂

  • Atsakyti
    moderato
    2013-07-24 at 8:56 pm

    TOBULOS fotografijos, TOBULA želė! 🙂

  • Atsakyti
    kazkas man pasakojo ,kad galima be virimo daryti,tiesiog ,per merliu issunkti su cukrumi,kita diena kaip ir drebuciai,ar tai tiesa/
    2017-07-17 at 5:44 pm

    serbentai

    • Atsakyti
      Aurelija
      2017-08-06 at 9:49 pm

      Aš išsunkiu ta senovine spaudimo mašinėle. Dedu 1:1 tų sulčių ir cukraus. Tada belieka sukti mediniu šaukštu apie kokių 30 min. Jei laiko nėra, mikseris superinis pagalbininkas. Išsukus pilti į stiklainius, uždaryti ir laikyti vėsiai. Aš šaldytuve vietos paieškau. bet tinka iš rūdys, žinoma kuo šaltesnis.

    • Atsakyti
      algis
      2017-08-10 at 10:16 am

      Viską galima daryti, tik ne viskas išsilaiko nesupelyję. 🙂 Aš juoduosius žalius serbentus sutrinu su cukrum, ir puikiausiai išsilaiko. Pradžioje, kai toks baisus garštis, įdedu į šaldytuvą, o po mėnesio laikau ant lentynos.

  • Atsakyti
    algis
    2017-08-10 at 10:13 am

    Tai ką, po velnių? nei 2014. nei 15,16,17 metais neverdate raudonų drebučių???

    • Atsakyti
      Joana
      2018-06-30 at 5:14 pm

      Verdam ir dar kaip verdam ?

      • Atsakyti
        Ruta
        2018-07-11 at 8:14 am

        Man nesustingo 🙁 ka dabar daryti?

  • Atsakyti
    Dovilė
    2018-07-05 at 7:18 pm

    Verdam vetdam tik pasitikslinam,nes jau pamiršome

    • Atsakyti
      2019-07-09 at 8:54 am

      Virt tikrai nereikia, kam žudyti vitaminus. Šviežios raud. serbentų sultys su lygia dalim cukraus bus puikiausia želė, nes serbentuose labai daug pektino. Tik turi būti tai padaryta tą pačią skynimo dieną! Būtinai!

      • Atsakyti
        Renata
        2019-07-16 at 3:17 pm

        Dėkui už patarimą. Pabandysiu šį sezoną nevirti, išbandysiu jūsų receptą.

    Komentuoti: Joana Atšaukti