Pasakiškas tortas tiek valgytojui, tiek ir jo gamintojui. Šį įspūdingą tortą pagamins net vaikas, nes čia nieko nereikia kepti, o gaminimo procesas visai nereikalauja įgūdžių. Torto biskvitą atstoja pirktinai plikyti sausainiai, kremas vos iš kelių ingredientų. Jei mėgstate saldesnius tortus, kremą papildomai galite saldinti klevų sirupu ar cukrumi. Skonio ir aromato tortui suteikia karamelizuotas “Rududu“ ir vanilinis cukrus. Kiek kitokį tortą su plikytais sausainiais, jogurtu bei braškėmis rasite ir mano tinklaraštyje čia.
Šis receptas iš el. knygos “Vasaros skanumynai su uogomis”, ją kartu su 12 vasaros desertų nemokamai galite parsisiųsti iš Sezoninės Virtuvės el. knygų knygynelio.
Plikytus sausainius perpjaukite pusiau ir šaukšteliu įdarykite karameliniu sutirštintu pienu. Uogas nuplaukite ir nusausinkite. Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu vandens, kad išbrinktų. Paruoškite kremą. Želatiną ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Atlikusį karamelinį sutirštintą pieną (jo turėtų likti apie pusę indelio) išsukite su grietine, cukrumi ir vaniliniu cukrumi, jei trūksta saldumo, papildomai galite įberti cukraus. Į kremą supilkite ištirpintą želatiną, prieš tai ją išmaišę su keliais šaukštais kremo. Sluoksniuokite tortą. Į torto formą, išklotą kepimo popieriumi, dėkite pirmą sluoksnį įdarytų plikytų sausainių, ant jų berkite sluoksnį šilauogių, o ant viršaus pusę grietininio kremo. Tada vėl dėkite įdarytų sausainių sluoksnį ir vėl berkite šilauogių (pasilikite uogų torto papuošimui), o ant viršaus supilkite visą likusį grietininį kremą. Tortą statykite į šaldytuvą nakčiai, kad gerai sustingtų. Sustingusį tortą išimkite iš torto formos, puoškite atlikusiomis šilauogėmis ir valgomais gėlių žiedais. Išbandykite kitaip: vietoj grietinės kremui galite naudoti natūralų jogurtą, o vietoj šilauogių - gervuoges ar mėlynes. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVAKaramelinis tortas su plikytais sausainiais ir šilauogėmis
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Komentarai