Tai visiškas tinginių tortas! Torto biskvitą atstoja sausainių trupiniai, kurių nereikia nei kepti, nei papildomai dar ko nors į juos berti. Kremas, pats paprasčiausias – grietininis su citrinų rūgštele. Avietės ir vanilės skonis jam labai tinka, bet rekomenduoju išbandyti ir su kitomis uogomis.
Išbandykite kitaip: šis tortas labai skanus ir su braškėmis bei kitomis uogomis.
Receptas iš el. knygos “Vasaros skanumynai su uogomis”, ją kartu su 12 vasaros desertų nemokamai galite parsisiųsti iš Sezoninės Virtuvės el. knygų knygynelio.
Sausainius sulaužykite ir subėrę į kapoklę sutrinkite iki trupinių. Želatiną užmerkite šaltame vandenyje. Avietes nuplaukite ir nusausinkite. Paruoškite kremą. Grietinę išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis ir smulkiai nutarkuota žievele. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite karšto vandens vonelėje, į ją įdėkite kelis šaukštus grietinės kremo, išmaišykite ir plakdami supilkite į kremą. Sluoksniuokite tortą. Torto formos dugną ir kraštus išklokite kepimo popieriumi. Ant dugno berkite pirmąjį sluoksnį sausainių trupinių, o ant viršaus pilkite grietinės kremo, tada užberkite aviečių sluoksnį ir vėl sausainių trupinių, kremo, aviečių. Man gavosi 4 sausainių trupinių sluoksnių tortas. Berdami sausainių trupinius nepersistenkite, trupinių sluoksniai ne turi būti labai stori, kremas juos turi galėti sudrėkinti. Viršutinis sluoksnis turėtų būti trupinių. Susluoksniuotą tortą statykite nakčiai į šaldytuvą. Pieš patiekiant apibarstykite cukraus milteliais, puoškite avietėmis ir valgomais gėlių žiedais. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA Sausainių trupinių ir aviečių tortas
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Desertui naudojau savo mėgstamą SANTA MARIA vanilinį cukrų su natūralia vanile.
Komentarai