Iš spanguolių galima pagaminti skanius ir vitaminingus saldainius, kurie kuo puikiausiai tiks kaip saldi kalėdinė dovana. Spanguolių saldainius supyliau į stiklinį indelį, perrišau kaspinu – gavosi puiki dovana smaližiams.
Be spanguolių niekaip neįsivaizduoju nei Kūčių nei Kalėdų stalo, gal todėl, kad esu kilusi iš Dzūkijos, kur raistuose raudonuoja šios uogos. Spanguolės – žiemos uogos, priverčiančios jas perkandus susiraukti, bet jų rūgštelėje pilna vitaminų.
Spanguolių saldainiai
Sudėtis
- 1 st. šviežių spanguolių
- 1 kiaušinio baltymas
- 0,5 st. cukraus pudros
Eiga
panguoles perrinkau, nuploviau ir gerai nusausinau.
Lengvai išplakiau kiaušinio baltymą šakute. Uogas užpyliau plaktu kiaušinio baltymu.
Drėgnas uogas po vieną gausiai apvoliojau cukraus pudroje ir sudėjau į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Uogas trumpai džiovinau vos šiltoje orkaitėje. Išėmiau ir palikau galutinai išdžiūti.
Uogų saldainius sudėjau į stiklinius indelius ir puošiau kaip dovanėles.
Užrašai
P.S. Spanguolių saldainius ruošiau tinklaraštininkų leidžiamam maisto žurnalui oC, kadangi jie jau seniai suvalgyti, tai būtinai Kalėdoms gaminsiu juos ir dar kartą.
9 Comments
Maisto Diletante
2011-12-16 at 11:55 amSaldainiai saldainiais, bet koks gražus įpakavimas, koks šventiškas, net jei tas stiklainėlis būtų tuščias vistiek būtų graži dovana 🙂
Rennie
2011-12-16 at 12:39 pmDėkui, Maisto Diletante, vis kaupiu gražesnius indelius, juk niekada nežinai kada jų prireiks. Indelio dangtelį aptraukiau medžiaga ir gavosi kuo puikiausias indelis skaniai dovanai 🙂
Anonymous
2011-12-16 at 3:10 pmNuostabiai paprastas receptas, tobulas įpakavimas ir nerealios foto! Gal galėtumėte pasakyti,kokiu fotoaparatu fotografuojat? Ruošiu savaitgalį šį skanėstą,kaip tik dovanėlės 1trūxta
oditele
2011-12-16 at 4:36 pmwau koks grožis!!!;) ir įtariu, kad skanu..;) įtariu, kad iš šaldytų spanguolių saldainių nesigautų ar ne? be to, kaip džiovinti, kai orkaitė “caro” laikų?:)
Rima
2011-12-16 at 6:03 pmĮtariu, kad įspėsiu gražiojo stiklainėlio paslaptį;)- saulėje džiovinti pomidorai, gal?
O šiaip ir saldainėliai, ir foto super:)
Rennie
2011-12-16 at 9:41 pmMielas Anonime, gamink su kietesnėmis spanguolėmis, nes labai minkštos džiovinant truputį patįžta. Aš fotkinu su senučiu, bet veidrodiniu Pentax K200, na bet svarbiausias vaidmuo čia obkjektyvams, turiu macro 100 mm/2.8 ir 50 mm/1.4, labai jais džiaugiuosi 🙂
Oditėle, iš šaldytų jau būtų ne kas, nes jos suminkštėjusios. Su orkaite ne labai padėsiu, gal kartais turi elektrinę vaisių džiovyklę, labai tiktų 🙂
Kiek pamenu tai buvo medus iš Lenkijos, greičiausiai Gdansko :), nes šonuose yra kabliukai šaukšteliui. Labai džiaugiuosi, kad tau patiko:)
Rennie
2011-12-16 at 9:43 pmRima, paskutine pastraipa skirta tau, kažkaip vardas pradingo:)
Anonymous
2011-12-17 at 8:21 amAčiū labai už informaciją ir patarimus. Kaip tik gavau vakar šviežių spanguolių 🙂 Gero savaitgalio 🙂
Rennie
2011-12-19 at 11:07 amGražaus laiko virtuvėje!