APP/ Desertai/ Ruduo/ Visi receptai/ Žiema

Spanguolių saldainiai

Iš spanguolių galima pagaminti skanius ir vitaminingus saldainius, kurie kuo puikiausiai tiks kaip saldi kalėdinė dovana. Spanguolių saldainius supyliau į stiklinį indelį, perrišau kaspinu – gavosi puiki dovana smaližiams.

Be spanguolių niekaip neįsivaizduoju nei Kūčių nei Kalėdų stalo, gal todėl, kad esu kilusi iš Dzūkijos, kur raistuose raudonuoja šios uogos. Spanguolės – žiemos uogos, priverčiančios jas perkandus susiraukti, bet jų rūgštelėje pilna vitaminų.

Spanguolių saldainiai

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 1
Gaminimo laikas: 60 min.

Sudėtis

  • 1 st. šviežių spanguolių
  • 1 kiaušinio baltymas
  • 0,5 st. cukraus pudros

Eiga

1

panguoles perrinkau, nuploviau ir gerai nusausinau.

2

Lengvai išplakiau kiaušinio baltymą šakute. Uogas užpyliau plaktu kiaušinio baltymu.

3

Drėgnas uogas po vieną gausiai apvoliojau cukraus pudroje ir sudėjau į kepimo popieriumi išklotą skardą.

4

Uogas trumpai džiovinau vos šiltoje orkaitėje. Išėmiau ir palikau galutinai išdžiūti.

5

Uogų saldainius sudėjau į stiklinius indelius ir puošiau kaip dovanėles.

Užrašai

P.S. Spanguolių saldainius ruošiau tinklaraštininkų leidžiamam maisto žurnalui oC, kadangi jie jau seniai suvalgyti, tai būtinai Kalėdoms gaminsiu juos ir dar kartą.

 

Gali patikti

9 Comments

  • Atsakyti
    Maisto Diletante
    2011-12-16 at 11:55 am

    Saldainiai saldainiais, bet koks gražus įpakavimas, koks šventiškas, net jei tas stiklainėlis būtų tuščias vistiek būtų graži dovana 🙂

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-12-16 at 12:39 pm

    Dėkui, Maisto Diletante, vis kaupiu gražesnius indelius, juk niekada nežinai kada jų prireiks. Indelio dangtelį aptraukiau medžiaga ir gavosi kuo puikiausias indelis skaniai dovanai 🙂

  • Atsakyti
    Anonymous
    2011-12-16 at 3:10 pm

    Nuostabiai paprastas receptas, tobulas įpakavimas ir nerealios foto! Gal galėtumėte pasakyti,kokiu fotoaparatu fotografuojat? Ruošiu savaitgalį šį skanėstą,kaip tik dovanėlės 1trūxta

  • Atsakyti
    oditele
    2011-12-16 at 4:36 pm

    wau koks grožis!!!;) ir įtariu, kad skanu..;) įtariu, kad iš šaldytų spanguolių saldainių nesigautų ar ne? be to, kaip džiovinti, kai orkaitė “caro” laikų?:)

  • Atsakyti
    Rima
    2011-12-16 at 6:03 pm

    Įtariu, kad įspėsiu gražiojo stiklainėlio paslaptį;)- saulėje džiovinti pomidorai, gal?
    O šiaip ir saldainėliai, ir foto super:)

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-12-16 at 9:41 pm

    Mielas Anonime, gamink su kietesnėmis spanguolėmis, nes labai minkštos džiovinant truputį patįžta. Aš fotkinu su senučiu, bet veidrodiniu Pentax K200, na bet svarbiausias vaidmuo čia obkjektyvams, turiu macro 100 mm/2.8 ir 50 mm/1.4, labai jais džiaugiuosi 🙂
    Oditėle, iš šaldytų jau būtų ne kas, nes jos suminkštėjusios. Su orkaite ne labai padėsiu, gal kartais turi elektrinę vaisių džiovyklę, labai tiktų 🙂
    Kiek pamenu tai buvo medus iš Lenkijos, greičiausiai Gdansko :), nes šonuose yra kabliukai šaukšteliui. Labai džiaugiuosi, kad tau patiko:)

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-12-16 at 9:43 pm

    Rima, paskutine pastraipa skirta tau, kažkaip vardas pradingo:)

  • Atsakyti
    Anonymous
    2011-12-17 at 8:21 am

    Ačiū labai už informaciją ir patarimus. Kaip tik gavau vakar šviežių spanguolių 🙂 Gero savaitgalio 🙂

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-12-19 at 11:07 am

    Gražaus laiko virtuvėje!

  • Komentuokite