4 knygų Gero Maisto Dienoraštis komplektas

Sezonine virtuvė

maistas pagal metų laikus

Sekite mus:
  • Sekite mus Facebook
  • Youtube
  • Pinrest
  • Sekite mus Intagram

dabar sezonas

Pica su mėlynėmis ir mėlynuoju sūriu

Pica su mėlynėmis ir mėlynuoju sūriu
Receptas įkeltas: 2012 Vasara
Recepto šaltinis: Sezoninė Virtuvė

2-3

60 min

Picos viršui:
  • 2 šaukštų pesto padažo
  • 100 g mėlynųjų pelėsių sūrio
  • kelių saujų tarkuoto kietojo sūrio
  • 4 šaukštų šviežių mėlynių
  • 2 šaukštų balzaminio acto
  • kelių saujų šviežių gražgarsčių lapelių
  • šviežių čiobrelių šakelių
  • maltų juodųjų pipirų

Šį kart kepėme netradicinę picą su mėlynuoju pelėsiniu sūriu ir marinuotomis balzaminiame acte mėlynėmis. Tai labai „lengva“ vasarinė pica, puikiai deranti prie baltojo vyno.

Penktadienio vakarais mes visad kepam picą. Jau ne pirmi metai tęsiame šią tradiciją, kuria ypatingai džiaugiasi vaikai. Kai tik artėja penktadienis iš sūnaus visad susilaukiu klausimo „kokią picą kepsim šį penktadienį?“. Kai persikėlėme atostogauti į vasarnamį, mūsų penktadienio tradicijai iškilo grėsmė, nes čia neturime orkaitės, todėl įsigudrinome picas kepti lauko kepsninėje. Kepsninėje su dangčiu, kepant picą ant netiesioginės ugnies, galima pasiekti išties puikių rezultatų, nes ji gaunasi traški ir su dūmo kvapu. Tokią picą geriausiai kepti ant picos akmens (vis dar svajoju jį įsigyti), o jo neturint, ant skylėtų picos kepimui skirtų formų. Esu bandžiusi kepti picą ir tiesiai ant kepsninės grotelių, bet kepimas picos formoje visgi man pasirodė patogesnis.

P.S. Kaip paruošti tešlą picai esu aprašiusi šiame recepte.

Recipe of the week

Prieš gamindama picos pagrindą mėlynes užpyliau balzaminiu actu, jei jūsų actas nėra labai geras, įberkite į jį šaukštelį rudojo cukraus.

Pakilusią picos tešlą rankomis ištampiau picos kepimo formoje. Tešlos pagrindą ištepiau pesto padažu, užmečiau laužytą mėlynąjį sūrį, apibarsčiau tarkuotu sūriu „Džiugas“ ir čiobreliais bei maltais pipirais.

Kepsninėje įkaitinome anglis ir paruošėme ją kepimui ant netiesioginės ugnies t.y., kai anglys rusena vienoje kepsninės pusėje, o pica kepa kitoje pusėje, ne virš tiesioginių anglių, o šalia jų.
Taip kepama pica, uždengus kepsninės dangtį, iškepa per 15-20 minučių, bet reikia nuolat stebėti picos pagrindą, kad jis neperkeptų. Įdaras ant picos viršaus puikiai iškepa, o sūris išsilydo.

Iškepusią picą apibėriau švariais rukolos lapeliais ir marinuotomis balzaminiame acte mėlynėmis.

Skanaus!

Recipe of the week

Komentarai

  1. Deriniai tai labai, bet va aš norėčiau papriekabiauti….dėl storo pado :) ar čia skonio reikalas ar nesigauna kitaip? Ties tuo nelemtu padu nusimuša visa kuriama skonio iliuzija, kad ir kaip gražiai bepateikta..atleiskit man, matyt aš labai jautri :) šiaip idėja tikrai liux!

    • Inga, ši pica kepta kepsninėje. Kepdama kepsninėje visad stengiuosi pagrindą daryti kiek storesnį, kad pati pica neperdžiūtų. Nors, dar kartelį užmečiau akį į nuotraukas, tai tas pagrindas nėra labai jau storas, tik patys kraštai storesni :)

Rašyti komentarą

Populiariausi

Prisijunkite

Pamirštas slaptažodis

Registruokitės