Tai pats mėgstamiausias mano šeimos vasaros tortas! Pamenu, vaikystėje mama ir močiutė jį ruošdavo paprasčiausiame dubenyje, net torto formos neprireikdavo. Dabar kiekvienais metais jo sezoną atidarau per dukros gimtadienį ir gaminu su pirmosiomis braškėmis. Dukros gimtadienis jau rytoj, todėl šiandien ir vėl ruošiu tą patį tortą, o šį, kuris nuotraukose, gaminau lygiau prieš metus, birželio 17 dieną “Beatos virtuvė” laidai.
Tai dienai ruošiau du tortus – vieną suvalgėme su Beata ir laidos filmavimo komanda Druskininkuose, o antąjį vežiau į Vilnių dukros gimtadieniui. Šio torto receptą rasite ir mano knygoje „Nostalgiški skanumynai“, o kaip jį gaminome su Beata šalia Kurorto namo, žiūrėkite laidos „Beatos virtuvė“ įraše.
Želatiną užpilkite 50 ml vandens ir palikite, kad išbrinktų. Kuršėnų vyniotinį supjaustykite riekelėmis. Didelį dubenį išklokite maistine plėvele. Uogas nuplaukite ir nusausinkite. Dubens, iškloto maistine plėvele, sieneles išklokite „Kuršėnų“ vyniotinio riekelėmis. Nuo braškių nuskabykite kotelius ir suberkite į dubenį, išklotą „Kuršėnų“ vyniotiniu. Paruoškite kremą. Lengvai išplakite kefyrą su citrinos sultis, smulkiai nutarkuotą citrinos žievelę, cukrumi į vientisą kremą. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite karšto vandens vonelėje, kai ištirps, įdėkite kelis šaukštus paruošto kremo, išmaišykite ir supilkite į visą kremą, gerai išplakite bei užpilkite ant uogų su vyniotiniu. Pabaigai uždėkite dar kelias vyniotinio riekeles, kurios tarnaus, kaip torto pagrindas bei užklokite maistine plėvele. Tortą statykite nakčiai į šaldytuvą sustingti. Norėdami išimti tortą iš formos, atidenkite maistinę plėvelę ties dugnu ir atsargiai dubenį apverskite ant tortinės, nuo torto atsargiai nuimkite likusią maistinę plėvelę ir puoškite valgomais žiedais ir nuo torto gaminimo altikusiomis uogomis. Receptas iš knygos "Nostalgiški skanumynai"Braškių tortas su KURŠĖNŲ vyniotiniu
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Komentarai