4 knygų Gero Maisto Dienoraštis komplektas

Sezonine virtuvė

maistas pagal metų laikus

Sekite mus:
  • Sekite mus Facebook
  • Youtube
  • Pinrest
  • Sekite mus Intagram

dabar sezonas

Naminė moliūgų tyrė

Naminė moliūgų tyrė
Receptas įkeltas: 2016 Ruduo
Recepto šaltinis: Knyga "Gero maisto dienoraštis. Ruduo"

Bazinis receptas

2 l

60 min.

  • 1 vidutinio dydžio moliūgo
  • 2 stiklinių vandens

Namuose pasigaminti moliūgų tyrę yra paprasta ir lengva. Mūsuose dar niekur nesu mačiusi pirkti parduotuvėse tokios tyrės, nors ji ypač populiari kitose šalyse, ypač JAV. Todėl visada ją gaminu pati. Moliūgų tyrė – puikus bazinis receptas, kitiems patiekalams gaminti. 

Šį labai paprastą bazinį receptą nusprendžiau įtraukti ir knygą „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“nes tai puikus moliūgų apdorojimo būdas, leidžiantis prapjautą didelį moliūgą išlaikyti ilgiau ir net užšaldyti. Tokią moliūgų tyrę galima panaudoti verdant košę, gaminant desertus, kepant pyragus ar duoną. Jei receptams reikia sausesnės moliūgų tyrės, nakčiai palikite ją drobėje, kad nuvarvėtų. Moliūgų tyrės jums prireiks gaminant šiuos receptus: greitai paruošiamą moliūgų tyrės ir konservuotų pomidorų sriubą, moliūgų duoną su razinomis, moliūgų ir varškės pyragą, moliūgų pyragą su sūria karamele,  moliūginius virtinius. Naujoje Rudens knygoje rasite naminių moliūginių makaronų, moliūgų torto, avižinės moliūgų košės su granatais, moliūgų ir pomidorų sriubos su bolivinėmis balandomis receptus, kurių ruošai irgi prireiks šios moliūgų tyrės.

Kaip pasigaminti moliūgų tyrę esu aprašiusi ir savo pirmoje knygoje „Sezoninė virtuvė“ prie vieno iš moliūginių receptų, o taip pat kažkada buvome nufilmavę filmuką, kaip pasigaminti moliūgų tyrę namuose, jį pasižiūrėti galite čia. Dabar nei vienas mano ruduo nepraeina be moliūgų tyrės.

spalio28-2

Recipe of the week

Moliūgą perpjaukite pusiau ir išimkite sėklas. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir dėkite perpjautą moliūgą nupjautąja dalimi į viršų. Į kiekvieną moliūgo ertmę įpilkite po pusę stiklinės vandens ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie valandą, kol visiškai suminkštės.

Iškepusį moliūgą išskaptuokite. Moliūgo vidus turi būti visiškai minkštas ir lengvai kabintis šaukštu. Moliūgo minkštimą sutrinkite trintuvu iki tyrės konsistencijos.

Kad moliūgų tyrė būtų ne tokia drėgna, sukrėskite ją į drobę ir pakabinkite virš puodo. Per naktį iš moliūgų tyrės nuvarvės sultys ir ji taps tirštesnė.

Taip paruoštą moliūgų tyrę galima laikyti šaldytuve iki savaitės arba sukrėsti į šaldymo maišelius bei indelius ir užšaldyti ilgesniam naudojimui.

Skanių moliūgų!

Rašyti komentarą

Populiariausi

Prisijunkite

Pamirštas slaptažodis

Registruokitės