APP/ Daržovės/ Ruduo/ Užkandžiai/ Visi receptai/ Žiema

Moliūginiai virtiniai “Gnocchi”

Moliūginiai virtiniai – mėgstamiausias mūsų šeimos patiekalas iš moliūgo. Tai vienas iš nedaugelio patiekalų su moliūgais, kurį mielai valgo mano vaikai.  Juos gaminu tik nuo praeito rudens, bet kiekvieną kart, kai tik pasigaminu moliūgo tyrės. Moliūginių gnocchi mėgstu pasigaminti daugiau, nes juos labai patogu užsišaldyti.

Moliūginiai virtiniai "Gnocchi"

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 2
Gaminimo laikas: 45 min.

Sudėtis

  • Virtinukams:
  • 1 stiklinės nuvarvintos moliūgų tyrės
  • 1 kiaušinio trynio
  • 1,5 stiklinės kvietinių miltų (naudoju semola di grano duro arba šviesius speltų miltus)
  • 2 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
  • druskos, tarkuoto muskato riešuto, maltų juodųjų pipirų
  • Padažui:
  • 2 šaukštų sviesto su baravykais
  • 2 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
  • šviežių čiobrelio šakelių

Eiga

1

Iš anksto pagamintą ir nuvarvintą moliūgų tyrę sumaišau su kiaušinio tryniu, prieskoniais, tarkuotu sūriu ir berdama miltus minkau, kol tešla nelimpa prie rankų. Miltų reikės priklausomai nuo moliūgų tyrės tirštumo, jei tyrė tirštesnė ir gerai nuvarvinta, miltų reikės mažiau, o jei skystesnė - daugiau. Miltų reikėtų nepadauginti, nes tešla bus per kieta.

2

Iš pagamintos tešlos meistravau moliūginius gnocchi, juos gaminau voliodama per smulkios tarkos išvirkščią pusę (kaip ežiukus), bet galima paprasčiausiai pjaustyti gabaliukais (kaip virtinukus). Gaminant virtinius rankas ir stalą gausiai pasibarstykite miltais.

3

Juos viriau dideliame kiekyje pasūdyto vandens, kol iškilo į paviršių ir dar kokias 5-10 minučių, iki pilnai išvirė.

4

Išvirusius gerai nukošiau ir sumaišiau su tirpintu baravykų sviestu, tarkuotu sūriu bei šviežiais čiobreliais.

Užrašai

P.S. Moliūginius virtinius gaminu jau kokį dešimtmetį, šį receptą surašiau dar 2011 metais, kai juos ruošdavau su paprastais kvietiniais miltais, dabar tokius virtinius gaminu su kietagrūdžių kviečių miltais semola di grano duro (tai itališki miltai skirti makaronams, jų būna pirkti specializuotose parduotuvėse) arba su šviesiais speltų miltais.

Gali patikti

13 komentarų

  • Atsakyti
    Ausrra
    2011-11-08 at 1:11 pm

    Na, šiam rudeniui atsispirti neįmanoma, gamtos vaizdai nepakartojami.. O šiems virtinukams moliūgų tyrė, turbūt, turi būti nuvarvinta? Ir visai nenusispalvinę, matyt, miltai spalvą užgožia 🙂 Sugundei!

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-11-08 at 2:54 pm

    Ačiū, Ausrra, gaminau iš nuvarvintos moliūgų tyrės, tik šiemet mano užauginti moli0gai kažkokie ne labai geltoni (gal rūšis tokia), nes kai pernai gaminau iš mamos moliūgų, tai buvo gražiai geltoni, o šiemet vos vos gelsvi, bet vis tiek labai skanūs.

  • Atsakyti
    Vilma
    2011-11-08 at 4:05 pm

    kaip tik turiu moliuga, reiks uzsisaldyti, maiseli kita, o pas mus jie vadintusi moliuginiai abredukai;)

  • Atsakyti
    Neringa
    2011-11-08 at 4:44 pm

    atrodo pasakiskai, kaip tas auksinis ruduo! jis kaip niekad grazus ir ilgas!

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-11-08 at 9:52 pm

    Vilma, moliūginių abredukų dar nesu girdėjusi, bet labai gražiai skamba. Mano močiutė tai greičiausiai moliūginiais bundakais pavadintų (nes panašius iš bulvių gamino) 🙂
    Neringa, dėkui, pas mus irgi šiemet ruduo gražus 🙂

  • Atsakyti
    Dalia, Septyni virtieniai
    2011-11-13 at 12:21 pm

    mano moliūgai šiemet irgi ne tokie geltoni kaip pernai, nors iš tų pačių sėklų

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-11-17 at 8:36 am

    Dalia, gal vasara ne tokia karšta, kaip pernai tai įtakojo…

  • Atsakyti
    Simona
    2014-10-12 at 6:18 pm

    Ar galima būtų šiek tiek pakeisti, tarkim, moliūgą išvirti ir sutrinti, gautųsi tokia lyg košytė?

    • Atsakyti
      Rennie
      2014-10-14 at 9:45 am

      Jei moliūgas bus virtas, jame bus pakankamai daug vandens, todėl košelė bus skysta ir gaminant virtinius prireiks daug daugiau miltų. Tokią moliūgų košę būtinai reikėtų nuvarvinti t.y. supilti ant drobinės medžiagos į kiaurasamtį, o po juo statyti puodą sunkai nuvarvėti ir palikti nakčiai. Bet visgi moliūgų virtiniams gaminti labiausiai tiktų keptų moliūgų tyrė.

  • Atsakyti
    Ramunas
    2016-09-11 at 12:32 pm

    Labas,
    Labai jau kieti gavosi gnociai. Pasklaidziau uzsienio receptus, tesla reiktu daryti atvirkstine. 3-4 stiklines tyres, 1 stikline miltu. 750 gr tyres-150gr miltu+kiausinis. Taciau aciu labai uz recepto itraukima prie moliugu. Ideja kuo maitinti vaikus puiki.
    O burokeliu sokolado pyragas ir moliugu varskes pyragas tobulai skanus.
    RS

    • Atsakyti
      Rennie
      2016-10-03 at 7:52 am

      Viskas priklauso nuo moliūgų tyrės sultingumo, jei moliūgų tyrė nuvarvinta, pakaks ir mažiau miltų, bet jei moliūgų tyrė sultinga, tai be jų paprasčiausiai nesuformuosite njokių 🙂

  • Atsakyti
    Jolanta
    2016-10-13 at 9:19 am

    O ar galima kvietinius miltus keisti į kokius nors kitus?

    • Atsakyti
      Rennie
      2016-10-13 at 1:32 pm

      Bandykite gaminti su šviesiais speltų miltais, jie tikrai naudingesni už rafinuotus kvietinius.

    Komentuokite