APP/ Gėrimai/ Vasara/ Visi receptai

Šalta raudonoji arbata su braškėmis

Kai lysvėse ir turguose pradeda raudonuoti braškės, prasideda tikroji vasara. O su vasara ateina ir šilti orai, kai norsi daugiau gerti, nei valgyti. Ši šaltoji gaivinanti arbata ne tik numalšina troškulį, bet ir yra labai skani bei aromatinga.

Nors lietuviškos braškės pietų Lietuvoje (kur dabar atostogauju) pasirodė tik praeitos savaitės pabaigoje ir vis dar labai brangios, bet nuotaikos jau visiškai vasariškos.

Kaip ir minėjau, gyvenu atostogų ritmu, visas mano laikas dabar sukasi aplink laisve besidžiaugiančius vaikus, mano mažą darželį, vasarnamio virtuvę, o kiek lieka laisvesnio laiko, stengiuosi mėgautis Dzūkijos pušynais ir labai išgražėjusiu Druskininkų kurortu. Internetas mano vasarnamyje, yra lėtas, kaip sraigė, norėdama įkelti įrašą tam sugaištu tiek pat laiko kiek ir jį parašydama. Taigi, numoju ranka į tą nedidelį atostogų trūkumą ir mėgaujuosi realiu gyvenimu: vaikų bučiniais, augančių daržovių stebėjimu, rytiniais paukščių čiulbesiais, dzūkiško turgaus gėrybėmis ir lėtu sukiojimusi savo virtuvėje.

Šiam kartui labai paprastas šaltos raudonosios arbatos su braškėmis receptas, kurį ruošiau maisto tinklaraštininkų elektroniniam žurnalui, jį atsivertę pajusite tikrus vasaros kvapus.

Šalta raudonoji arbata su braškėmis

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 2 l.
Gaminimo laikas: 10 min.

Sudėtis

  • 4 šaukštų kinrožių žiedlapių (Hibiscus) arbatos
  • 1 cinamono lazdelės
  • 2 šaukštų cukraus
  • 1 žaliosios citrinos
  • 250 g šviežių braškių
  • 2 l verdančio vandens

Eiga

1

Džiovintus kinrožių žiedlapius ir cinamono lazdelę užplikiau verdančiu vandeniu, subėriau cukrų ir leidau arbatai pritraukti bei ataušti.

2

Kai arbata atšalo ją nukošiau.

3

Į ąsotį sudėjau ketvirčiais pjaustytas braškes ir citrinos griežinėlius bei užpyliau arbata.

4

Prieš pateikdama arbatą atšaldau šaldytuve arba pateikiu su ledukais.

Gali patikti

12 komentarų

  • Atsakyti
    Aušra
    2012-06-12 at 3:12 pm

    Labai vasariškas įrašas! Turim planų važiuoti į Druskininkus bent kelioms dienelėms. Myliu šitą miestą :0)

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-06-13 at 5:21 am

      Aušra, Druskininkai dabar tikrai labai išgražėję, aš juose būsiu iki vasaros vidurio, gal kartais pavyks ir susitikti 🙂

    • Atsakyti
      Aušra
      2012-06-13 at 9:14 am

      Būtų labai smagu kavos puodeliui 🙂 Jei niekas nepasikeis, tame tarpe ir oras, planuoju būti Druskininkuose paskutinį birželio savaitgalį…

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-06-13 at 12:40 pm

      Būtų labai smagu 🙂 Būtinai palaikome kontaktą.

  • Atsakyti
    Aušra
    2012-06-12 at 3:13 pm

    vienas labiausiai man patikusiu receptu siame vasariniame oC numeryje!

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-06-13 at 6:07 am

      Aušra, jis visiškai paprastas, bet tame jo ir žavesys 🙂

  • Atsakyti
    aiste
    2012-06-18 at 12:29 pm

    Labai nuotaikingas įrašas! Šią savaitę žada karščius, tai tikrai ketinu išmėginti šitą receptą. Dar norėjau paklausti, ar būtų skanu su žemuogėmis? Sodyboje pamiškėje auga daug, tai mąstau išmėginti tavo šaltos arbatos receptuką, bet su žemuogėmis 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-06-19 at 10:48 am

      Aiste, su žemuogėmis būtų visiška prabanga 🙂 turėtų būt labai skanu. Mes irgi šią savaitę šiuo gėrimu gaivinamės.

  • Atsakyti
    Jurgita
    2012-06-18 at 6:26 pm

    labai skanu ir gaivu. o apie spalvos grožį tai ir eilėraščius galima rašyt 🙂

  • Atsakyti
    Lina
    2012-07-06 at 3:15 pm

    Siandiena kaip tik ruosiau pietus terasoje ir atsiminiau,kad maciau sia grazia gerimo nuotrauka. Per kelias minutes pagaminau,o pagyras klausiau visa popiete:-)) Ir del spalvos ir del skonio ir,aisku,braskiu:-)) Aciu uz ideja!

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-07-09 at 6:24 am

      Lina, džiaugiuosi, kad visiems patiko 🙂

    Komentuokite