APP/ Kepiniai/ Vasara/ Visi receptai

Vyras prie grilio: Čikagos DEEP DISH pica

Vienas iš mūsų šeimos mėgstamiausių patiekalų, žinoma, yra pica. Ir man visai nenuostabu, jog vienas iš pačių populiariausių blogo receptų yra būtent naminės picos tešlos receptas. Picų visame Pasaulyje yra pačių įvairiausių, pasistengsiu į blogo žymą Picos pasaulyje įkeli kuo daugiau ir kuo įvairesnių jų receptų. Viena iš tokių Čikagietiška pica, kurios ir tešla, ir įdaras gaminamas visai kitaip nei mums įprastos itališkos. Gaminat šią picą reikia pamišti viską, ką iki šiol žinojote apie mums įprastą picą.

Tešla šiai picai maišoma iš kvietinių ir kukurūzų miltų, o į pačią tešlą dėl traškumo pilama net lydyto sviesto. Sluoksniuojama ši picą irgi atvirkščiai, nei mums įprasta – pirma dedamas sūrio įdaras, tada likę sluosniai, o ant viršaus pilamas pomidorų padažas. Taigi, ši pica visiškai kitokia nei įprasta plonapadė itališka, bet tikrai – ne mažiau gardi. Man ji primena sotų pikantišką pyragą.

“Čikagos picos išskirtinumas, jog jos padas išorėje yra traškus, kaip sviestinis sausainis, o viduje minkštas ir drėgnas, sūris yra išsilydęs ir tąsus, bei jo yra daug ir net kelių rūšių. Tradiciškai šiai picai naudojamos šviežios dešrelės, kurių mėsa išimama iš apvalgalo ir suformuojama į mažus rutuliukus. Čikagietiškoje picoje daug įdaro ir jis sudėtas atvirkščiai nei tradicinėje picoje. Šios picos įdarui galima naudoti įvairias kombinacijas – tinka ir stambiau pjaustytos BBQ padaže apkeptos šoninės gabaliukai, prieskoniais gardintas faršas ar net gabalais supjaustytas parūkytas varškės sūris. Šią picą esame kepę orkaitėje, bet pabandžius ją iškepti kepsninėje Big Green Egg, gavosi daug geresnis variantas. Šiai picai iškepti prireiks vidutinės netiesioginės kaitros, ją galima kepti tiek ketaus keptuvėje, tiek specialiai šiam patiekalui pagamintame keramikiniame inde su krašteliu. Šią, kaip ir kitas picas, visada patogiai supjaustau kompaktišku apvaliu picos peiliu, o gražiai pateikti galima naudojantis mentele. Naminė pica visada pati skaniausia. Jos rūšių ir skonių Pasaulyje labai daug – verta išbandyti!” Martynas prie grilio

Vyras prie grilio: Čikagos DEEP DISH pica

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Martynas prie grilio Kiekis: 2 picoms 27 cm skersmens
Gaminimo laikas: 2 valandos Kepimo laikas: 25 min

Picos pasaulyje

Sudėtis

  • Tešlai (2 picoms):
  • 7 g sausų mielių
  • 1 ¼ stiklinės vandens
  • 3 ¼ stiklinių kvietinių “00” tipo miltų
  • ¾ stiklinės kukurūzų miltų
  • 2 šaukštelių cukraus
  • 2 šaukštelių druskos
  • 50 g sviesto
  • 2 šaukštelių alyvuogių aliejaus
  • Padažui (2 picoms):
  • 2 skardinių smulkintų konservuotų pomidorų
  • 1 šaukštelių cukraus
  • 3-4 svogūnų
  • 4 česnako skiltelių
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
  • 1 šaukštelio aitriųjų paprikų
  • saujos šviežių bazilikų lapelių
  • 2 šaukštelių alyvuogių aliejaus
  • Idarui (2 picoms):
  • 4 šviežių vytintų kiaulienos dešrelių
  • 80 g plonai pjaustytos rūkytos kiaulienos dešros
  • 4 šviežio mocarelos sūrio rutuliukų
  • 200 g sauso mocarelos sūrio
  • 4 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
  • saujos šviežių bazilikų lapelių

Eiga

1

Pagaminkime tešlą. Sausas mieles užpilkite šiltu vandeniu, sumaišytu su cukrumi, palaukite 10-15 minučių kol mielės suaktyvės ir suputos. Sumaišykite visus miltus, druską, užpilkite suaktyvintomis mielėmis bei lydytu sviestu. Viską gerai išminkykite, tešlą suminkę į rutulį padenkite aliejumi. Palikite uždengę kambario temperatūroje mažiausiai valandai, kad pakiltų. Šios tešlos užteks dviems picoms.

2

Pagaminkime padažą. Smulkintus svogūnus ir česnaką apkepkite aliejuje. Tada sudėkite konservuotus pomidorus, suberkite druską, raudonėlius, pipirus, cukrų ir viską kaitinkite žemoje temperatūroje apie 20-30 minučių, kol nugaruos ir padažas sutirštės. Pačioje pabaigoje suberkite smulkintą baziliką ir gerai išmaišykite. Šio padažo užteks dviems picoms.

3

Paruoškime kepsninę. Įkaitinkite ją iki 220-230 laipsnių ant netiesioginės kaitros, kol pilnai įšils.

4

Paruoškime picą. Tešlą padalinkite į dvi dalis ir pagaminkite 2 picos papločius, tokio dydžio, jog pilnai dengtų jūsų turimos kepimo formos kraštus. Sudėkite tešlos papločius į aliejumi padengtą ketaus keptuvę ar keramikinę kepimo formą aukštais kraštais, tešlos perteklių pašalinkite paprasčiausiai braukdami kočėlu per indo šoną. Ant tešlos dėkite pirmąjį įdaro sluoksnį - pjaustytą sausesnį sūrį. Ant sūrio dėkite antrąjį sluoksnį - gabaliukais supjaustytas pavytintas kiaulienos dešreles be apvalkalo. Trečiajam sluoksniui sudėkite plėšytą šviežią mocarelą ir apklokite ketvirtuoju pjaustytos rūkytos dešlos sluoksniu. Viską užpilkite paruoštu padažu (vienai picai naudokite pusę išvirto kiekio). Picos viršų pabarstykite smulkintu kietuoju sūriu, o picos kraštelius aptepkite alyvuogių aliejumi.

5

Iškepkime picą. Indą su pica statykite į gerai įkaitiną kepsninę ir kepkite apie 25-30 minučių. Picos šonai turi tapti traškus bei geltoni, viduje esantis įdaras turi pradėti burbuliuoti, kad šiek tiek išsigarintų drėgmė, o viršuje esantis padažas šiek tiek apskrustų. Iškepusią picą dar šiek tiek apibarstykite smulkintu kietuoju sūriu ir šviežiais bazilikų lapeliais. Palikite kelias minutes picą pastovėti ir pjaustykite.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su Big Green Egg Lietuva.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite