4 knygų Gero Maisto Dienoraštis komplektas

Sezonine virtuvė

maistas pagal metų laikus

Sekite mus:
  • Sekite mus Facebook
  • Youtube
  • Pinrest
  • Sekite mus Intagram

dabar sezonas

Moliūgų ir varškės pyragas

Moliūgų ir varškės pyragas
Receptas įkeltas: 2012 Ruduo
Recepto šaltinis: Sezoninė Virtuvė

8

15 min. gaminimas, 45 min. kepimas

  • 500 g riebios sausos varškės
  • 500 g moliūgų tyrės, geriau nuvarvintos
  • 2 šaukštų miltų
  • 2 šaukštų manų kruopų
  • 4 kiaušinių
  • 150 g cukraus
  • 200 g riebios grietinės
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 šaukštelio malto cinamono
  • 1 šaukšto apelsinų žievelių cukatų

Jeigu mėgstate varškę ir moliūgus, šis pyragas turėtų jums patikti. Jis kiek primena sūrio pyragą, skaniausias atšaldytas ir gausiai apibarstytas cukraus bei cinamono milteliais. Kai tik šaldytuve guli mano pagaminta moliūgų tyrė, visad jį kepu, nes jis sotus bei maistigas ir puikiai tinka saldiems pusryčiams. Kaip gaminti moliūgų tyrę galite pamatyti čia.
Šį mano receptą rasite naujai išleistoje knygoje „Gyventi skanu“. Šioje knygoje yra daug įvairių ir skanių net 24 Lietuvos maisto tinklaraštininkų receptų. Knygos kūrime teko garbės sudalyvauti ir man. Joje yra keturi Sezoninės Virtuvės receptai, kiekvienam metų laikui po vieną. Rudeniui parinkau mūsų šeimos labai mėgstamą bei dažnai kepamą moliūgų ir varškės pyragą.

„…Vėlyvą rudenį, kai pradeda trūkti saulės, išsipūtę oranžiniai moliūgai džiugina ne tik akis bet ir pilvus. Šis maistingas moliūgų ir varškės pyragas neabejotinai praskaidrins jums nuotaiką, kai už lango barbens rudeninis lietus…“

Ištrauka iš knygos „Gyventi skanu“

Recipe of the week

Pyragą gaminu 24 centimetrų skersmens apvalioje kepimo formoje, kurią ištrinu sviestu ir apibarstau manų kruopomis. Kiaušinių trynius atskiriu nuo baltymų. Trynius išsuku su paprastu ir vaniliniu cukrumi.

Į išsuktus trynius pilu grietinę, varškę ir moliūgų tyrę bei viską gerai išmaišiau. Tada supilu miltus, manų kruopas, cinamoną, cukatus.

Gerai išplaku kiaušinių baltymus ir juos atsargiai įmaišau į varškės-moliūgų masę.
Pyrago tešlą supilu į sviestu pateptą apvalią kepimo formą.

Kepu įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes, kol pyragas pilnai iškepa. Ar jis jau iškepęs tikrinu į jį įsmeigdama medinį pagaliuką. Pyragą palieku ataušti, ir dedu kelioms valandoms į šaldytuvą subręsti ir sutvirtėti. Pjaustau ir pateikiu tik šaltą.

Skanaus pyrago!

Recipe of the week

Komentarai

  1. Rennie, skanumėlis!! Taip ir norisi šokt į lėktuvą kad nusipirkt geros lietuviškos varškės tokiam štai pyragui… Pas mus varškę parduoda, bet čia tik pasityčiojimas, ne varškė. Net užpavydėjau…

  2. Rennie, skanumėlis!! Taip ir norisi šokt į lėktuvą kad nusipirkt geros lietuviškos varškės tokiam štai pyragui… Pas mus varškę parduoda, bet čia tik pasityčiojimas, ne varškė. Net užpavydėjau…

  3. Laba :) Neveikia nuoroda, kaip pasigaminti moliūgų tyrę, o ir pagal paiešką tokio recepto nerandu… Labai norėtųsi išmėginti 😉

  4. Pingback: » Blog Archive » Varškės apkepas su moliūgais - bulviukose.lt – pagaminta namuose!

  5. Aš tai Vokietijoj kepiau, tai gavosi ne pyragas, bet kaip ir skystas apkepas.:) Nes varškė čia labai skysta, o kai supyliau į tešlą tai visai gavosi kaip jogurtas. :) Stengiausi daugiau miltų dėti, bet gal ir paskūpijau… Nors taip iki galo ir nesupratom ir jis tikrai iškepęs, bet pusės skardos jau nebeliko . 😀
    Reikės kada išbandyti Lietuvoje. :)

  6. Nerealaus skonio pyragas, mano seimai labai patiko. Viskas pavyko kuo puikiausiai. Neturejau apelsinu zieveliu cukatu, todel i tesla itarkavau apelsino zievele, puikiai tiko. O kaip namu salygomis galima pasigaminti minetu cukatu?

  7. Pyragas tobulai skanus. Valgiau ir šiltą(neiškentėjau neparagavusi), ir šaltą. Ačiū labai užmreceptą..nustebau, kad taip gražiai iškepė be jokių kepimo miltelių..ir kiti receptai, kuriios išbandau, o gaminu pagal jus, patikėkit, nemažai, labai patikimi, išbandyti, įdomūs..sėkmės tolesnėje kūryboje..kartais stebiuosi iš kur jūs viskomtiek daug žinote..:)

  8. Dariau pagal receptą, labai skanus pyragas gavosi:) bet įdomu, ar būtų galima viską sublenderiuoti iki vientisos masės, prieš įmaišant baltymus, kad būtų dar vientisesnis? A r čia būtų tas pats kaip gaminti su kremine varške ir taptų per daug vandeninga? Gal kas bandėte?

Rašyti komentarą

Populiariausi

Prisijunkite

Pamirštas slaptažodis

Registruokitės