APP/ Daržovės/ Kepiniai/ Ruduo/ Visi receptai

Moliūgų ir varškės pyragas

Jeigu mėgstate varškę ir moliūgus, šis pyragas turėtų jums patikti. Jis kiek primena sūrio pyragą, skaniausias atšaldytas ir gausiai apibarstytas cukraus bei cinamono milteliais. Kai tik šaldytuve guli mano pagaminta moliūgų tyrė, visad jį kepu, nes jis sotus bei maistigas ir puikiai tinka saldiems pusryčiams. Kaip gaminti moliūgų tyrę galite pamatyti čia.
Šį mano receptą rasite naujai išleistoje knygoje „Gyventi skanu“. Šioje knygoje yra daug įvairių ir skanių net 24 Lietuvos maisto tinklaraštininkų receptų. Knygos kūrime teko garbės sudalyvauti ir man. Joje yra keturi Sezoninės Virtuvės receptai, kiekvienam metų laikui po vieną. Rudeniui parinkau mūsų šeimos labai mėgstamą bei dažnai kepamą moliūgų ir varškės pyragą.

„…Vėlyvą rudenį, kai pradeda trūkti saulės, išsipūtę oranžiniai moliūgai džiugina ne tik akis bet ir pilvus. Šis maistingas moliūgų ir varškės pyragas neabejotinai praskaidrins jums nuotaiką, kai už lango barbens rudeninis lietus…“

Ištrauka iš knygos „Gyventi skanu“

Moliūgų ir varškės pyragas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 įvertino)
Loading...
Kiekis: 8
Gaminimo laikas: 15 min. Kepimo laikas: 45 min.

Sudėtis

  • 500 g riebios sausos varškės
  • 500 g moliūgų tyrės, geriau nuvarvintos
  • 2 šaukštų miltų
  • 2 šaukštų manų kruopų
  • 4 kiaušinių
  • 150 g cukraus
  • 200 g riebios grietinės
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 šaukštelio malto cinamono
  • 1 šaukšto apelsinų žievelių cukatų

Eiga

1

Pyragą gaminu 24 centimetrų skersmens apvalioje kepimo formoje, kurią ištrinu sviestu ir apibarstau manų kruopomis. Kiaušinių trynius atskiriu nuo baltymų. Trynius išsuku su paprastu ir vaniliniu cukrumi.

2

Į išsuktus trynius pilu grietinę, varškę ir moliūgų tyrę bei viską gerai išmaišiau. Tada supilu miltus, manų kruopas, cinamoną, cukatus.

3

Gerai išplaku kiaušinių baltymus ir juos atsargiai įmaišau į varškės-moliūgų masę.

4

Pyrago tešlą supilu į sviestu pateptą apvalią kepimo formą.

5

Kepu įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes, kol pyragas pilnai iškepa. Ar jis jau iškepęs tikrinu į jį įsmeigdama medinį pagaliuką. Pyragą palieku ataušti, ir dedu kelioms valandoms į šaldytuvą subręsti ir sutvirtėti. Pjaustau ir pateikiu tik šaltą.

 

Gali patikti

37 Comments

  • Atsakyti
    Nida
    2012-11-27 at 5:36 pm

    Rennie, skanumėlis!! Taip ir norisi šokt į lėktuvą kad nusipirkt geros lietuviškos varškės tokiam štai pyragui… Pas mus varškę parduoda, bet čia tik pasityčiojimas, ne varškė. Net užpavydėjau…

  • Atsakyti
    Nida
    2012-11-27 at 5:36 pm

    Rennie, skanumėlis!! Taip ir norisi šokt į lėktuvą kad nusipirkt geros lietuviškos varškės tokiam štai pyragui… Pas mus varškę parduoda, bet čia tik pasityčiojimas, ne varškė. Net užpavydėjau…

  • Atsakyti
    Marta
    2012-11-28 at 5:39 pm

    Žiūriu į nuotraukas ir mąstau, kada vėl tokia skaisti saulė išlis iš po pilkumos bei bus malonu fotografuoti. 🙂

  • Atsakyti
    Marta
    2012-11-28 at 5:39 pm

    Žiūriu į nuotraukas ir mąstau, kada vėl tokia skaisti saulė išlis iš po pilkumos bei bus malonu fotografuoti. 🙂

  • Atsakyti
    Segebutė
    2012-11-29 at 1:54 pm

    Puikus receptas, manau jog tiks savaitgalio pusryčiams. Ačiū Rennie!

  • Atsakyti
    Segebutė
    2012-11-29 at 1:54 pm

    Puikus receptas, manau jog tiks savaitgalio pusryčiams. Ačiū Rennie!

  • Atsakyti
    Rennie
    2012-11-30 at 7:47 am

    Į sveikatą, Segebute!

  • Atsakyti
    Rennie
    2012-11-30 at 7:47 am

    Į sveikatą, Segebute!

  • Atsakyti
    Marquise
    2013-01-25 at 8:19 pm

    Laba 🙂 Neveikia nuoroda, kaip pasigaminti moliūgų tyrę, o ir pagal paiešką tokio recepto nerandu… Labai norėtųsi išmėginti 😉

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-01-27 at 7:04 pm

      Moliūgų tyrės filmuotas receptas yra prie filmuotų receptų http://www.sezoninevirtuve.lt/fimuoti-receptai/page/6/.

