APP/ Mėsa/ Vasara/ Visi receptai

Jautienos nugarinė su voveraitėmis

Vienas mano labiausiai laukiamų sezonininių ingredientų – vasarinės jaunos voveraitės. Jų net nereikia pjaustyti, nes dar visai nedidelės, tokios yra pačios skaniausios! Kai jau yra voveraičių, jas stengiuosi derinti su skirtingais produktais. Jautiena ir voveraitės – puiki pora, o jei iškepta kepsninėje, tai jau tikra šventė!

Prie pirmųjų voveraičių priderinau pačią geriausią jautieną, kurią tik galėjau surasti. Feel The Beef jautienos nugarinė (Strip Steak) brandinta net 60 dienų, užauginta žaliose Lietuvos pievose, kurią kepti reikia vos po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Tiek voveraitės, tiek ir bandinta jautiena labai greitai iškepa, tik svarbu, vienų ir kitų – neperkepti. Jautienos kepsnius kepkite ant įkaitintų grotelių, po 3 minutes iš kiekvienos pusės, kad mėsa viduje išliktų rausva, o šviežias voveraites (jų tikrai prieš tai nereikia apvirti) suberkite tiesiai į špyžinę keptuvę ir kepkite ant sviesto, kol paleis savo sultis ir jose pačios išsitroškins. Tai sezoninis patiekalas, kurio verta laukti visus metus!

Jautienos nugarinė su voveraitėmis

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 2 asmenims
Gaminimo laikas: 15 min.

Sudėtis

  • Jautienos kepsniams:
  • 2 vnt "Feel The Beef" 60 dienų brandintos jautienos nugainės (Stip Steak)
  • kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Keptoms voveraitėms:
  • 500 ml indelio šviežių voveraičių
  • lydyto sviesto kepti
  • 1 mėlynojo svogūno
  • kelių čiobrelio šakelių
  • 50 g sviesto padažui
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • šviežių krapų

Eiga

1

Mėsą prieš gerą valandą išimkite iš šaldytuvo, kad spėtų sušilti iki kambaio temperatūros. Brandintos jautienos neplaukite, tik nusausinkite popieriniu rankšliuosčiu, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

2

Voveraites perinkite, nuplaukite ir nusausinkite. Svogūną supjaustykite plunksnelėmis.

3

Įkaitinkite kepsninę kepimui tiesioginėje kaitroje iki 230-260 laipsnių. Mėsą kepkite ant gerai įkaitintų ketaus grotelių po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Iškepę mėsą apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais, uždenkite folija ir palikite 5 minutėms subręsti.

4

Per tą laiką ketaus kepuvėje iškepkite voveraites. Pirma, ant lydyto sviesto pakepinkite pjaustytą svogūną, tada suberkite voveraites, čiobrelių šakeles ir įdėkite dar šiek tiek lydyto sviesto, užberkite druskos ir kepkite, kol grybai išskirs savo sultis bei jose išsitroškins. Palaukite, kol grybų sultys beveik nugaruos, įdėkite gabalėlį sviesto, berkite maltus pipirus, jei reikia, papildomai druskos ir nukelkite keptuvę nuo ugnies. Į keptus grybus įmaišykite pjaustytų krapų.

5

Serviruokite. Mėsą supjaustykite, o ant viršaus užberkite keptų voveraičių, apibastykite pjaustytais krapais. Skanaus!

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su FEEL THE BEEF

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite