APP/ Atsargoms/ Baziniai receptai/ Visi receptai

Auksinė pasta

Nors šiemet ruduo dar labai šiltas ir saulėtas, bet jau pats laikas ruošti ir kaupti imuniteto atsargas šaltąjam sezonui. Mano virtuvės spintelėse jau stovi sustatyti skirtingų rūšių šiųmetinio medaus indeliai, daržovių krepšyje savo eilės laukia pačios užauginti česnakai, o šį savaitgalį su medumi bei imbierais sutryniau ir spanguoles. Be šių tradicinių imuniteto stiprintojų savaitgalį dar pasiruošiau ir auksinės pastos, kurios pagrindą sudaro visų išgirtasis naudingasis prieskonis – ciberžolė. Apie ciberžolės naudingąsias savybes skaičiau ne vienoje knygoje bei straipsniuose apie sveiką mitybą. Todėl mano prieskonių skyrelyje jau kuris laikas išdidžiai stovi kokybiškų ciberžolės miltelių indelis, bet vis pamirštu jį panaudoti. Tiesa, ciberžolę, stengiuosi berti į kuo daugiau savo gaminamų patiekalų, bet dažniausiai ji pasimeta tarp kitų prieskonių gausos. Kiek daug bežinočiau, sunkiausia yra pakeisti savo įpročius. Juk tradiciškai mes nesame įpratę šio prieskonio naudoti tiek, kiek indai, kurie ciberžolę gausiai beria beveik į visus savo patiekalus. O ciberžolė to verta, nes yra vienas naudingiausių prieskonių! Ji veikia priešuždegimiškai, turi antioksidacinių savybių ir net apsaugo mūsų organizmą nuo senėjimo. Įdomiausia, kad naudingoji ciberžolės medžiaga kurkuminas dar labiau sustiprina savo naudingąsias savybes jei yra papildoma piperinu t.y. juodaisiais pipirais. Tai sužinojusi kiekvieną kartą į patiekalą berdama ciberžolės, įberiu ir kokybiškų juodųjų pipirų. Kad šį naudingąjį prieskonių duetą naudočiau dar dažniau, pasigaminau auksinę ciberžolės pastą. Kuri, kaip koks paruoštukas, šaldytuve gali išstovėti visą mėnesį. Kiekvieną kartą atsidarius šaldytuvą pirmiausiai pamatau stiklinį indelį su ryškiai saulėtos spalvos ciberžolės pasta,  kuri taip ir prašosi būti kuo greičiau panaudojama. Todėl internete ir knygose sugaudžiau visą šūsnį naudingų receptų, kuriuos galima pasiruošti su šia pasta, juos jau bandau ir būtinai aprašysiu. Šį mėnesį planuoju pasidalinti dar ne vienu receptu ir patarimu susijusiu su ciberžole. O pradžiai kviečiu pasiruošti auksinės ciberžolės pastos, kuri bus pagrindas ateities receptams.  

Auksinė pasta

5 votes, average: 4,20 out of 55 votes, average: 4,20 out of 55 votes, average: 4,20 out of 55 votes, average: 4,20 out of 55 votes, average: 4,20 out of 5 (5 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: apie 300 ml.
Gaminimo laikas: 10 min.

Sudėtis

  • 1/2 stiklinės (125 ml) ciberžolės
  • 1 stiklinės (250 ml) vandens
  • 1 šaukštelio šviežiai maltų kokybiškų juodųjų pipirų
  • 1/2 šaukštelio malto imbiero
  • 1/2 šaukštelio tarkuoto muskato
  • 3 šaukštų šaltai spausto kokosų aliejaus

Eiga

1

Nedideliame indelyje užvirkite vandenį ir suberkite ciberžolių miltelius. Šildykite maišydami ant žemos ugnies apie 5 minutes, kol pasta kiek sutirštės.

2

Tada nukelkite nuo ugnies suberkite likusius priesonius ir įpilkite kokosų aliejaus. Paruoštą pastą palikite pravėsti.

3

Ataušusią auksinę pastą sukrėskite į sterilų indelį, užsukite ir laikykite šaldytuve apie mėnesį, kol visą sunaudosite.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite