Labai mėgstu šiuos šaltibarščius ir juos gaminu jau nuo neatmenamų laikų. Pavasarį, kai pasirodo pirmieji ridikėliai, suželia rūgštynės ir atšyla oras, jie būna pats tas lengviems pietums. Taigi dalinuosi savo mėgstamais, ne visai tradiciniais, šaltibarščiais su ridikėliais ir rūgštynėmis…
Su šiuo receptu 2011 metų pavasarį laimėjau Virtuvės mitų griovėjų paskelbtą netradicinių šaltibarščių konkursą. Konkursą tai laimėjau, bet prizo iki šiol dar nesu gavusi, nors ir buvo žadėtas. Ką gi, vyrai lieka vyrais, jiems lengva pažadėti, bet sunku ištesėti 🙂
Šaltibarščiai su ridikėliais ir rūgštynėmis
Sudėtis
- 1 l šaltibarščių kefyro
- ryšelio ridikėlių
- kelios saujos šviežių rūgštynių
- ryšelio krapų
- keletos svogūnų laiškų
- druskos, cukraus, maltų juodųjų pipirų
Eiga
Ridikėlius sutarkavau burokine tarka, švariai išplautus ir nuvarvintus rūgštynių lapus smulkiai sukapojau peiliu, supjausčiau krapus ir svogūnų laiškus.
Į puodą supyliau šaltibarščių kefyrą, į jį sudėjau tarkuotus ridikėlius, kapotas rūgštynes, pjaustytus krapus su svogūnų laiškais ir gerai išmaišiau, gardinau prieskoniais.
Gaminant šaltibarščius galima reguliuoti jų tirštumą ir pasirinkti labiau dominuojantį ingridientą, ridikėliai suteiks aštrumo, o rūgštynės daugiau rūgštaus gaivumo skonį. Tai viena iš mano mėgstamiausių, šiltojo sezono, sriubų.
5 Comments
Ausrra
2011-05-29 at 8:19 pmTokius labai mėgstu, tik prie tavo minėto gėrio pridedu šiek tiek česnako ir kefyrą maišau su grietinėle. Dieviška!
Rennie
2011-05-30 at 7:56 pmTai mes, Ausrra, panašaus skonio, nes aš net drebu kai tų šaltibarščių užsimanau. Kitą kart pagaminsiu šaltibarščius pagal tave.
sveikosgyvensenosvetaine
2011-05-31 at 3:26 pmNepaprasto grozio nuotraukos! 🙂
Rennie
2011-05-31 at 3:40 pmLabai ačiū 🙂
Odeta
2013-05-20 at 5:58 pmŠį beprotiškai karštą savaitgalį gaminau panašius šaltibarščius, tik vietoj ridikėlių, dėjau agurkų…irgi skanu labai buvo;)