      • Atsakyti
        Marquise
        2013-01-31 at 9:59 pm

        Ačiū 🙂 taip ir maniau, kad jau kažkur buvau mačiusi

    • Atsakyti
      grazina
      2013-12-03 at 10:31 pm

      gavosi ne pyragas, o apkepas, nes miltu/manu kiekis l.mazas.

      • Atsakyti
        Rennie
        2013-12-06 at 1:52 pm

        Šį varškės pyragą, kaip sūrio pyragą reikia pjaustyti ir valgyti atvėsintą, jam reikia laiko sustinti. Manų ir miltų tikrai pakanka, nebent jūsų naudojama moliūgų tyrė buvo labai skysta, šiam pyragui ją geriau nusunkti. Pyragui reiktų naudoti sausą ir riebią varškę. Jei visi šie kriterijai išpildyti, pyragas iškepa tobulai skanus.

  • Atsakyti
    Vilija
    2013-10-19 at 3:55 pm

    Man nerodo, kaip pagaminti pyragui moliugo tyre. Ar galite ideti nuoroda i moliugo tyres recepta?

  • Atsakyti
    Danguole
    2013-10-22 at 4:08 pm

    Kokio tirstumo turi buti tesla?

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-11-11 at 10:15 pm

      Tešlos tirštumas turi būti kiek panašus į varškės apkepo.

  • Atsakyti
    akvile
    2013-10-22 at 10:41 pm

    O kaip gaminti moliūgų tyrę. Pyragas labai jau skaniai atrodo.

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-10-24 at 10:27 am

      Moliūgų tyrės receptas prie filmuotų receptų, kurie yra titulinio puslapio apačioje.

  • Atsakyti
    ooo
    2013-11-04 at 12:10 pm

    Labai patinka jūsų puslapis, receptai, bet kaip nemėgstu filmuotų receptų. 🙁
    Man patogiau, kai yra viskas surašyta 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-11-11 at 10:14 pm

      Suprantu, ką turite omeny 🙂 Pasistengsiu suradusi laisvo laiko visus filmuotus receptus aprašyti, turėtų būti patogiau.

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-12-02 at 12:10 pm

      Dėkui už nuomonę, pasistengsiu turėdama laiko visus filmuotus receptus dar aprašyti, turėtų būti patogiau 🙂

  • Atsakyti
    Migliuks
    2013-11-06 at 4:36 pm

    Ooooo, darau tokį pusryčiams tuojau pat. Receptas beveik kaip varškės apkepo, tik geresnis. Ačiū už receptą.

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-11-11 at 10:13 pm

      Tikiuosi, patiko 🙂 Kažkiek panašus į varškės apkepą, tik standesnis ir saldesnis.

  • Atsakyti
    Giedrė
    2013-11-18 at 7:08 pm

    Aš tai Vokietijoj kepiau, tai gavosi ne pyragas, bet kaip ir skystas apkepas.:) Nes varškė čia labai skysta, o kai supyliau į tešlą tai visai gavosi kaip jogurtas. 🙂 Stengiausi daugiau miltų dėti, bet gal ir paskūpijau… Nors taip iki galo ir nesupratom ir jis tikrai iškepęs, bet pusės skardos jau nebeliko . 😀
    Reikės kada išbandyti Lietuvoje. 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-12-02 at 12:08 pm

      Šiam pyragui būtinai reikia naudoti gerą riebią ir sausą varškę. Kreminė varškė jam netinka.

  • Atsakyti
    Almina
    2014-10-30 at 4:22 pm

    Viska dariau pagal receptą, bet gavosi visiška nesėkmė….Gal dėl to, kad varškė buvo liesa????

  • Atsakyti
    indluk9
    2014-12-09 at 2:36 pm

    Nerealaus skonio pyragas, mano seimai labai patiko. Viskas pavyko kuo puikiausiai. Neturejau apelsinu zieveliu cukatu, todel i tesla itarkavau apelsino zievele, puikiai tiko. O kaip namu salygomis galima pasigaminti minetu cukatu?

  • Atsakyti
    Grazina
    2016-05-10 at 8:09 am

    Aciu uz recepta pavyko labai skanus kepsiu dar ne viena.karta

  • Atsakyti
    Jolanta
    2017-01-06 at 1:20 pm

    Pyragas tobulai skanus. Valgiau ir šiltą(neiškentėjau neparagavusi), ir šaltą. Ačiū labai užmreceptą..nustebau, kad taip gražiai iškepė be jokių kepimo miltelių..ir kiti receptai, kuriios išbandau, o gaminu pagal jus, patikėkit, nemažai, labai patikimi, išbandyti, įdomūs..sėkmės tolesnėje kūryboje..kartais stebiuosi iš kur jūs viskomtiek daug žinote..:)

  • Atsakyti
    stasė
    2017-01-17 at 1:03 pm

    liuks

  • Atsakyti
    Ieva
    2017-10-16 at 9:00 pm

    Dariau pagal receptą, labai skanus pyragas gavosi:) bet įdomu, ar būtų galima viską sublenderiuoti iki vientisos masės, prieš įmaišant baltymus, kad būtų dar vientisesnis? A r čia būtų tas pats kaip gaminti su kremine varške ir taptų per daug vandeninga? Gal kas bandėte?

  • Atsakyti
    milda
    2018-02-15 at 1:50 pm

    jei baltus kvietinius miltus keisčiau pilno grūdo ar avižiniais, jų tiesiog reikėtų dėti daugiau ar visai nieks nesigautų?

  • Komentuokite