APP/ Daržovės/ Ruduo/ Sriubos/ Visi receptai/ Žiema

Aromatingoji moliūgienė su vištiena

Vieni moliūgų sriubas mėgsta, kiti – nelabai, mano šeima pasidalijusi pusiau 50:50, bet aš jas tiesiog dievinu. Moliūgų sriubas verdu seniai ir įvairias, šią viriau pirmą kart, ji tokia tvirta, soti ir labai aromatinga. Aromatingumo jai suteikia moliūgų pyrago prieskoniai iš už Atlanto (pumpkin pie spce), be kurių ten, turbūt, neiškepamas nei vienas moliūgų pyragas. Šį kart šiais prieskoniais skaninau ir moliūgų sriubą.

Moliūgai – vieni iš paskutiniųjų palieka daržą, prieš pat šalnas, spalio pabaigoje ir aš savuosius gražuolius nuraškiau. Pernai mamos moliūgai kuo puikiausiai išsilaikė iki pat Velykų ir skaniai nuskaidrino baltą mūsų žiemą. Taigi, moliūgų sezonas tik prasideda!

Aromatingoji moliūgienė su vištiena

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 6
Gaminimo laikas: 30 min.

Sudėtis

  • 200 g. vištienos krūtinėlės
  • 600 g. moliūgo (nulupto ir be sėklų)
  • 1 svogūnas
  • 1 čili pipiras
  • imbiero šaknies (apie 1-2 cm)
  • 0,5 l. vištienos sultinio
  • 1 a.š. moliūgų pyrago prieskonių
  • druskos (pagal skonį)
  • aliejaus (kepimui)

Eiga

1

Sriubai nulupau ir smulkiai sukapojau svogūną, imbiero šaknį bei čili pipirą (be sėklų), juos visus pakepinau aliejuje. Tada subėriau moliūgų prieskonių mišinį, kai jis pakvipo sudėjau pjaustytą vištienos krūtinėlę ir lengvai apkepiau kol apskrudo.

2

Subėriau gabalėliais pjaustytus moliūgus ir dar truputėlį viską apkepiau, užpyliau sultiniu ir viriau, kol moliūgas pradėjo tižti.

3

Sriubą sutryniau elektrine trintuve, dar kartelį užviriau ir skaninau druska.

4

Moliūgienę valgėme pasibarstę tarkuotu sūriu „Džiugas“ ir šviežiais čiobreliais.

Užrašai

 P.S. Ji aromatinga, kvapni ir labai šildanti.

Gali patikti

6 komentarai

  • Atsakyti
    Karolina
    2011-10-30 at 8:08 am

    Gražiai labai sriuba atrodo 🙂 Su vištiena aš irgi darau, bet netrinu.

  • Atsakyti
    Iveta
    2011-10-30 at 12:36 pm

    o aš vieną kartą bandžiau į trintą sriubą įmesti vištienos krūtinėlę, ir pasirodė, kad ji dėl per ilgo virimo pasidarė sausa ir davė kažkokią nemalonią tekstūrą sriubai- ar čia reiškia, kad kaip tik per mažai viriau?nes įmečiau gabalėlį net ne virimo pradžioje.

  • Atsakyti
    Mindaugas
    2011-10-30 at 8:01 pm

    Rennie, mano žmona, kažką panašaus daro, tik prašau, jos, kad netrintų, man labiau patinka, jausti moliūgą, bet skonis tikrai geras pas tave turėtų būti 🙂

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-10-31 at 3:51 pm

    Karolina, kaip supratau, tu visą šią savaitę iš moliūgų gamini 🙂 Labai gera mintis ir laikas!
    Iveta, aš vištienos krūtinėlę prieš tai gerai apkepiau, po to patroškinau ir galiausiai viriau, tai ji buvo visiškai minkšta ir labai gerai susitrynė, o sriubos tekstūrai suteikė rupumo ir tvirtumo, bet man būtent tai ir patiko. Kartais išvirta vištienos krūtinėle išsausėja ir būna, kaip guminė, bet ją troškinant šios bėdos galima išvengti.
    Mindaugai, kas čia su tais vyrais ir trintomi sriubomis? Maniškis irgi dažniausiai prašo, kad netrinčiau, bet ši jam tikrai patiko, nes ji ne tokia kreminė, kaip visos trintos daržovienės, o kiek rupesnės ir tvirtesnės tekstūros.

  • Atsakyti
    oditele
    2011-11-03 at 6:09 pm

    skrandis taip reikalauja kažko šilto ir skysto..;)o ši sriubytė labai sužavėjo..;)

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-11-03 at 11:54 pm

    Oditėle, pats tas laikas išbandyti 🙂

  • Komentuokite