APP/ Kepiniai/ Visi receptai/ Žiema

Meduoliais kvepiantis varškės pyragas

Šiemet kiekvieną advento savaitgalį kepiau vis skirtingus kalėdinius meduolius, o per pačias Kalėdas nusprendžiau šią tradiciją vainikuoti ir iškepti meduoliais kvepiantį varškės pyragą. Jo gaminimo eiga bei išvaizda kiek panaši į tradicinio varškės sūrio pyrago gaminimą.  Kadangi šiam receptui naudoju gryną riebią varškę, kurią sutrinu su graikišku jogurtu, pyrago konsistencija yra mažiau puri ir kremiška, bet labiau rupi su jaučiama varške. Jis tikrai patiks visiems varškės skanumynų mėgėjams. Pyrago pagrindui panaudojau naminių meduolių trupinius, kuriuos kepiau pagal šį receptą, o jų tešlą skaninau aromatingais meduolių prieskoniais. Tų pačių meduolių trupinių bėriau ir į varškės masę, kurią dar papildomai skaninau cinamonu, kardamonais, apelsinų žievelėmis.  O patį pyragą puošiau atlikusiais meduoliniais žmogeliukais. Tikrai labai aromatingas, šventėmis ir meduoliais kvepiantis kepinys. Jį galite išsikepti kiek anksčiau, prieš Kūčias ir laikyti šaldytuve iki Kalėdų. Varškės pyragai mėgsta pabręsti šaldytuve, o šis nuo meduolių prieskonių taps tik dar aromatingesnis. Kvapnaus pasiruošimo Kalėdoms!

Meduoliais kvepiantis varškės pyragas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 įvertino)
Loading...
Kiekis: 24 cm kepimo formai
Gaminimo laikas: apie 20 min. Kepimo laikas: 1 val ir 10 min.

Sudėtis

Eiga

1

Pirma paruoškite pyrago pagrindą. Kalėdinius meduolius susismulkinkite elektrinėje kapoklėje ir sumaišykite su minkštu sviestu. Kepimo formos dugne patieskite kepimo popierių ir paskleiskite paruoštą pagrindo masę. Statykite kepti į įkaitintą 160 laipsnių orkaitę 10 minučių.

2

Varškės masei paruošti varškę ir jogurtą supilkite į kapoklę arba galingą kokteilinę. Ten pat smulkiai įtarkuokite apelsino žievelės ir įspauskite apelsino sultis. Viską gerai išsukite iki vientisos masės, kol varškė taps kreminė ir vientisa.

3

Į varškės masę įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, prieskonius, kelis šaukštus maltų meduolių trupinių ir šaukštą miltų. Viską išsukite iki vientisos masės ir supilkite ant iškepusio pagrindo. Pyragą pašaukite kepti į 190 laipsnių įkaitusią orkaitę 30 minučių, po to temperatūrą sumažinkite iki 150 laipsnių ir dar kepkite 30 minučių. Kai pyragas iškeps, pradarykite orkaitės dureles ir palikite jį pilnai ataušti praviroje orkaitėje. Kai atšals, galėsite dėti į šaldytuvą.

4

Kokosų sniegui paruošti, kokosų drožles susmulkinkite elektrinėje kapoklėje arba galingoje kokteilinėje. Paruoštu kokosų sniegeliu per kiaurasamtį apibarstykite pyragą. Jį puoškite atlikusiais kalėdiniais meduoliais.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su "Santa Maria Lietuva"

 

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite