APP/ Ruduo/ Visi receptai/ Žuvys

Keptas sterkas su moliūgų garnyru

Keptas sterkas man visada primena atostogas prie Kuršių marių. Skaniausią keptą sterką esu valgiusi vietinių žuvų restorane “Šturmų švyturys”. Ko gero, tai pati skaniausia vietinė žuvis, pagaunama Kuršių mariose! Kai pamačiau, jog šviežiu sterku jau prekiauja elektoninis turgelis Merkio produktai, iš tos laimės, griebiau ir filė, ir visą žuvį su galva bei be galvos, ir net smulkintą sterką, iš kurio iškepiau žuvies maltinius. Bet labiausiai pasiteisinęs gamintas receptas buvo šis, kuriam paruošti užtrukau vos pusvalandį, o skonis pranoko visus lūkesčius.

Šviežiam sterkui nereikia nei daug prieskonių, nei įmantraus kepimo būdo, ši žuvis skani pati iš savęs, tik svarbu jos neperkepti. Esu girdėjusi, jog sterkas kepdamas turi “plaukti” svieste. Šį kartą šią žuvį gamindama stengiausi atkartoti būtent mėgstamo žuvies restorano patiekalą ir pateikti jį su keptų moliūgų garnyru. Tuo labiau, kad jau pats moliūgų sezonas, o mano darže užderėjo visa gausybe nedidelių moliūgėlių. Šiemet sodindama specialiai rinkausi tik nedideles moliūgų rūšis, nes kaip patogu, kai prapjovusi moliūgą, ruošdama vieną patiekalą galiu sunaudoti jį visą. Dar dabar jaučiu tą sviestinį sterko ir keptų moliūgų skonį. Jau svajoju, kai ir vėl jį kepsiu bei pasijausiu kaip per atostogas prie Kuršių marių. Sterką nuo šiol jau galite įsigyti el. turgelyje merkio.lt ir jis šviežut šviežutėlis atkeliaus tiesiai į jūsų namus.

Keptas sterkas su moliūgų garnyru

5 votes, average: 4,80 out of 55 votes, average: 4,80 out of 55 votes, average: 4,80 out of 55 votes, average: 4,80 out of 55 votes, average: 4,80 out of 5 (5 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min.

Svaitgalio pietums

Sudėtis

  • 2 sterko filė
  • 500 g nulupto moliūgo
  • 1 svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 250 g nedidelių pomidorų
  • 1 aitriosios paprikos
  • lydyto sviesto kepti
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • žiupsnelio cukraus
  • petražolių

Eiga

1

Kiekvieną sterko filė, priklausomai nuo jų dydžio, perpjaukite į 2 arba 3 dalis. Žuvį pasiūdykite ir trupmam palikite.

2

Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustytite nedidelėmis riekelėmis. Pomidoriukus perpjaukite pusiau. Svogūnus ir česnakus susmulkinkite.

3

Pasiruoškite dvi keptuves. Vienoje bus kepama žuvis, o kitoje tuo pat metu paruošite moliūgų garnyrą.

4

Į vieną keptuvę ant įkaitinto lydyto sviesto dėkite žuvies filė odele žemyn ir kepkite kol žuvies kraštai pradės baltuoti. Tada žuvies filė apverskite ant kitos pusės ir kepkite dar kelias minutės, kol žuvis pilnai iškeps. Svarbu sterko neperkepti, iškepusi ji tampa balta.

5

Antroje keptuvėje ant įkaitinto lydyto sviesto pirma pakepinkite svogūną su česnaku, tada suberkite pjaustytus moliūgus, juos kepkite ant vidutinės kaitros vis pamaišydami, jei reikia, įdėkite papildomai sviesto. Moliūgus apiberkite druska ir suberkite pjaustytus pomidorus su aitriąja paprika, pakepinkite dar kelias minutes, apiberkite žiupsneliu cukraus ir maltais pipirais, kapotomis petražolėmis. Daržovės turėtų būti neperkepusios.

6

Į kiekvieną lėkštę dėkite moliūgų garnyro, o ant viršaus uždėkite iškeptą sterko filė gabalėlį. Apibarstykite likusiomis petražolėmis ir skanaukite, kol neataušo.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su merkio.lt

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite