APP/ Pavasaris/ Užkandžiai/ Visi receptai/ Žiema/ Žuvys

Stintos alaus tešloje

Ar šiemet jau ragavote šviežių stintų? Populiariausias stintų gaminimo būdas yra paprasčiausias kepimas keptuvėje. Šį kart išbandžiau keptas stintas alaus tešloje. Prie keptų stintų pateikite tą patį alų, kurį naudojote tešlai, bus puikus alaus vakarėlis.

Stintos alaus tešloje

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 4
Gaminimo laikas: 30 min.

Sudėtis

  • 1 kg stintų
  • druskos, maltų juodųjų pipirų
  • 1 st. mėgstamo alaus
  • 100 g. miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 1 citrina
  • aliejaus (kepimui)

Eiga

1

Išdarinėtas stintas skaninau druska, pipirais, apšlaksčiau pusės citrinos sultimis.

2

Alų sumaišiau su miltais ir palikau pusvalandžiui išbrinkti.

3

Kiaušinių trynius sumaišiau su alaus ir miltų mišiniu, o baltymus išplakiau atskirai ir atsargiai įmaišiau į tešlą.

4

Stintas merkiau į pagamintą tešlą ir kepiau įkaitusiame aliejuje keptuvėje.

5

Prie stintų alaus tešloje pateikite pjaustytos citrinos ir bokalą alaus.

Užrašai

P.S. Tai pikantiškas stintų paruošimo būdas, kurio skonis priklauso nuo tešlai naudojamo alaus.

 

Gali patikti

4 komentarai

  • Atsakyti
    Tomas
    2013-01-22 at 2:08 pm

    Jei ne paslaptis, tai kokį alų maišėte į tešlą? Ir kokį patiekėte prie jau iškeptos žuvies?

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-01-23 at 6:58 pm

      Tomai, kiek pamenu, Švyturio Baltijos alų 🙂

      • Atsakyti
        Tomas
        2013-01-25 at 12:08 am

        Taip ir pamaniau, kai po komentaro parašymo atkreipiau dėmesį į taurę. Įdomus receptas, manau išbandysiu 🙂

        • Atsakyti
          Rennie
          2013-01-25 at 8:52 am

          Tikiuosi, patiks, tik alų rinkis pagal savo skonį 🙂

    Komentuokite