APP/ Kepiniai/ Ruduo/ Visi receptai

Varškės sausainiai su obuoliais

Varškės sausainius labai mėgdavau vaikystėje, pamenu jų būdavo sūrių su kmynais ir saldžių, apibarstytų cukrumi. Aišku, tie su cukrumi būdavo skanesni. Mano virtuvėje pilna rudeninių obuolių todėl juos kepiau su obuoliais. Šių sausainių tešlai reikia tik sviesto, varškės ir miltų, cukrus į pačią tešlą nemaišomas, o iš tešlos paruošti sausainiai tik apvoliojami jame.  Tikrai labai jaukūs sausainiai!

Tai jau antrasis nostalgiškas receptas, kurį skelbiu tinklaraštyje ir kuris nepakliuvo į mano saldžiąją, ką tik pasirodžiusią, knygą “Nostalgiški skanumynai”. Kai rinkau receptus knygai, jis vargšelis greičiausiai buvo pačiame eilės gale arba man pasirodė jog yra per daug paprastas į ją pakliūti. Varškės sausainius man priminė viena draugė, kai užklausė ar jų receptą ji suras knygoje, nes jie jai labiausiai primena vaikystę. Reikia tai reikia, štai ir receptas! O gal ir jūs turite kokių pageidavimų ir norite sužinoti kokį seniai pamirštą skanumyno receptą? Rašykite! Bandysiu tuos receptus kur nors atkapstyti, išbandyti ir paskelbti savo tinklaraštyje. Visai neseniai pagal vienos skaitytojos pageidavimus dalinausi nostalgiško pyrago “Naujiena” receptu. Eilėje laukia dar ne vienas nostalgiškas skanumynas.

Varškės sausainiai su obuoliais

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 įvertino)
Loading...
Kiekis: 2 kepimo skardoms
Gaminimo laikas: 60 min.

Nosalgiškas receptas

Sudėtis

  • 200 g varškės
  • 200 g sviesto
  • 300 g miltų
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 4 šaukštų rudojo cukraus
  • 1 šaukštelio malto cinamono
  • 4 obuolių

Eiga

1

Pirmiausiai varškę pertrinkite per sietelį. Minkštą sviestą išsukite kartu su pertrinta varške ir vaniliniu cukrumi, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkykite prie rankų nelimpančią tešlą, trumpam palikite ją šaldytuve, kad sukietėtų.

2

Tešlą padalinkite į kelias dalis ir kiekvieną jų iškočiokite. Stikline ar puodeliu ant iškočiotos tešlos išspauskite nedidelius apskritimus. Cukrų sumaišykite su cinamonu ir suberkite į lėkštę. Kiekvieną apskritimą viena puse paspauskite prie cinamoninio cukraus, kad jo kuo daugiau priliptų prie tešlos. Ant tešlos aplipusios cukrumi uždėkite kelias, plonai atpjauto obuolio riekeles, ir kiekvieną tešlos apskritimą perlenkite pusiau, o tada dar kartą pusiau, kad gautųsi trikampiniai sausainiai su obuoliais viduje. Sulankstytus sausainius viena puse prispauskite prie cinamoninio cukraus, kad sausainių paviršius būtų cukruotas.

3

Paruoštus sausainius cukruotomis pusėmis į viršų sudėkite ant kepimo popieriaus ir kepkite įkaitintoje 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių. Iškepusiems leiskite praaušti ir gardžiuokitės.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite