Įpusėjus rudeniui mano virtuvėje prasideda konkurencija tarp moliūgų ir obuolių pyragų. Jei rudens pradžioje visada laimi skanumynai su obuoliais, tai į rudens pabaigą jie aiškiai pralaimi moliūgams. Vienas mano mėgsamiausių moliūgų panaudojimo būdų – skanumynų gaminimas. Knygoje “Sezoninių skanumynų istorijos” skanumynams su moliūgais paskyriau atskirą skyrių, jame rasite šiuos receptus:
- Moliūgų pyragas su apelsinais ir alyvuogių aliejumi
- Imbierinis meduolis su moliūgais
- Kokosinis moliūgų pyragas
- Moliūgų tortas su bananais
Nuo to, kokį moliūgą įtarkuosite į tešlą, priklausys ir paties pyrago skonis. Kepiniai su moliūgais dažniausiai būna dviejų tipų: tie, į kuriuos moliūgas tarkuojamas šviežias, ir tie, kuriems panaudojama iš anksto paruošta moliūgų tyrė. Namie pasigaminti moliūgų tyrę visai nesudėtinga, jos receptą mano bloge rasite šiame baziniame recepte. Šį receptą esu aprašiusi ir knygoje “Gero maisto dienoraštis. Ruduo”.
Tokią tyrę kuo puikiausiai panaudosite ir moliūginėms bandelėms su cinamonu, ir iškepsite apelsininį moliūgų keksą bei moliūgų duoną su razinomis ir net pasigaminsite aromatingus moliūgų ledus.
O pats populiariausias pyragas su moliūgais mano bloge yra neatsivalgomasis moliūgų ir varškės pyragas.
Tarp mėgstamiausių mano receptų rasite ir amerikietiško stiliaus moliūgų pyragą su sūria karamele , pyragą su moliūgais ir šokoladu, bandeles “Moliūgėliai”. O vienas pirmųjų dar 2012 metų spalį mano bloge pasirodė ir moliūginių keksiukų receptas .
Na o šviežią moliūgą tarkuoju į moliūgų ir obuolių keksiukus bei į meduolį su moliūgais ir imbieru.
Šį rudenį jau planuoju išbandyti ne vieną naują receptą su moliūgais, o pačiais geriausiais būtinai pasidalinsiu ir su jumis. Gardaus moliūgų sezono!
Komentarai