Šis braškių tortas iš mano vaikystės. Jis paprastas kaip 2×2 ir skanus, kaip pati vasara. Galima sakyti, kad jis pagamintas iš pačių braškių, nes tortui sunaudojau daugiau nei vieną kilogramą uogų.
Jau tradiciškai savo dukros gimtadieniui birželio viduryje kepu tortą su braškėmis, šis buvo aštuntasis mano greitai augančios, bet vis dar mažosios, gimtadienio tortas.
Vanilinis braškių tortas su kefyru
Sudėtis
- 1 l kefyro
- 250 ml riebios grietinės
- 1 stiklinės cukraus
- 0,5 kg „Kuršėnų“ vyniotinio
- 1 kg braškių + torto papuošimui
- 2 šaukštelių vanilinio cukraus
- pusės citrinos sulčių
- 2 pakelių želatinos, skirtos sustingdyti 2 l skysčio
- 250 ml vandens, želatinos brinkinimui
Eiga
Pirmiausiai braškes nuploviau, nuskabiau kotelius ir gerai nuvarvinau.
Du želatinos pakelius, užpyliau vandeniu, kad išbrinktų. Želatinos šiame torte naudoju daugiau, kad gerai sustingtų ir jame esančios uogos.
Torto formoje ant dugno sudėliojau riekelėmis pjaustytą „Kuršėnų“ vyniotinį. Ant vyniotinio pagrindo subėriau švarias braškes.
Iš kefyro, grietinės, paprasto ir vanilinio cukraus, citrinos sulčių suplakiau kremą. Į jį supyliau išbrinkusią ir pašildytą vandens vonelėje želatiną. Kremą gerai išmaišiau ir užpyliau ant braškių.
Paruoštą tortą stačiau į šaldytuvą, kad sustingtų, geriausiai per naktį. Sustingusį tortą puošiau pjaustytomis braškėmis ir šviežiais mėtų lapeliais.
34 Comments
vikte
2013-07-03 at 12:50 pmO kas per kursenu vyniotinis ir kur jo pirkt?ir ar yra jam pakaitalas?
Rennie
2013-07-03 at 6:27 pmKuršėnų vyniotinio yra pirkti kiekviename Maximos ar Iki konditerijos skyriuje, tai toks vyniotinis su varškės ir sviesto įdaru.
vitalija
2013-07-03 at 1:39 pmSveiki, kaip suprantu kursenu vyniotinis yra pagrindui o galima butu vietoj kursenu vyniotynio naudoti sausainius?
🙂
Rennie
2013-07-03 at 6:28 pmTaip, Kuršėnų vyniotinis yra skirtas pagrindui ir čia labai tinka, bet jį galite pakeisti paprastu biskvitu.
Skaitytoja :)
2013-07-03 at 1:50 pm„Kuršėnų“ vyniotinis ? Nieko apie tokį negirdėjau 🙂 Kuo būtų galima jį pakeisti? Ačiū.
Rennie
2013-07-03 at 6:32 pmKuršėnų vyniotinio tikrai galite rasti prekybos centrų konditerijos skyriuose, kažkada jis buvo kultinis tarybinių laikų vyniotinis, tikrai skanus, įdarytas sviestiniu varškės įdaru. Galite jį keisti naminiu ar pirktiniu biskvitu.
Odeta
2013-07-03 at 7:19 pmKuršėnų vyniotinis sovietiniais laikais buvo TOPAS:) Bet manau, kad Renata teisingai sako, kad biskvitas jį pilnai pakeisti gali:)
Renata, žinai, aš rytoj jį ir pagaminsiu savaitgalio svečiams. O tai pajūryje žada gražius orus ir didelę kompaniją:)
Rennie
2013-07-03 at 7:51 pmOdeta, visiška teisybė 🙂 Linkiu Tau gero oro pajūryje, linksmų svečių ir skanaus torto 😉
Renata
2013-07-03 at 11:11 pmOho koks gėris. Toks tortas ir paskutinių braškių vertas 🙂 Išsisaugau ir aš savaitgaliui.
Rennie
2013-07-08 at 10:18 amRenata, tikrai skanus tortas, vertas išbandymo 🙂
KU-KU
2013-07-04 at 10:13 amAr galima su kitokiomis uogomis , gal bandet. 🙂
Rennie
2013-07-08 at 10:22 amBandykite su mėlynėmis ir avietėmis, irgi turėtų būti labai skanu 🙂
Odeta
2013-07-04 at 7:28 pmTortas jau šaldytuve:) Laukiu svečių ir yra proga:) Mūsų namuose atsirado nuostabus šuniukas:) Svečiai jau ruošia dovanas, o mes tortą:)
Rennie
2013-07-08 at 10:19 amOdeta, sveikinu! Tokiai progai tikrai reikia torto 🙂
vitalija
2013-07-05 at 6:16 pmvakar dariau šį skanumyna, nerealiai skanu ir toks lengvas :)) puikus receptas !
Rennie
2013-07-08 at 10:20 amVitalija, džiaugiuosi, kad patiko 🙂
Aistė
2013-07-11 at 11:55 amLaba diena,
ar reikia prieš formuojant tortą, į formą įtiesti kepimo popierių arba foliją, kad nepriliptų tortas? Ar tortą sėkmingai bus galima išimti iš formos ir be kepimo popieriaus? Ačiū:)
Rennie
2013-07-11 at 4:13 pmAiste, aš šį kartą kepimo popieriaus netiesiau, nes vasarnamyje jo neturėjau, į stalą pateikiau kartu su torto formos pagrindu. Iš esmės, tai popierių reikėtų patiesti, kad jį lengviau būtų perkelti į gražią tortinę. Sėkmės!
KU-KU
2013-08-21 at 6:49 pmO jeigu kuršėnų vyniotini pakeisčiau į namie keptą biskvitą? Gal kas bandėte?
KU-KU
2013-09-03 at 10:50 amP.S. Pamėginau šį torčiuką daryti su namie keptu biskvitu, o vietoj braškių naudojau koncervuotus persikus. Gavosi SUPER!!! : ) Kai prasidės braškių sezonas būtinai pamėginsiu ir su braškėm.
Viktorija
2014-06-17 at 4:33 pmkokio dydzio tortinei skirtas receptas?
Viktorija
2014-06-17 at 4:33 pmoj, jau radau 🙂
Jurgita Mankuviene
2014-06-17 at 5:51 pmAciu uz recepta pabandysiu pasigaminti.
Krtistina
2014-07-04 at 12:39 pmTortas tikrai skanus, gaivus. Jau ne vieną kartą gaminau. Ir su braškėmis, ir su avietėmis, ir su juodaisiais serbentais. Vietoje “Kuršėnų” vyniotinio dėjau ir savo keptą biskvitą, ir sausainius. Dariau ir kelių sluoksnių. Skanu. 😉
Ačiū už receptą. 🙂
Linele
2014-07-22 at 11:22 amPuikus puikiausias, tikrai 🙂 per braskiu sezona dariau keleta skirtingu, tai tas – geriausias! Kaip tik susiruosiau rasyti klausima, ar pavyktu su juodaisiais serbentais, radau komentara, kad ir toks variantas skanu. Darysiu 🙂
Lina
2015-02-01 at 2:10 pmSakykit, ka darau ne taip 🙁 zelatina susoka i gumuliukus:( pirma kart kai dariau pavyko puikiai, o dabar jau kelis kadtus dariau-vis tas pats, zelatina susoka…:( atrodo ir pakankamai atvesinu, vakar dariau-tai dar i istirpinta zelatina ir kefyro mases imaisiau, kad temperaturos susivienodintu-vistiek tas pats. As imu 3 Dr. Oetker zelatinos pakelius, uzpilu puse stiklines vandens, pabrinkinu ir pakaitinu garu voneleje kol istirpsta.. sakau gal vamdens per mazai i zelatina ipilu? Nezinau, kas galetu buti ne taip?
Rennie
2015-02-04 at 12:04 pmSveiki, Lina, šaim tortui reikia tik dviejų pakelių želatinos, o jūs naudojate tris. Tiksliai į klausimą atsakyti negaliu, nes man taip niekad nėra nutikę: pirma želatiną išbrinkinu, tada ištirpinu ir įmaišau į kremą ir niekad nesušoka, gal taip nutiko dėl to, kad per daug želatinos dedate.
Erik
2015-06-09 at 5:33 pmTuriu klausima. Nusipirkau 2 pok zeles tortams, bet pasirodo milteliai. Parasyta ant pakuotes, kad vienav pak. 250 ml vandens ir virti apie 1 min. Ar siuos du pak. galiu deti i mase, ar turi buti truputi kitokia zelatina? Bijau kad visa mase nesustings..
Lina
2015-06-12 at 8:58 amSveiki, su kiek skysčio išbrinkinate želatiną? nes man irgi kaip ir kitai darytojai želatina įvedant šiek tiek susivelia? Masė pasidaro šiurkšti? Gal galite tiksliau parašyt, kaip jūs ją įplakat? Kokios taisyklės? Man kol kas želatina neįminta mįslė 🙂 labai ačiū.
braškė
2015-06-18 at 12:08 amTaigi rašo, kad du pakelius želatinos dr.otker užpilti 250 ml vandens
dol
2015-06-25 at 10:06 pmo cia tiktu biskvitas is sokoladiniu sausainiu?
Rūta
2016-06-22 at 8:20 pmSveiki, gal kas galit pasakyti kiek yra gramu viename zelatinos pakelyje?
Dekui
gerdA
2017-05-17 at 10:25 am2 pakelius zelatinos po kiek gramu? yra po 100g yra po 35g??
Monika
2017-06-05 at 9:57 pmSveiki, ar bandete su agaro milteliais? Gal zinote koki kieki reiketu deti?