Šie skanūs ir paprastai pagaminami varškės ir sausainių nameliai iš mano vaikystės prisiminimų. Jų kremas gardintas aguonomis ir cukatais, kiek primena glaistytą aguoninį sūrelį, o nuo jo suminkštėję sausainiai, aplieti šokoladiniu glajumi, pyragėliui suteikia tvirtesnio skonio. Vienu metu, kai dar buvai visai vaikas, panašius gardumynus gamino mano močiutė. Dabar jau senokai nebuvau jų ragavusi, bet kai pradėjau galvoti apie tai, ką čia tokio skanaus, paprasto ir gražaus pagaminti savo vaikams Kalėdų laukimui, šie nameliai išniro iš apdulkėjusių mano vaikystės prisiminimų. O tiek metų buvau juos užmiršusi.
Labiausiai maiste, kaip ir žmonėse, vertinu paprastumą, tikrumą ir nuoširdumą, prie viso to dar pridėčiau tvirtą charakterį, kuris žmones paverčia įdomesniais, o patiekalus išskirtinai skanesniais. Šis receptas yra būtent toks: jo pagaminimas ir produktai yra visiškai paprasti ir laiko patikrinti, o šarmo suteikia namelių papuošimas. Namelius, kaip ir kalėdinę eglutę, galite puošti pagal savo skonį. Kadangi mėgstu natūralumą, tai rinkausi paprasčiausią šokoladinį glajų, baltąjį šokoladą ir kokoso drožles sniego efektui sukurti, bet jūs galite pagal savo fantaziją iš pabarstukų, smulkių saldainių, riešutų bei spalvotų glajų susikurti namelių „eksterjerą“. Šiuo atžvilgiu patys geriausi namelių „dizaineriai“ tiktai bus vaikai.
Pirmiausiai pagaminu varškės kremą. Minkštą sviestą išsuku su paprastu ir vaniliniu cukrumi, suberiu varškę, aguonas, apelsinų žievelių cukatus. Jei jūsų varškė yra sausa ir sukritusi gabalais, ją prieš tai reikėtų pertrini per sietelį. Iš visų produktų išsimaišo tirštas kremas. Vieno namuko gaminimui prireiks 3 sausainių. Sausainius iš vienos jų pusės gausiai aptepu paruoštu kremu. Viena apteptą sausainį paguldau, o kitus du sustatau, kaip stogelį. Sausainiai gerai laikysis, nes juos „suklijuos“ kremas. Jei namelio viduje dar trūksta kremo, jo pridedu šaukšteliu, o peiliuku gražiai išlyginu šonus. Pagaminu likusius namelius ir statau juos subręsti ir sustingti į šaldytuvą. Šaldytuve namelius gerausiai būtų laikyti bent per naktį, o dar geriau visą parą, per tą laiką sausainiai sudrėks ir prisigers kremo skonio. Namelių papuošimui pagaminu šokoladinį glajų. Puode ant žemos ugnies ištirpinu sulaužytą šokoladą užpiltą grietinėle, maišau konditerine šluotele, kol visai ištirpsta ir užverda. Ant žemos temperatūros paverdu kelias minutes, kad glajus sutirštėtų ir nukeliu nuo ugnies. Sustingusius namelius aplieju dar šiltu šokoladiniu glajumi, jį pilu nuo stogelio viršaus, kad gražiai nuvarvėtų. Vietoj langelių į glajų įspaudžiu baltojo šokolado mažas plyteles ir apibarstau kokoso drožlėmis, kad atrodytų, kaip apsnigtas. Namelį puošti galima labai įvairiai: pabarstukais, aguonomis, spalvotais glajais, saldainiais...Sausainių ir varškės nameliai
Sudėtis
Eiga
7 Comments
vilma
2013-12-13 at 2:54 pmPuikus nameliai. Ir nuotraukos labai skanios 🙂
Rennie
2013-12-16 at 10:41 pmVilma, ačiū! Ketvirtadienį ir vėl juos gaminsiu, šį kartą visus 30 🙂
Renata
2013-12-23 at 2:09 amFantastiskai 🙂
Eglė
2014-12-16 at 11:05 pmSUPER… Labai graži šventinė idėja. Dovanos idėja. Pavogisu ją iš Jūsų – kiekvienam Draugui pagaminsiu po namuką su vardine vėtrunge. Nes pabodo dovanoti, taip skanat, beleką…. 🙂
lilina
2014-12-17 at 8:17 pmNuostabi ideja. Jums leidus pasivogsiu savo kalediniam stalui 🙂
rasa
2014-12-18 at 10:23 ampaprasta ir grazu , gaminsiuy
As
2014-12-21 at 6:41 pmSveiki, gal išduosite kur butų galima rasti tokiu balto šokolado langelių ?