Kepiniai/ Pavasaris/ Visi receptai

Riešutinis morkų pyragas

Tęsiu maistingų skanumynų temą ir serviruoju riešutinį morkų pyragą, su pamažintu cukraus kiekiu, geraisiais riebalais – ypač tyru alyvuogių aliejumi ir raudonaisiais apelsinais. Morkos ir riešutai pyragui suteikia skaidulų, didžiąją dalį miltų atstoja malti migdolai, o iškvepinu jį Santa Maria cinamonu ir tarkuotais muskato riešutais. Tešlos užmaišymui neprireiks mikserio, ją paruošite labai greitai! Kol pyragas kepa kremo kepurę jam išplakiau su kreminiu sūriu, klevų sirupu, apelsinų sultimis ir vaniliniu cukrumi su natūralia vanile. Rekomenduoju kremą tepti ne ant viso pyrago, o jau ant supjaustytų gabaliukų, tada nesuvalgytas pyragas su kremu neapdžius, o pasidėję kremą į šaldytuvą, juo likusius pyrago gabaliukus galėsite aptepti šviežiai vėliau.

Kviečiu išbandyti jau šį savaitgalį, o jei patiks, galėsite kartoti ir per Velykas!

Naudojau 20×20 pyrago kepimo formą ir kepinį padalinau į 9 kvadratinius gabaliukus. Vienos porcijos pyrago maistingumo lentelę rasite apačioje, po receptu. Dar noriu pasidžiaugti, kad šiame kepinyje gausu natūralių A ir E vitaminų.

Vitaminas A – 37% RPN

Vitaminas E – 38% RPN

Riešutinis morkų pyragas

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 9 porcijos; 20x20 cm kepimo formai
Gaminimo laikas: 15 min. Kepimo laikas: 35 min.

Maistingas skanumynas

Sudėtis

  • Pyragaui:
  • 150 g tarkuotų morkų
  • 120 g tyro alyvuogių aliejaus
  • 120 g nerafinoto cukranendrių cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 120 g maltų migdolų
  • 50 g šviesių speltų miltų
  • 2 šaukštelių SANTA MARIA kepimo miltelių
  • 50 g skaldytų migdolų
  • 1 apelsino smulkiai nutarkuotos žievelės
  • 0,5 apelsino sulčių
  • 1 šaukštelio SANTA MARIA cinamono
  • 0,5 šaukštelio tarkuoto SANTA MARIA muskato riešuto
  • Kremui:
  • 150 g kreminio sūrio
  • 0,5 apelsino sulčių
  • 2 šaukštų klevų sirupo
  • Apibarstyti:
  • Ceilono cinamono
  • tarkuotos apelsino žievelės

Eiga

1

Kiaušinius išplakite konditerine šluotele su cukrumi, kol cukrus ištirps, tada lėtai, toliau plakdami, plona srovele supilkite ypač tyrą alyvuogių aliejų. Plakite, kol aliejus su kiaušiniais gerai apsijungs. Į tešlą smulkiai įtarkuokite apelsino žievelę ir įspauskite pusės apelsino sultis, išmaišykite.

2

Kitame inde sumaišykite sausuosius pyrago ingredientus: migdolų miltus, speltų miltus, kepimo miltelius, skaldytus migdolus, cinamoną ir įtarkuotą muskato riešutą. Gerai viską išmaišykite.

3

Sausuosius pyrago ingredientus suberkite į skystąją tešlos dalį ir mentele išmaišykite į vientisą tešlą. Kepimo formą ištepkite alyvuogių aliejumi ir išklokite kepimo popieriumi, į ją supilkite paruoštą tešlą, pašaukite kepti 40 minučių į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę.

4

Kol pyragas kepa, kreminį sūrį mikseriu išplakite kartu su pusės apelsino sultimis, klevų sirupu ir vaniliniu cukrumi. Kremą sukrėskite į konditerinį maišelį ir galite, kol iškeps pyragas, padėti sustingti į šaldytuvą.

5

Iškepusį pyragą išimkite iš kepimo formos ir palikite praaušti ant grotelių. Pilnai atšalusį supjaustykite gabalėliais. Mano kepimo forma 20x20 cm, tai gavosi 9 kvadratiniai gabaliukai. Kremą iš prakirpto konditerinio maišelio gražiai užspauskite ant kiekvieno gabaliuko. Jei viso pyrago valgyti iš karto nesiruošiate, galite kremą išspausti tik ant dalies pyrago gabaliukų, o atlikusį kremą maišelyje padėkite į šaldytuvą ir panaudosite vėliau.

6

Kiekvieną pyrago gabaliuką su kremu prieš patiekimą apibarstykite smulkiai tarkuota apelsino žievele ir cinamonu.

Nutrition

  • 369.4 Kalorijos
  • 26.9g Angliavandeniai
  • 25.4g Riebalai
  • 3.6g Skaidulos
  • 9g Baltymai

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

1 komentaras

  • Atsakyti
    Jurgita
    2025-04-12 at 6:58 pm

    Sveiki, recepte prie produktų paminėta morkos. Kuriuo momentu jas sudėti ir tešlą?

  • Komentuokite

    [mc4wp_form id=”6146″]