APP/ Pusryčiai/ Ruduo/ Visi receptai/ Žiema

Moliūginiai blynai su obuoliais

Sekmadienis – blynadienis! Jau daug metų sekmadieniais mūsų virtuvė kvepia blynais. Nors vaikai jau dideli, bet blynų sekmadieniais nori visi! Kokių tik blynų per tas dešimtis metų nesu iškepusi. Bet visda stengdavausi, kad be tradicinių blynų ingedientų: miltų, kiaušinių, pieno juose būtų ir dar kas nors naudingo.

Šiuos aromatingus moliūginius blynus su obuoliais du savaitgalius iš eilės kepiau Fiskars keptuvėse ir vaišinau Senukų prekybos centro lankytojus. Blynus vos spėjau kepti, o visi ragavusieji klausė jų recepto. Juos su didžiausiu malonumu kepiau Fiskars Hard Face keptuvėje. Šios keptuvės padengtos pačia patvariausia Hardtec Superior danga, kuri pasižymi išskirtinėmis nelimapnčiomis savybėmis. Labai storas pagrindas ir aliuminio korpusas užtikrina puikų karščio paskirstymą tobulam kepimo rezultatui. Keptuvės būna kelių dydžių: 20, 24, 26, 28, 30 centimetrų skersmens. Aš namuose jų turiu net 3! Labiausiai man patinka, kad šias keptuves galiu naudoti ir orkaitėje (iki 150 laipsnių) ir net plauti indaplovėje. Pas mane virtuvėje jos gyvuoja jau ilgiau nei metai, o vis dar atrodo, kaip naujos, nors ant jų kepu beveik kas dieną. Į Lietuvą šios keptuvės, kaip ir Kalėdų Senelis, atkeliauja tiesiai iš Suomijos!

Moliūginiai blynai su obuoliais

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
By Renata Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 25 min.

Pusryčiams

Sudėtis

  • 0,5 stiklinės moliūgų tyrės
  • 1 stiklinės raugintų pasukų
  • 2 didesnių obuolių
  • 2 kiaušinių
  • 4 šaukštų lydyto ghee sviesto
  • 2 stiklinių speltų miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 2 šaukštelių cinamono
  • 1 šaukštelio vanilės
  • žiupsnelio druskos
  • lydyto ghee sviesto kepti
  • Pateikti:
  • naminio moliūgų sviesto
  • klevų sirupo
  • graikinio jogurto

Eiga

1

Kiaušinius išplakite konditerine šluotele su cukrumi ir lydytu sviestu. Tada sudėkite moliūgų tyrę ir gerai išmaišykite.

2

Burokine tarka stambiau sutarkuokite nuluptus obuolius. Juos įmaišykite į tešlos ruošinį.

3

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska, cinamonu ir vanile. Suberkite miltų mišinį į skystąją tešlos dalį ir užmaišykite blynų tešlą.

4

Kepkite blynus įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės kaitros lydytame ghee svieste. Svarbu kad kaitra būtų ne per didelė, nes blynai apdegs ir nespės iškilti. Iškepusius dėkite vieną ant kito, kad taip greitai neatauštų. Pateikite su klevų sirupu, graikiniu jogurtu ir naminiu moliūgų sviestu.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su FISKARS LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite