Šis receptas idealiai tinka greitiems pietums arba greitai vakarienei. Patiekalas labai greitai pagaminamas, o jam išvirti prireiks tik tiek laiko, per kiek išverda makaronai, kurie viename puode gaminasi kartu su padažu ir sezoninėmis daržovėmis: šparaginėmis pupelėmis, pomidorais, svogūnais, špinatais. Vieno puodo makaronų receptus labai mėgstu, net kelis jų surašiau “Gero maisto dienoraštis” knygose, o tinklaraštyje galite rasti mano pamėgtą vieno puodo makaronų su moliūgų padažu receptą. Be greito pagaminimo šis receptas naudingas ir tuo, kad pilnai paruošiamas tik viename puode, tai indų plauti reikės mažiau, nei ruošiant įprastus makaronų patiekalus, kuriems tradiciškai prireikia ir puodo, makaronams virti, ir keptuvės, padažo gaminimui. Makaronus pagal šį receptą dažnai gaminu, nes juos labai mėgsta mano dukra, o ir daržovių patiekale yra dvigubai daugiau nei pačių makaronų. Labai maistingas ir sotus pateikalas! Būtent jį gaminau ir naujoje kulinarinėje laidoje Lamaistas, filmuotą jo receptą galite peržiūrėti ir čia.
Vieno puodo makaronus su sezoninėmis daržovėmis ruošiau Fiskars Hard Face puode, kuris jau spėjo tapti vienu mano mėgstamiausių. Hard Face serijos puodai ir keptuvės tinka visiems viryklių tipams, o energiją taupantis puodo ar keptuvės pagrindas įkaista net 50 % greičiau, lyginant su tradiciniais. Jis padengtas pačia patvariausia Hardtec Superior danga, kuri pasižymi išskirtinėmis nelimpančiomis savybėmis. Dėl šios priežasties Hard Face puodai labai tinka padažams ir patiekalams su pieno produktais ruošti. Mano gamintiems makaronams su padažu viename puode, jis tiko idealiai, nei vienas makaronas ar įmaišytas į juos sūris prie jo neprilipo.
Vieno puodo makaronai su sezoninėmis daržovėmis
Vegetariškas pasirinkimas
Sudėtis
- 250 g makaronų
- 750 ml daržovių sultinio
- 1 nedidelio mėlynojo svogūno
- kelių česnako skiltelių
- 250 g šparaginių pupelių
- 250 g pomidorų
- kelių saujų šviežių špinatų
- saujos šviežių bazilikų arba petražolių
- 50 g tarkuoto kietojo sūrio
- kelių šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus
- druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- Pateikimui:
- šviežių bazilikų arba petražolių
- tarkuoto kietojo sūrio
Eiga
Į puodą pilkite alyvuogių aliejų, sudėkite makaronus, smulkai pjaustytą svogūną ir česnakus, pjaustytus pomidorus, šparagines pupeles. Visą puodo turinį užpilkite sultiniu ir užvirkite.
Virkite tiek, kiek nurodyta ant makaronų pakelio, t.y. per kiek laiko išverda makaronai. Mano naudojami linguine makaronai virė apie 12 minučių. Per tą laiką daržovės kartu su makaronais išvirė, bet nepervirė, viskas sutirštėjo.
Kai iki virimo pabaigos bus likusios kelios minutės, sudėkite švarius špinatus ir prieskonines žoleles, gerai išmaišykite ir dar trumpai pakaitinkite. Nukelkite nuo ugnies, suberkite tarkuotą sūrį, išmaišykite ir uždenkite puodą dangčiu. Po kelių minučių pateikite į stalą dar apibarstę sūriu ir prieskoninėmis žolelėmis.
Užrašai
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su FISKARS LIETUVA
6 Comments
Dovilė
2019-10-17 at 4:56 pmO sultinys visas išgaruoja / susigeria ir jo nupilti nereikia?
Ačiū !
Renata
2019-10-18 at 1:33 pmTikrai taip, visą sultinį sugeria makaronai ir daržovės, o jo likutis sutirštėja ir įmaišius sūrio tampa tirštu padažu. Verta išbandyti!
Aldona
2019-10-19 at 8:11 pmDar pabarstykite pries valgant pakepintomis moliugo ir saulegrazu seklomis, labai skanu, o tokiu pakepintu seklu galima visada tureti stiklainelyje is anksto pakepinus ir tada kur norisi ten ju ir pasibarstai
Renata
2019-10-21 at 3:25 pmPuiki idėja! Ačiū už rekomendaciją, būtinai pasiruošiu 🙂
Rūta
2019-10-23 at 5:28 pmLabai geras greito patiekalo variantas! Labai skanu! Ar kokių kitų daržovių variacijų bandėt? Būtų įdomu 🙂
Renata
2019-10-23 at 10:58 pmSu brokoliais labai skaniai irgi gaunasi 🙂