APP/ Vasara/ Visi receptai/ Žuvys

Žuvis kepta krienų lapuose

Tai vienas tų receptų, kurie nors skamba egzotiškai ir neįpastai, bet yra paruošti iš vietinių ingredientų. Kepant žuvį, įsuktą į krienų lapus, ji iškepa sultinga, neperkepa ir neišsausėja. Krienų lapai žuvį apsaugo ir suteikia jai aromato. Į žuvies vidų visada prikišu aromatingų prieskoninių žolelių iš savo daržo, tam labai tinka ne tik petražolės ir krapai, bet ir šalavijai bei peletrūnai. Kaip žuvis suvynioju į krienų lapus ir kepu, galite žiūrėti filmuotame recepte.

Pirmą kartą žuvį iškepti krienų lapuose pabandžiau prieš 8 metus, šį receptą esu įtraukusi į savo pirmąją knygą “Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus”. Tais laikais žuvis krienų lapuose kepdavau paprasčiausioje šašlykinėje, kurioje krienų lapai labiau apdegdavo. Dabar žuvis kepu tuo pačiu būdu tik daug patogiau – Big Green Egg kepsninėje su dangčiu. Kamado tipo kepsninėje kepama žuvis iškepa sultingesnė, o krienų lapai neapdega. Šį kartą kepsninėje kepėme Lietuvoje užaugintas nedideles alpinės šalvies žuvis, bet šiuo būdu puikiai iškepa upėtakiai ar starkiai. Svarbu, kad žuvys būtų nedidelės ir jas patogiai galėtumėte aprišti krienų lapais. Rekomenduoju išbandyti!

Žuvis kepta krienų lapuose

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata ir Martynas prie grilio Kiekis: 2 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min.

Sudėtis

  • 2 nedidelių alpininės šalvies žuvų (tiktų ir nedideli upėtakiai ar starkiai)
  • 50 g sviesto
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 8 didelių šviežių krienų lapų
  • šviežių prieskoninių žolelių: šalavijų, petražolių, peletrūnų

Eiga

1

Kepsninę įkaitnkite kepimui netiesioginėje kaitroje iki 200 laipsnių.

2

Žuvis nuplaukite, išorę bei vidų gerai ištrinkite druska bei maltais pipirais. Į kiekvienos žuvies vidų įdėkite po nedidelį gabalėlį sviesto ir prikiškite šviežių prieskoninių žolelių. Žoleles derinkite tarpusavyje, išbandykite naujus skonius. Man labai pasiteisino petražolių ir šalavijų bei peletrūnų ir petražolių deriniai.

3

Pasiruoškite 3-4 (priklausomai nuo žuvies dydžio) kulinarinio siūlo juosteles, ant jų guldykite du švarius krienų lapus, ant lapų guldykite paruoštą žuvį, o ant jų vėl dėkite švarius krienų lapus. Viską labai kruopščiai suriškite, kad žuvis būtų pilnai apsupta krienų lapais. Siūlų ir krienų lapų kotų galiukus nukirpkite. Taip pat paruoškite ir antrąją žuvį.

4

Krienų lapuose suvyniotas žuvis atsargiai dėkite į įkaitintą kepsninę ant kepimo grotelių, uždarykite dangtį ir kepkite apie 25 minutes.

5

Iškepusias žuvis išvyniokite iš apkepusių krienų lapų, aš dažniausiai tik nuimu viršutinius lapus ir pateikiu kartu su apkepusiais apatiniais krienų lapais, nes taip patiekalas atrodo neįprastai ir gražiai. Prie žuvies labai tinka aliejinis žolelių padažas, pateikite kartu su sezoninėmis daržovėmis.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su BIG GREEN EGG LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite