Kvepianti knyga „Nostalgiški skanumynai“

Sezonine virtuvė

maistas pagal metų laikus

Sekite mus:
  • Sekite mus Facebook
  • Youtube
  • Pinrest
  • Sekite mus Intagram

dabar sezonas

Morkų ir riešutų tortas su rikotos kremu

Morkų ir riešutų tortas su rikotos kremu
Receptas įkeltas: 2016 Ruduo
Recepto šaltinis: Knyga

Be glitimo

18 cm skersmens torto formai

1,5 val.

  • 500 g morkų
  • 400 g maltų migdolų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 5 kiaušinių
  • 1 stiklinės rudojo cukraus
  • 120 ml tyro alyvuogių aliejaus
  • 50 g razinų
  • 100 g graikinių riešutų
  • 50 g kokosų drožlių
  • 1 apelsino
  • 1 šaukštelio cinamono
  • žiupsnelio druskos
  • Kremui:
  • 400 g rikotos
  • 2 šaukštelių vanilės ekstrakto
  • 2 šaukštų medaus

Po ilgos ilgos pertraukos vėl grįžtu į tinklaraštį. Visus šiuos metus „Gero maisto dienoraštis“ ir knygų rašymas buvo visiškai nukonkuravę mano tinklaraštį. Bandysiu iš naujo jį prisijaukinti, išsivalyti dulkes, pradėti čia ir vėl reguliariai rašyti. 

Šią savaitę su didžiausiu džiaugsmu atšvenčiau paskutinės iš keturių, knygos „Ruduo“, oficialų pristatymą. Nors knyga jau visą mėnesį puikuojasi visuose knygynuose ir prekybos centruose ir net tris savaites iš eilės karaliauja perkamiausių Vagos Top knygų pirmoje vietoje, pristatymui sąmoningai pasirinkau rugsėjo pabaigą jau po rudens lygiadienio, kai tradiciškai pradedama švęsti rudens derliaus šventė. Mano šių metų derlius – keturios dienoraščio knygos: Ruduo, Vasara, Pavasaris ir Žiema. Švęsti yra ką!

Tokios šventės proga – būtinas tortas! Jo receptas iš Rudens knygos 78 puslapio, jį kepiau ir šios knygos pristatymui. Tortas turėjo puikų pasisekimą! Visi ragavę tik klausinėjo „Jis tikrai be kvietinių miltų?“, „O jo kremui tikrai nenaudojai sviesto, cukraus ar plaktos grietinėlės?“ Neee, tikrai nenaudojau aukščiau išvardintų ingredientų, bet už tai bėriau maltų migdolų, puskilį tarkuotų morkų, pyliau tyro alyvuogių aliejaus, o kremą išsukau iš rikotos ir šviežio medaus. Labai gardus, bet kartu labai maistingas ir sotus tortas. Tokio torto daug nesuvalgysite, bet tai, turbūt, nėra blogai! Kaip sako Gero Maisto Dienoraščio knygų konsultantė-dietistė Toma, saldumynų, kokie jie bebūtų, valgyti reikėtų mažiau ir būtinai tuščiu skrandžiu. Nors šis tortas labai gundantis, jo suvalgius sąžinė tikrai graužia mažiau, nes ne toks jis ir baisiai nuodėmingas.

Puikios nuotaikos ir saulėto savaitgalio!

Recipe of the week

Morkas nuskuskite ir sutarkuokite burokine tarka. Smulkiai nutarkuokite apelsino žievelę ir suberkite ją prie tarkuotų morkų. Išspauskite apelsino sultis ir užpilkite ant nuplautų razinų. Palikite, kad pabrinktų.

Kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi, kol pabals. Į plaktus kiaušinius supilkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkintus riešutus, išbrinkusias razinas, kokosų drožles, cinamoną, tarkuotas morkas.

Maltus migdolus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į skystąją tešlos dalį. Užmaišykite vidutinio tirštumo tešlą. Torto formoje patieskite kepimo popierių, supilkite pusę paruoštos tešlos ir kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Iškepusį torto pagrindą guldykite ant grotelių, kad atauštų, o iš likusios tešlos iškepkite dar vieną torto pagrindą.

Paruoškite torto kremą. Rikotą gerai išsukite su skystu medumi ir vanilės ekstraktu. Tortą pertepkite paruoštu kremu: vieną torto pagrindą aptepkite rikotos kremu ir pridenkite jį antruoju pagrindu. Rankomis torto viršų kiek paspauskite. Likusį kremą tepkite ant torto šonų ir viršaus. Tortą galite puošti trafaretu, apibarstę cukraus ar kakavos milteliais arba rudeninėmis uogomis.

Recipe of the week Recipe of the week

Rašyti komentarą

Populiariausi

Prisijunkite

Pamirštas slaptažodis

Registruokitės