Ar šiemet jau ragavote šviežių stintų? Populiariausias stintų gaminimo būdas yra paprasčiausias kepimas keptuvėje. Šį kart išbandžiau keptas stintas alaus tešloje. Prie keptų stintų pateikite tą patį alų, kurį naudojote tešlai, bus puikus alaus vakarėlis.
Stintos alaus tešloje
Sudėtis
- 1 kg stintų
- druskos, maltų juodųjų pipirų
- 1 st. mėgstamo alaus
- 100 g. miltų
- 2 kiaušiniai
- 1 citrina
- aliejaus (kepimui)
Eiga
Išdarinėtas stintas skaninau druska, pipirais, apšlaksčiau pusės citrinos sultimis.
Alų sumaišiau su miltais ir palikau pusvalandžiui išbrinkti.
Kiaušinių trynius sumaišiau su alaus ir miltų mišiniu, o baltymus išplakiau atskirai ir atsargiai įmaišiau į tešlą.
Stintas merkiau į pagamintą tešlą ir kepiau įkaitusiame aliejuje keptuvėje.
Prie stintų alaus tešloje pateikite pjaustytos citrinos ir bokalą alaus.
Užrašai
P.S. Tai pikantiškas stintų paruošimo būdas, kurio skonis priklauso nuo tešlai naudojamo alaus.
4 Comments
Tomas
2013-01-22 at 2:08 pmJei ne paslaptis, tai kokį alų maišėte į tešlą? Ir kokį patiekėte prie jau iškeptos žuvies?
Rennie
2013-01-23 at 6:58 pmTomai, kiek pamenu, Švyturio Baltijos alų 🙂
Tomas
2013-01-25 at 12:08 amTaip ir pamaniau, kai po komentaro parašymo atkreipiau dėmesį į taurę. Įdomus receptas, manau išbandysiu 🙂
Rennie
2013-01-25 at 8:52 amTikiuosi, patiks, tik alų rinkis pagal savo skonį 🙂