APP/ Mėsa/ Ruduo/ Visi receptai

Rudeniniai dešrainiai su troškintais kopūstais

Ruduo šiemet džiugina ir lepina savo šiltais orais. Negaliu patikėti, kad jau spalio vidurys, o oras, kaip rugsėjo pradžioje, tik dar gražiau, nes medžių lapai jau spalvoti . Tokiomis dienomis norisi tik kuo daugiau būti lauke ir džiaugtis paskutinėmis saulėtomis dienomis. Todėl kol oras dar nesubjuro ir nepradėjo lyti, kviečiu išbandyti dar vieną lauko virtuvės receptą. Jam mane įkvėpė populiarioji Oktoberfest šventė, kuri jau pilnu tempu ūžia Vokiejoje ir kitose, jai prijaučiančiose šalyse. O Oktoberfest neįsivazduojama be raugintų kopūstų, dešrelių ir, aišku, alaus. Visus šiuos ingredientus rasite ir šiame troškinyje. Dešreles jam panaudojau ypatingas – ekologiškas Krokuvos Assorti parduotuvės. Jos pagamintos iš 90 proc. mėsos užaugintos ekologiniuose ūkiuose. Visa šeima vienbalsiai įverino – labai gardžios! Šių troškintų kopūstų razinka – karamelizuoti raudonieji svogūnai ir grūdėtosios garstyčios. Jei niekada nebandėte jų naudoti troškintuose kopūstuose, nuoširdžiai rekomenduoju, nes kasdieniški rauginti kopūstai iš karto pavirsta ypatingais. Kadangi mes šį patiekalą valgėme lauke, tai jį serviravau kad būtų patogu valgyti rankomis. Taip gimė dešrainiai su raugintais kopūstais. Superiniai! Visi suvalgėme po du! Aišku, šis troškinys bus labai skanus ir su tradicine bulvių koše. Būtent taip jo likučius ir valgėme antrąją dieną. Troškinų kopūstų visada pasiruošiu daugiau, nes jie vienas iš tų retų patiekalų, kurių skonis antrą dieną pašildžius tik pagerėja. Taigi, mažiau kalbų, o daugiau malonumų! Bėgu pirkti Krokuvos dešros ir vėl kartosim Oktoberfest’ą savo vasarnamio terasoje. Neriam į spalvotą ir saulėtą savaitgalį! 

Rudeniniai dešrainiai su troškintais kopūstais

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 8 asmenims
Gaminimo laikas: 2,5 val.

Sudėtis

  • Troškiniui:
  • 1 kg ekologiškos "Krokuvos" dešros
  • 1 kg raugintų kopūstų
  • 0,5 kg raudonųjų svogūnų
  • 1 šaukštelio nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 250 mln šviesaus "lager" tipo alaus
  • 1 šaukšto medaus
  • 1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių
  • kelių čiobrelio šakelių
  • keliatos kadagių uogų
  • maltų juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį
  • alyvuogių aliejaus kepti
  • Dešrainiams:
  • 8 dešrainių bandelių arba pjaustytos bagetės
  • Dižono garstyčių

Eiga

1

Svogūnus nulupkite ir supjaustykite plunksnelėmis. Kepsninėje ant atviros ugnies pakepinkite juos ant alyvuogių aliejaus, kai apskrus užberkite cukraus ir maišydami dar kelias minutes kepinkite kol karamelizuosis. Tada sukrėskite raugintus kopūstus išmaišykite ir trumpai pakepinkite. Medų ir grūdėtas garstyčias ištirpinkite aluje, užpilkite viską ant kopūstų. Į puodą berkite druskos, maltų pipirų, kadagių uogų ir čiobrelių.

2

Krokuvos dešrų riestes įpjaukite panašiai, kaip pjaustytumėte riekelėmis, bet iki galo neperpjaukite. Aišku, jei norite, galite jas ir paprasčiausiai supjaustyti, bet gražiau atrodo tik įpjautos dešrų riestės, kurios besitroškinant išsiskeidžia. Taip paruoštą puodą statykite ant netiesioginės ugnies, uždenkite dagtį ir troškinkite apie 1,5 valandos 150 laipsnių karščio orkaitėje.

3

Dešrainiams skirtas bandeles perpjaukite išilgai ir ant grotelių trumpai apkepkite. Ant kiekvienos apkeptos bandelės pusės tepkite garstyčių, uždėkite troškintų kopūstų ir tada bandelę suspauskite, kad ji nuo kopūstų sulčių sudrėktų. Bandelę vėl praverkite ir ant kopūstų uždėkite pjaustytų dešrelių. Valgykite iš karto.

4

Tokį pat troškinį galima pasiruošti ir namuose, paprasčiausioje orkaitėje, o atlikusį troškinį kitą dieną skanu pasišildyti ir suvalgyti tradiciškai, su bulvių koše.

 

 

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite