APP/ Daržovės/ Ruduo/ Visi receptai

Takai su keptais moliūgais, pupelėmis ir kukurūzais

Takų vakarienės antradieniui šį kartą pasirinkau vegetariškus ir labai sezoninius takus su keptais moliūgais, pupelėmis, šviežiais kukurūzais. Šeimyna juos įvertino puikiai ir nors pagaminti be mėsos, buvo tikrai sotūs nuo ankštinių – pupelių bei kukurūzų bei labai skanūs. Kartosiu šį rudenį juos dar tikrai ne kartą!

Moliūgą (rinkitės kietesnį pvz. sviestinį) orkaitėje iškepiau per 20 minučių, kol kepė per 10 minučių išviriau kukurūzus ir juos nupjausčiau nuo burbulės, o pupelių išsiviriau dar savaitgalį, kad darbo savaitei jų nepritrūkčiau, beliko tik pasišildyti tortilijas. Norintys dar lengvesnio kasdienės vakarienės proceso gali naudoti konservuotus kukurūzus bei pupeles. Pjaustytą moliūgą, prieš kepimą gausiai apibarsčiau savo pačios sumaišytais takų prieskoniais (jų receptą rasite apačioje), bet norintiems prieskonių turėti čia ir dabar, rekomenduoju išbandyti jau paruoštą Santa Maria Taco prieskonių mišinį. Takams labiausiai tinka mažosios tortilijos, kurios yra delno dydžio. Kaip lengvai jas pasišildyti sausoje keptuvėje nufilmavau video, jis Sezoninės virtuvės Instagram profilyje highlihts’e pavadinimu “Taco_tuesday”. Ten pat sudėsiu ir visus spalio takų receptus. Laikas spalvotai ir aromatingai antradienio TACO vakarienei!

Takai su keptais moliūgais, pupelėmis ir kukurūzais

7 votes, average: 3,57 out of 57 votes, average: 3,57 out of 57 votes, average: 3,57 out of 57 votes, average: 3,57 out of 57 votes, average: 3,57 out of 5 (7 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min.

TACO antradieniams

Sudėtis

Eiga

1

Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Juos berkite ant skardos išklotos kepimo popieriumi, apiberkite tako prieskonių mišiniu, apšlakstykite keliais šaukštais aliejaus ir sumaišykite. Kepkite 200 laipsnių karščio orkaitėje apie 20 minučių, per tą laiką moliūgų kubeliai iškeps, suminkštės ir apskrus.

2

Kol kepa moliūgai, išvirkite kukurūzų burbuoles, joms išvirus (po 10 min.), sėklas nupjaustykite nuo kotų. Vietoj šviežių burbuolių galite naudoti ir konservuotas.

3

Paruoškite jogurtinį padažą sumaišydami jogurtą su pusės žaliosios citrinos sultimis, visais prieskoniais ir druska.

4

Ant sausos keptuvės pašildykite tortilijas, kad neatšaltų pridenkite jas rankšluostėliu arba folija.

5

Iškepusius moliūgo kubelius sumaišykite su kukurūzais, pupelėmis, apšlakstykite vienos žaliosios citrinos sultimis ir apibarstykite kapotomis kalendromis. Gerai išmaišykite ir kol dar šilta, neškite į stalą. Kiekvienas pagal savo skonį ant paplotėlio galės užsiberti daržovių mišinio, užsitepti padažo, užsidėti riekelę avokado ir apsibarstyti šviežiomis kalendromis. Prie šių takų labai tinka virtos kukurūzų burbuolės.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite