Atėjus pavasariui, įprastas pusrytines košes taip ir norisi iškeisti į gaivesnį maistą. Ne mažiau maistingas už įprastas košes galėtų būti pusrytinis dubenėlis su iš anksto paruoštais grūdais, kruopomis ir pavasarinėmis daržovėmis. Tokius spalvotus pusryčius pasiruošite vos per 15 minučių, iš kurių daugiausiai laiko užims kiaušinių virimas ir nulupimas. Kadangi vietinių ūkininkų šiltadaržiuose jau pasirodė pirmieji ridikėliai ir špinatai, kasdienius pusryčius jau praturtinu būtent pavasariniais vitaminais. Kaip maisto tinklaraštininė dažnai gaunu naujų maisto produktų išbandymui. Šį kartą mano virtuvę pasiekė Globus Vital nauja produkcija. Šią, žinomo gamintojo seriją, sudaro jau paruošti naudojimui grūdai ir kruopos, kurių nereikia nei mirkyti, nei virti: spelta grūdai, bolivinės balandos, sojos pupelės ir mišinys su spelta grūdais. Juos ragavau pirmą kartą ir mane maloniai nustebino: labai gardūs ir maistingi, o ir ilgiausiai virti jų neberiekia, tik atidarei indelį ir jau gali naudoti. Šiems pusryčiams panaudojau bolivinę balandą (kinva), kuri neturi glitimo ir yra puikus baltymų šaltinis, joje gausu magnio, geležies, kalio, kalcio ir cinko, taip pat vitaminų В ir Е. Bei speltų grūdus – laukinius kviečius. Jie turi daugiau baltymų nei įprasti kviečiai. Taip pat juose daugiau naudingųjų medžiagų: vario, cinko, seleno bei vitaminų A, E ir D. Būtinai pirksiu šiuos produktus dabar ir dažniau, nes labai patogu, greita ir maistinga!
Pavasarinis pusryčių dubenėlis su spelta ir bolivine balanda
Kasdieniai pusryčiai
Sudėtis
- 1 indelio Globus Vital spelta grūdų
- 1 indelio Globus Vital blolivinės balandos
- 1 pundelio ridikėlių
- 1 prinokusio avokado
- kelių saujų špinatų lapelių
- 2 kiaušinių
- Padažui:
- 2 šaukštų citrinos sulčių
- 4 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus
- ant šaukštelio galiuko medaus
- druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Eiga
Pirmiausiai užstatykite virti kiaušinius, kad būtų pusiau skysti juos virkite 5 minutes. Išvirusius nukelkite nuo ugnies ir užpilkite šaltu vandeniu.
Kol verda kiaušiniai nuplaukite špinatus, ridikėlius, avokadą. Smulkiomis skiltelėmis supjaustykite ridikėlius bei avokadus.
Iš visų sudedamųjų dalių suplakite padažą. Jį galite pasiruošti dar iš vakaro, bei laikyti šaldytuve, kol prireiks.
Sudėliokite pusryčių indelį. Indelio dugną išklokite špinatų lapeliais, 1/4 indelio užpildykite speltų grūdais, 1/4 indelio - pjaustytais ridikėliais, kitą 1/4 indelio - bolivine balanda, o paskutinę dalį indelio - pjaustytu avokadu. Viską apšlakstykite paruoštu padažu. Nulupkite kiaušinius, juos perpjaukite pusiau ir uždėkite į indelio vidurį, apibarstykite maltais pipirais, papildomai apšlakstykite paruoštu padažu. Valgykite, kol kiaušinis dar šiltas.
Užrašai
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su Globus Lietuva
Komentarai