Užkandžiai/ Vasara/ Visi receptai

Krostiniai su uogomis ir juodaisiais pipirais

Tokie crostini su sezoninėmis uogomis yra mano šios vasaros topų topas ir Nr.1 užkandis, kai reikia kažko greitai pagaminamo, skanaus ir įspūdingo. Birželį juos vis ruošiau su braškėmis ir žemuogėmis, liepą su avietėmis, juodaisais serbentais ir mėlynėmis, atėjus rugpjūčiui dažniau gaminu su šilauogėmis, o rugsėjį, tikrai žinau, kad jas ir vėl ruošiu su rudeninėmis avietėmis. Jų pagaminimui reikia vos kelių, bet ypač kokybiškų ingredientų: kuo skanesnės prancūziško stiliaus bagetės (dažniausiai perku prancūzišką duoną iki), kokybiškos rikotos (skaniausią pasigaminu pati, receptą aprašiau knygoje “Gero maisto dienoraštis. Pavasaris”) arba tepamo ožkų sūrio, taip pat kuo šviežesnių sezoninių uogų, gražgarsčių, bazilikų, valgomų žiedų (tiesiai iš turgaus, o dar geriau iš savo daržo ir sodo), kokybiško balzaminio acto (irgi radau iki) ir pačių kokybiškiausiaų šviežiai grūstų juodųjų Tellicherry pipirųDrąsiai galiu sakyti, kad mano patys mėgstamiausi pipirai ir Nr.1 virtuvės lentynoje, kaip kokie prabangūs kvepalai Chanel Nr.5 ant kosmetinio stalelio, stovi būtent Tellicherry juodieji pipirai. Jau nuo seniausių laikų jie laikomi geriausiais pipirais pasaulyje, užaugę pietų Indijoje, Teličerio apylinkėse. Šioje vietovėje užaugę net pipirų žirneliai yra didesni. Ar žinojote, kad pipirai, kaip ir vynuogės, savo skoniu skiriasi nuo to, kokioje žemėje užaugo? Čia užauginti pipirai ypač vertinami, be jų jau neįsivaizduoju savo virtuvės, o šiame straipsnyje aprašiau pačių mėgstamiausių pipirų Top 3-ką. Ten pat paskelbiau ir mėnesio konkursą, komentaruose po straipsniu rašykite savo mėgstamiausius pipirus ir galėsite laimėti kokybiškiausių pipirų rinkinuką.

Krostiniai su uogomis ir pipirais

2 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 5 (2 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 6 asmenims
Gaminimo laikas: 20 min.

Sudėtis

  • 2 baguette batonų
  • 250 g rikotos
  • 250 g tepamo ožkų sūrio
  • 300-400 g sezoninių uogų: mėlynių, aviečių, šilauogių
  • kelių šaukštų kokybiško balzaminio acto
  • kelių malūnėlio pasukimų juodųjų Tellicherry pipirų
  • kelių saujų valgomų gėlių: našlaičių, nasturtų
  • saujos gražgarsčių, bazilikų lapelių

Eiga

1

Batonus supjaustykite vidutinio storio įstrižomis riekelėmis. Jas trumpai paskrudinkite orkaitėje ant grotelių apie 5 minutes, kol apskus ir taps traškios. Jei gaminate gamtoje ar terasoje, trumpai apskrudinti duoną galite ir kepsninėje.

2

Kiekvieną apskrudintos duonos riekelę aptepkite rikotos arba tepamu ožkų sūriu, ant viršaus uždėkite po kelis gražgarsčių lapelius ir apibarstykite uogomis. Jei tik galite, ruoškite su skirtingimis uogomis, bus įvairesnių skonių ir spalvočiau.

3

Jau nunešę ant stalo ant krostinių sudėliokite paskutinius akcentus: apšlakstykite kokybišku balzaminiu actu, pipirų malūnėliu keliais pasukimais apibarstykite kokybiškais grūstais juodaisiais pipirais ir puoškite valgomomis gėlėmis. Mėgaukitės iš karto.

Gali patikti

1 komentaras

  • Atsakyti
    Almante
    2019-05-26 at 9:04 am

    Laaabai patiko

  • Komentuokite