APP/ Kepiniai/ Ruduo/ Visi receptai/ Žiema

Šokoladiniai sausainiai su apelsinų žievelėmis ir kardamonais

Tai amerikietiško stiliaus, labai greitai ir paprastai pagaminami šokoladiniai sausainiai, kuriems kalėdinio skonio suteikiau įberdama apelsinų žievelių cukatų ir maltų kardamonų. Jie traškūs, kvapnūs ir labai šokoladiniai. 

Kalėdų laukimo laikotarpiu mano vaikai dažnai užsiprašo, kad iškepčiau sausainių. Šiuo metu, turbūt, iškepu daugiausiai sausainių per visus metus. O tokie receptai, kaip šis, labai gelbsti, kai sausainių kočiojimui ir darbui su formelėmis nelabai yra laiko. Tada virtuvinio maišytuvo pagalba tik užmaišau sausainiams tešlą ir šaukštu išdalinu, ant kepimo popieriaus. Iškepa jie, viso labo, per 10 minučių. Šiems sausainiams galite sutekti skirtingo skonio, į tešlą įberdami maltų cinamonų ir skaldytų riešutų arba vanilės ir smulkių šokolado gabalėlių, o šis sausainių variantas su apelsinų žievelėmis ir kardamonais – labai kvapnus ir žiemiškas. Mano mažoji sumąstė, kad šie sausainiai turėtų labai tikti Kalėdų seneliui prie karštos kakavos ir jau svajoja, kaip prieš Kalėdas jų paliks prie židinio, kad svajonių senelis jai dovanų nepagailėtų. 

Šokoladiniai sausainiai su apelsinų žievelėmis ir kardamonais

3 votes, average: 4,33 out of 53 votes, average: 4,33 out of 53 votes, average: 4,33 out of 53 votes, average: 4,33 out of 53 votes, average: 4,33 out of 5 (3 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 10-12 sausainių
Gaminimo laikas: 20 minučių

Valgomoms kalėdinėms dovanoms

Sudėtis

  • 100 g juodojo šokolado (70 %)
  • 100 g sviesto (minkšto)
  • 130 g cukraus (geriau rudojo)
  • 1 kiaušinio
  • 100 g miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 šaukštų apelsinų žievelių cukatų
  • 1 šaukštelio maltų kardamonų

Eiga

1

Šokoladą ištirpinu vandens vonelėje: jį sulaužau ir sudedu į indelį, kurį statau į didesnį indą su karštu vandeniu, palaukiu, kol jis pilnai ištirpsta. Miltus sumaišau su kepimo milteliais.

2

Minkštą sviestą virtuviniu maišytuvu išsuku kartu su cukrumi, kiaušiniu ir maltais kardamonais. Tada supilu ištirpintą šokoladą ir suberiu apelsinų žievelių cukatus, o galiausiai suberiu miltus su kepimo milteliais.

3

Įkaitinu orkaitę iki 180 laipsnių ir kepimo skardoje patiesiu kepimo popierių. Šiam kiekiui tešlos prireiks dviejų kepimo skardų. Dviejų šaukštų pagalba iš tešlos suformuoju sausainius. Labai svarbu, kad tarp sausainių būtų kuo didesni tarpai, vienoje skardoje jų kepkite ne daugiau 5-6, nes kepdami jie plečiasi. Šių sausainių tešla kiek tirštesnė už blynų, todėl ją paprasčiausiai, kaip ir blynams kepti, dėkite šaukštu, nuo šaukšto dydžio priklausys ir sausainių dydis. Dažniausiai vienam sausainiui skiriu vieną arba pusantro šaukšto tešlos.

4

Skardas su sausainių tešla kepu 10 minučių. Iškepusius sausainius būtinai sudedu ant grotelių, kad praauštų, nes vėsdami šie sausainiai kietėja. Juos drąsiai galite kelias dienas laikyti indelyje arba metalinėje sausainių dėžutėje, jei, aišku, anksčiau visų nesuvalgysite.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite