APP/ Daržovės/ Pusryčiai/ Ruduo/ Visi receptai

Pikantiški cukinijų blynai su kukurūzais

Pirmąjį rudens saviatgalį kviečiu pasitikti kartu su daržovių blynais! Savaitgaliais šeimoje turime nelaužomą tradiciją –  pusryčiams kepame blynus. Kokių tik blynų nesu prikepusi, nuo visiškai tradicinių iki sveikuoloiškų, kurios valgydami vaikai raukydavo nosis. Bet šie pikantiški cukinijų blynai su kukurūzais vienbalsiai patinka visiems. Tikri rudeninio derliaus blynai, kai cukinijos netelpa virtuvėje. Kokybiškų cukinijų blynų paslaptis, gerai nusunktos tarkuotos cukinijos, kuo daugiau jų sulčių nutekės, tuo gražesni ir gardesni bus blynai. Cukinijų blynai patys iš savęs nėra labai išraiškingo skonio, bet raudonieji svogūnai ir kukurūzai jiems suteikia saldumo bei pikantiškumo.  Į tešlą visada įmaišau šviežių prieskoninių žolelių, šiam receptui labai tinka krapai. Ją tirštinu kelias šaukštais kukurūzų miltų, o gardinu kokybiškais juodaisiais pipirais. Šviežiai malti kokybiški juodieji Tellicherry pipirai mano virtuvėje mėgstamiausi prieskoniai, jų beriu beveik į visus gaminamus patiekalus. Prie šių blynų dar paruošiu jogurinį padažą su česnakais ir krapais bei sezonines pomidorų salotas, juos irgi gardinau juodaisiais pipirais, nes kokios gi pomidorų salotos be šviežiai sumaltų pipirų? Tokius blynus per cukinijų sezoną kepu ne vieną ir ne du kartus, išbandykite ir jūs!

Pikantiški cukinijų blynai su kukurūzais

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 įvertino)
Loading...
Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min.

Be glitimo

Sudėtis

  • Blynams:
  • 1 didelės cukinijos
  • 1 kukurūzų burbuolės
  • 2 nedidelių raudonųjų svogūnų
  • ryšelio šviežių krapų
  • 2 kiaušinių
  • 4 šaukštų kukurūzų miltų
  • 2 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
  • 1 kupino šaukštelio druskos
  • keliatos juodųjų Tellicherry pipirų malūnėlio pasukimų
  • tyro alyvuogių aliejaus kepimui
  • Padažui:
  • 300 ml tiršto graikiško jogurto
  • 2 šaukštų citrinų sulčių
  • 2 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus
  • 2 česnako skiltelių
  • ryšelio šviežių krapų
  • žiupsnelio druskos
  • keliatos juodųjų Tellicherry pipirų malūnėlio pasukimų
  • Salotoms:
  • 4 pomidorų
  • saujos šviežių bazilikų
  • 1 nedidelio mėlynojo svogūno
  • žiupsnelio druskos
  • 2 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus
  • keliatos juodųjų Tellicherry pipirų malūnėlio pasukimų

Eiga

1

Pirma pasiruoškite cukinijas. Burokine tarka sutarkuokite cukiniją, jei jos žievelė minkšta, jos lupti nereikės, beliks tik išimti peraugusias sėklas. Į sutarkuotas cukinijas įmaišykite kupiną šaukštelį druskos ir rankomis jas išminkykite, kad išsiskirtų kuo daugiau sulčių. Taip paruoštas cukinijas sukrėskite į rėtį ir vis pagniaužydami rankomis palikte virš indo apie 10 minučių, kad nuvarvėtų kuo daugiau cukinijų sulčių.

2

Dabar pasiruoškite blynų tešlą. Į nusunktas cukinijas įmuškite kelis kiaušinius, suberkite tarkuotą sūrį, suberkite smulkiai pjaustytus krapus, pusžiedžiais plonai supjaustytus svogūnus, kukurūzų miltus ir keliatą kartų pasukdami pipirų malūnėlį įberkite juodųjų pipirų. Kukurūzus nupjaustykite peiliu nuo burbuolės ir suberkite prie visų kitų ingredientų. Užmaišykite blynų tešlą ir iš karto juos kepkite įkaitintoje keptuvėje ant alyvuogių aliejaus.

3

Paruoškite padažą prie blynų. Į tirštą jogurtą įspauskite citrinų sulčių, įpilkite tyro alyvuogių aliejaus, įberkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Česnakus smulkiai sukapikite partu su krapais ir įmaišykite į padažą.

4

Pasiruoškite pomidorų salotas. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, o svogūnus pusžiedžiais, įberkite smulkintų bazilikų, druskos ir kokybiškų juodųjų pipirų. Salotas skaninkite tyru alyvuogių aliejumi ir išmaišykite.

5

Šiltus daržovių blynus valgykite su padažu ir salotomis.

 

 

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite