APP/ Daržovės/ Ruduo/ Salotos/ Vasara/ Visi receptai

Pupelių salsa TEKSASO IKRAI

Rudeniui atėjus mano virtuvė lūžta nuo šviežių daržovių. Šis metas tiesiog prašosi pagaminti kažką skanaus iš Tex-mex ar meksikietiškos virtuvės su įvairiaspalvėmis pupelėsmis, šviežiais saldžiaisiais kukurūzais, saldžiosiomis ir aitriosiomis paprikomis. Ieškodama naujų receptų internete užtikau šių pupelių salotų, dar vadinamų pupelių salsa, receptą intriguojančiu pavadinimu Teksaso ikrai (kituose šaltiniuose tas pats receptas dar vadinamas Kaubojų ikrais). Koks šio pateikalo pavadinimas bebūtų, jo skonis ir naudingumas mane sužavėjo!

Labai puikus ankštinių ir rudens pradžios daržovių derinys, ypač tinkantis kabinti su sūdytais Nacho kukurūziniais traškučiais. O norint sotesnio užkandžio, šią salsą-salotas galima įsivynioti į pašildytą ant keptuvės nedidelę tortiliją. Aštrumui numalšinti šalia labai tiks graikiškas jogurtas, sumaišytas su žaliųjų citrinų sultimis ir duska. Tai galėtų būti puikus augalinių baltymų užkandis, o gal net soti vegetariška vakarienė. Mes šį patiekalą valgėme eilinės darbo dienos vakarienei, nes šaldytuve turėjau iš anksto išvirtų pupelių, ir viską paruošiau vos per 15 minučių. Spalvingo, gardaus ir sveiko rugsėjo!

Pupelių salsa TEKSASO IKRAI

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 4-6 asmenims
Gaminimo laikas: 15 min. ir pupelių virimas

Daugiau daržovių

Sudėtis

  • 1 stiklinės virtų raudonųjų pupelių
  • 1 stiklinės virtų baltųjų pupelių
  • 1 stiklinės virtų ir nuo burbuolės nupjaustytų kukurūzų
  • 1 raudonojo svogūno
  • 2 saldžiųjų paprikų
  • 1 aitriosios paprikos
  • 1 avokado
  • puokštės šviežių kalendrų
  • 2 žaliųjų citrinų sulčių
  • 2 šaukštų šaltai spausto aliejaus (naudojau avokadų, bet tiks ir alyvuogių)
  • 1 šaukštelio kumino
  • žiupsnelio aitriųjų paprikų
  • druskos pagal skonį
  • Pateikti:
  • 1 pakelio Santa Maria mažų tortilijų
  • 1 pakelio Santa Maria kukurūzų traškučių Nachos
  • tiršto jogurto padažo

Eiga

1

Geriausiai šiai salsai naudoti namuose virtas pupeles ir rinktis kelių rūšių, nedideles bei skirtingų spalvų. Išvirtas pupeles palikite praaušti.

2

Vandelyje (be druskos) išvirkite kelias kukurūzų burbuoles. Jas virkite apie 10 minučių. Išvirusias perliekite šaltu vandeniu ir palikite atšalti. Nuo burbuolių peiliu nupjaukite kukurūzų sėklas, kurias berkite šalia išvirtų pupelių, o atlikusius nuo burbuolių kotus išmeskite.

3

Saldžiąsias ir aitriąją papriką nuplaukite, išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Svogūną nulupkite, taip pat supjaustykite kuo smulkiau. Kalendras irgi smulkiai supjaustykite. Avokadą supjaustykite nedideliais kubeliais ir iš karto apliekite pusės žaliosios citrinos sultimis, kad nepradėtų tamsėti. Visas pjaustytas daržoves suberkite į dubenį ir išmaišykite.

4

Išspauskite žaliųjų citrinų sultis ir sumaišykite jas su aliejumi, kuminu, druska ir žiupsnelių aitriųjų paprikų. Paruoštu padažu apliekite išmaišytas daržoves ir palikite bent valandai šaldytuve, kad įsiskonėtų.

5

Pupelių salsą pateikite su kukurūziniais traškučiais ir pašildytomis tortilijomis. Prie šios salsos, aštrumui numalšinti, labai tinka tirštas jogurto padažas - graikiškas jogurtas sumaišytas su žaliųjų citrinų sultimis ir druska. Skanaus!

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite