Tikras tarpušvenčio sumuštinis! Jei nuo Kalėdų turite atlikusio spanguolių padažo ir virtų burokėlių, tai šis šventinis sumuštinis pavyks ypač skanus. Jam naudojau nuo Kalėdų atlikusią savo keptą brioche duoną, bet laisvai galite naudoti ir kokybiškesnę pirktinę. Brioche duona tokiam sumuštiniui labai tinka, nes joje daug sviesto ir skrudinant ją sausoje keptuvėje riekės natūraliai gražiai apskrunda be papildomų riebalų.
Sumuštiniui rekomenduoju rinktis kokybišką jautienos antrekoto pjaustinį. Aš mėsą užsisakiau tiesiai iš gamintojų el. parduotuvės Agaras.lt Labai patogu, kad užsakytą mėsą, saugiai laikomą mobiliuose šaldytuvuose, pristato tiesiai į namus. Sumuštinį rekomenduoju įsukti į kepimo popierių, taip bus patogu jį nusinešti į iškylą, žygį ar priešpiečiams į darbą, perpjovus pusiau bus patogiau sumuštinį valgyti. Kaip sumuštinį gaminu ir supakuoju galite žiūrėti video recepte.
Mėsą pusvalandį prieš gaminimą išimkite iš šaldytuvo, kad spėtų sušilti iki kambario temperatūros. Burokėlius plonai supjaustykite riekelėmis, tai patogiausiai padarysite mandolina. Pjaustytus burokėlius apšlakstykite granatų melasa, alyvuogių aliejumi ir apibarstykite druska su pipirais. Palikite trumpam, kad susigertų skoniai. Petražoles smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su granatų sėklomis, apšlakstykite granatų melasa, alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska su pipirais. Mėsą apibarstykite druska ir maltais juodaisais pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite gerai įkaitintoje sausoje keptuvėje po 2,5 minutės iš kiekvienos pusės. Iškepusią mėsą padėkite ant lėkštės ir leiskite kelias minutes pailsėti ir tik po to supjaustykite. Brioche duonos riekes paskrudinkite sausai ant keptuvės, kad gražiai apskrustų. Po dvi duonos riekes dėkite ant atskirų kepimo popieriaus lapų, kad sudėjus visus ingredientus galėtumėte lengvai vieną ant kitos riekes apversti. Formuokite sumuštinį. Ant visų keturių duonos riekių užtepkite spanguolių padažo, o ant dviejų padažu apteptų riekių uždėkite plonai pjaustytų burokėlių, ant jų užberkite petražolių ir granatų salotų. Ant burokėlių gausiai uždėkite pjaustytos jautienos, ant viršaus dar užberkite petražolių ir granatų salotų ir pilnai apdėliotas dvi duonos riekeles uždenkite likusiomis duonos riekėmis, apteptomis padažu. Gausite 2 didelius sumuštinius. Kiekvieną sumuštinį sandariai susukite į kepimo popierių, ant kurio ir ruošėte sumuštinius, o jo popieriaus galus stipriai užsukite (kaip formuoju sumuštinį, galite matyti filmuotame recepte). Sumuštinis skanus šiltas ir visai atšalęs. Prieš valgymą sumuštinį, įsuktą į kepimo popierių, perpjaukite į dvi lygias dalis. Vieno didelio sumuštinio, padalinto pusiau, užteks dviems žmonėms. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su AGARASŠventinis sumuštinis su jautiena
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Komentarai