Visi žinome RISOTTO, kuris gaminamas iš specialių ryžių, dauguma žino PERLOTTO, kuris ruošiamas iš perlinių kruopų, bet SPELTOTTO iš speltų grūdų dar mažai žinomas. Speltų grūdai verda ilgiau nei ryžiai, naudojami daugiaryžiui, todėl rekomenduoju juos prieš gaminimą užmerkti. Jei esate gaminę risotto, tai speltotto pagaminsite labai panašiai, tik užtruksite kiek ilgiau. Šiam patiekalui ilgai kaupiausi, nes speltų miltus jau seniai naudoju kepiniams, o speltų grūdus tik dabar bandau prisijaukinti. Speltotto yra geras pasirinkimas norintiems maitintis sveikiau ar kaip alternatyva labiau krakmolingiems ir kaloringiems ryžiams. Moliūgai šiam patiekalui labai tinka!
Planuodama gaminti šį patiekalą, visą recepto produktų krepšelį užsisakiau iš Ekomarket elektoninės parduotuvės:
- Nedidelį Hokaido moliūgą
- Lietuviškus porus
- Lapkotinius salierus
- Natūralų jautienos sultinį
- Ekologiškus speltų grūdus
Skubu receptu pasidalinti prieš ilgąjį svaitglalį, gal norėsite išbandyti kažką naujo iš moliūginių receptų repertuaro. Skanios moliūgų šventės!
Iš vakaro prieš gaminimą speltų kruopas nuplaukite ir užpilkite šaltu vandeniu, kad per naktį išbrinktų. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite kubeliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska ir kepkite 200 laipsnių karščio orkaitėje apie 30 minučių, kol moliūgo gabalėliai iškeps. Pusę moliūgo gabalėlių berkite į trintuvą, įpilite 1 stiklinę sultinio iš nurodyto ingredientuose kiekio ir sutrinkite į skystą tyrę. Likusius keptus moliūgų gabalėlius atidėkite tolesniam gaminimui. Porus perpjaukite išilgai ir gerai nuplaukite, baltąją porų dalį supjaustykite. Svogūnus su česnakais nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus pakepinkite pjaustytus porus su svogūnais, tada suberkite išbrinkusias nuvarvintas speltų kruopas ir kelias minutes kartu apkepkite. Pilkite samtį sultinio, kai jis nugaruos - dar vieną ir taip, kol supilsite visą likusį sultinį. Šis procesas turėtų užtrukti apie 30 minučių, tuo metu supilkite ir citrinų sultis. Kai sultinys nugaruos per du kartus supilkite su sultiniu trintą moliūgą ir pamaišydami virkite dar 10-15 minučių. Speltų kruopas virkite ant žemos temperatūros, jos išverda per ilgesnį laiką nei ryžiai. Pačioje speltotto gaminimo pabaigoje, įdėkite sviesto, berkite tarkuoto kietojo sūrio, smulkintų salierų lapelių ir išmaišykte, galiausiai suberkite likusius iškeptus moliūgų gabalėlius. Dalinkite į lėkštes, papildomai apšlakstykite alyvuogių aliejumi, tarkuotu sūriu, apibarstykite salierų lapeliais. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su EKOMARKETSPELTOTTO su moliūgais
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Komentarai