APP/ Desertai/ Visi receptai/ Žiema

Kokosinė panakota su spanguolių padažu

Širdžių dienai pusryčiai šiandien buvo saldūs! Šeimoje turime tradiciją kelis kartus metuose: per visų šeimos narių gimtadienius ir per Šv. Valentino dieną pusryčius pradėti nuo skanumynų. Šiemet savo mylimukams iš vakaro paruošiau greitai pagaminamą kokosinę panakotą su spanguolių padažu. Tokia panakota daug lengvesnė ir mažiau riebi už tradicinę, ruošiamą su riebia grietinėle.

Jai panaudojau savo pamėgtą Santa Maria kokosų pieną, kurio dabar visada turiu virtuvės spintelėje. Panakota nuostabus desertas – ne vien dėl to, jog lengvai ir greitai pagaminamas, bet ir todėl jog kiekvieną kartą jį galima pasiruošti vis kitokio skonio, tereikės į puodą įmesti skirtingų prieskonių, kurie savo aromatą perduos verdančiam skysčiui. Klasikinė panakota ruošiama su vanile, šį kartą ją dar papildžiau žaliosios citrinos žievele, kuri puikiai suderėjo su kokosų skoniu, suteikdama malonaus gaivumo. Taip pat puikiai tinka citrinos, apelsino žievelė, cinamono lazdelė ir net džiovintos žolelės, tokios kaip ramunėlės ar mėtos. Ištraukus šių žolelių arbatos maišelius, panakota pakvimpa vasaros pievomis! Pateikti šį desertą irgi galima įvairiai: su uogomis, vaisiais, jų tyrėmis. Šiai progai ir sezonui pasirinkau vitaminingas raudonąsias spanguoles, kurias papildžiau apelsinų sultimis bei nutarkuota apelsinų žievele ir paprasčiausiai sutryniau kokteilinėje. Gavosi saldžiarūgštis ir vitamininngas padažas prie švelnios salsvos panakotos. Linkiu didelių, plačių ir mylinčių širdžių! Tebūnie kiekviena metų diena – MEILĖS DIENA.

Kokosinė panakota su spanguolių padažu

5 votes, average: 4,40 out of 55 votes, average: 4,40 out of 55 votes, average: 4,40 out of 55 votes, average: 4,40 out of 55 votes, average: 4,40 out of 5 (5 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 4
Gaminimo laikas: 15 min. ir šaldymas

Be laktozės

Sudėtis

Eiga

1

Į puodą supilkite abiejų rūšių kokosų pieną, berkite cukrų, įmeskite perpjautą vanilės ankštį ir žaliosios cutrinos žievelę. Kaitinkite iki užvirimo ir nukelkite nuo ugnies.

2

Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu vandens ir išbrinkinkite. Kai išbrinks sukrėskite į karštą kokosų pieną, kad ištirptų. Gerai išmaišykite ir palikite kiek praaušti.

3

Iš puodo ištraukite vanilės ankštį ir žaliosios citrinos žievelę. Pasiruoškite silikonines širdies arba kitokias formeles (naudojau tinkamas kepiniams) ir supilstykite paruoštą masę. Kad panakota lengviau išsiimtų iš formelių prieš tai jas patepkite bekvapiu aliejumi. Statykite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.

4

Paruoškite spanguolių padažą. Šviežias arba šaldytas spanguoles berkite į trintuvą, ten pat supilkite šviežiai išspaustas vieno apelsino sultis ir smulkiai nutarkuotą žievelę, suberkite cukrų. Viską sutrinkite į vientisą skysto padažo konsistenciją.

5

Paruoškite desertą. Į lėkštę pilkite spanguolių padažo, o per vidurį gražiai uždėkite iš formelės išimtą panakotos širdelę.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su Santa Maria Lietuva

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite