APP/ Kepiniai/ Ruduo/ Vasara/ Visi receptai

Pica su šviežiomis voveraitėmis

Dar viena puiki naminė pica, šį kart su šviežiomis voveraitėmis. Mėgstu picas su grybais, bet ne su tais išbalusiais iš prekybos centrų, o su tikrais grybais, kurie miškuose auga ir šviežiai kvepia.

Žiemą dažnai kepu picą su džiovintais baravykais, rudenį į picą įmetu šviežių baravykų, o neseniai išbandžiau ir picą su šviežiomis voveraitėmis. Šiai picai geriau naudoti vidutinio dydžio voveraites, kurias galima suplėšyti (jos lengvai plėšosi, kaip kokios sūrio lazdelės), o visai mažų suplėšyti nepavyks. Suplėšytos voveraitės geriau sugers aliejų ir prieskonius, bei gražiau atrodys, nei supjaustytos. Voveraitės puikiai iškepa ant picos, mes šią picą kepėme lauko kepsninėje, kaip ir picą su mėlynuoju sūriu ir mėlynėmis, bet ji kuo puikiausiai iškeps ir orkaitėje.

Nebijokite ir drąsiai žalias voveraites dėkite ant picos pagrindo, tai tokie grybai, kurių prieš tai tikrai nereikia apvirti. Man ši pica labai patiko, tikras vasaros atradimas. Mano vyras pareiškė, kad jam visgi labiau patiktų paprasčiausiai su grietine keptos voveraitės, nei voveraitės ant picos. O mano sūnų, kuris yra didelis picų, bet menkas voveraičių gerbėjas, ši pica sužavėjo ir jis pagaliau pamėgo voveraites.

P.S. Picos pagrindą gaminau pagal šį receptą.

7 Comments

  • Atsakyti
    Anonymous
    2012-07-18 at 7:42 am

    Tobula!

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-07-18 at 3:03 pm

      Ačiū, tikrai, kad tobulai skani pica 🙂

  • Atsakyti
    Nerijus
    2012-07-18 at 7:43 am

    Niekaip nebūčiau drįsęs dėti žalių voveraičių… Bet kad jau taip sakot 😀 Kai tik bus proga išbandysiu 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-07-18 at 3:23 pm

      Nerijau, voveraites uženka švariai nuplauti, o jos kepdamos išskiria savo sultis, kuriose puikiai išsitroškina. Jei jums visgi nejauku neapvirtas voveraites dėti ant picos, prieš tai jas galite nuplikyti verdančiu vandeniu. Išvirtos, o po to dar kepamos voveraitės prarandą didelę dalį savo kvapnumo. Kaip matote, Rūta, man visiškai pritaria 🙂

  • Atsakyti
    Rūta
    2012-07-18 at 2:28 pm

    Taip pat žalius baravykus ir rudmėses, Nerijau 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-07-18 at 3:25 pm

      Tikrai taip, Rūta 🙂 Dėkui.

  • Atsakyti
    Erika
    2014-09-17 at 10:01 am

    Sveiki. Noreciau suszinoti Jusu picos pagrindo recepta. Aciu.

  • Komentuokite