APP/ Desertai/ Vasara/ Visi receptai

Varškės tinginys su mėlynėmis

Tai dar vienas varškės tinginio receptas į skanumynų kolekciją! Kokių tik jų nesu gaminusi ir aprašiusi savo tinklaraštyje bei knygose. Šis, nuostabiai mėlynos spalvos, su trintomis mėlynėmis, jo idėją šiemet užmačiau vienoje mėgstamiausių kavinių “Taste Map” ir sugalvojau atkartoti jį namuose. Kaip visi varškės tinginiai, taip ir šis – labai greitai pagaminamas bei labai gardus! Kol miške yra mėlynių, pats laikas jį išbandyti! Varškės tinginiui aromato suteikiau savo dažniausiai desertams naudojamu vaniliniu cukrumi su natūralia vanile. Man patinka, kad “Santa Maria” vaniliniame cukruje yra juodų, natūralios vanilės, taškelių. Tai pats mėgstamiausias mano kepinių prieskonis!

Jei ieškosite daugiau nesudėtingų vasaros skanumynų receptų ilgąjam Žolinių savaitgaliui rekomenduoju nemokamai parsisiųsti mano šios vasaros naujieną el. knygą “Lengvi ir nesudėtingi VASAROS SKANUMYNAI su uogomis”, kurioje rasite ir dar vieno varškės tinginio su šilauogėmis receptą.

Jei labiau mėgstate avietes, išbandykite vaškės tinginio su avietėmis receptą iš mano tinklaraščio.

Pirmoje savo knygoje “Sezoninė vituvė: 200 receptų pagal metų laikus” esu apašiusi žieminę šio skanumyno versiją Vaškės tinginys su džiovintomis slyvomis, spanguolėmis ir kokosais.

O tinklaraštyje rasite žieminį Tinginio vaškės tortą su džiovintomis slyvomis ir riešutais.

Jei mėgstate varškės tinginius – tikrai turėsite iš ko pasirinkti!

Varškės tinginys su mėlynėmis

2 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 5 (2 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 26x19 formai
Gaminimo laikas: 20 min.

Sudėtis

  • 1 stiklinės šviežių mėlynių
  • 1 šaukšto citrinų sulčių
  • 180 g minkšto sviesto
  • 400 g riebios varškės
  • 1 indelio 385 g sutirštinto saldinto pieno
  • 2 šaukštelių SANTA MARIA vanilinio cukraus
  • 3 pakelių klasikinio skonio gaidelio tipo sausainių
  • valgomų žiedų papuošimui

Eiga

1

Kambario temperatūros sviestą išsukite su kondensuotu pienu iki vientisumo. Į sviesto masę sukrėskite varškę, viską gerai išsukite iki vientisos masės, ją skaninkite vaniliniu cukrumi.

2

Mėlynes sutrinkite kokteilinėje su šaukštu citrinų sulčių. Mėlyną masę įmaišykite į paruoštą varškės masę.

3

Sausainius sulaužykite smulkiais gabaliukais ir sumaišykite su paruošta melsvos spalvos varškės ir sviesto mase.

4

Pyragui skirtą formą formą išklokite kepimo popieriumi ir sukrėskite varškės tinginio masę. Ją gerai šaukštu paspauskite, supresuokite, kad masė kuo geriau ir be oro tarpu pasiskirstytų formoje, uždenkite maistine plėvele ir statykite nakčiai į šaldytuvą, kad subręstų ir sušaltų.

5

Sustingusį varškės tinginį išimkite iš formos, nuimkite maistinę plėvelę. Skanumyną puoškite likusiomis mėlynėmis ir valgomais gėlių žiedais.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite