Vietoj pyrago ar torto – spalvota šokolado plytelė! Būna dienų kai laukiant svečių nesinori ar paprasčiausiai nėra laiko kepti tortą, pyragą ar ruošti net ir paprasčiausią desertą. Tokiomis dienomis aš lydau juodąjį šokoladą ir jį puošių kuo spalvotesniais ir naudingesniais ingredientais: riešutais, sėklomis, džiovinais vaisiais, prieskoniais. Šį kartą šokoladą spalvinau žaliosiomis pistacijomis ir rausvaisiais pipirais. Rausvieji pipirai čia labai tinka, nes ne tik švelniu skoniu, bet ir spalva praskaidrina tamsųjį šokoladą. Ar žinojote, kad rausvieji pipirai labiau uogos nei prieskoniai? Jų skonis gėliškas ir kiek saldokas. Šiais pipirais ne tik gardinu, bet ir puošiu pikantiškus patiekalus, desertus. Rausvieji pipirai nepriklauso pipiro (Piper nigrum) giminei, tai visai kitas augalas, ir ne vijoklis, o medis. Svarbu žinoti, kad rausvieji pipirai yra alergenas, jei esate alergiški anakardžių riešutams ar pistacijoms, būkite atsargūs ir su rausvaisiais pipirais. Bet šiame recepte rausvieji pipirai ir pistacijos tinka idealiai! O rausvųjų pipirų beveik visada turiu virtuvėje, šiame straipsnyje aprašiau savo pačių mėgstamiausių pipirų Top 3-ką. Ten pat paskelbiau ir rugpjūčio mėnesio konkursą, komentaruose po straipsniu rašykite savo mėgstamiausius pipirus ir galėsite laimėti kokybiškiausių pipirų rinkinuką. Jau visai greitai, paskutinę rugpjūčio dieną, skelbsiu prizo laimėtoją!
Šokoladas su rausvaisiais pipirais ir žaliosiomis pistacijomis
Sudėtis
- 300 g juodojo šokolado
- 2 šaukštų rausvųjų pipirų
- 200 g žaliųjų nesūdytų pistacijų
- žiupsnelio kokybiškos druskos
Eiga
Šokoladą sulaužykite ir išlydykite karšto vandens vonelėje t.y. į puodą pilkite vandens, į jį statykite kitą indą į kurį suberkite sulaužytą šokoladą ir kaitinkite maišykite kol jis ištirps.
Apvalią, nusegamą kepimo formą išklokite maistinė plėvele ir supilkite lydytą šokoladą. Kol šokoladas dar nesustingo apibarstykite jį išgliaudėtais pistacijų riešutais ir rausvaisiais pipirais bei druskos kristalėliais.
Paruoštą šokoladą statykite į šaldytyvą, kad sustingtų. Kai šokoladas sustings, galite laikyti kambario temperatūroje ir pjaustyti arba laužyti į gabalėlius.
1 komentaras
Zivile
2018-08-29 at 3:39 pmBe crinpipiriu neisivaizduoju patiekalu. I tradiciniu juoduju pipiru.