APP/ Baziniai receptai/ Kepiniai/ Visi receptai

Burgerių BRIOCHE bandelės

Tobuliems burgeriams reikia ne tik kokybiškos ir gerai iškeptos mėsos, bet ir tobulai skanių bandelių! Jei pabodo nuobodžios pirktinės burgerių bandelės, siūlau išbandyti jas išsikepti patiems. Su jomis darbo mažiau, nei galite įsivaizduoti. Iš vakaro užminkau brioche tešlą, tiksliau už mane tai padaro ištikimas draugas Bosch kombainas, tada per naktį tešlą lėtai kildinu šaldytuve, o ryte suformuoju bandeles ir iškepu. Viskas! Galima susidėti bandeles į pikniko krepšį ir skubėti į gamtą kepti tobulų mėsainių!

Labiausiai mėgstu brioche tipo burgerių bandeles, kuriose yra ne mažai sviesto, jas skrudinant susiformuoja tobulos grotelių žymės. Bandeles išbandyti mane įkvėpė profesionalios pastrychef Liukaitytės receptas, kuriame ji savo Instagram profilyje labai detaliai ir profesionaliai parodo visą bandelių gaminimą pažingsniui. Savo bandeles iškepiau vadovaudamasi jos patarimais, bet atsižvelgdama ir į savo jau seniai patikrintą brioche receptą, o jas minkiau su pamėgtais šviesiais speltų miltais. Šią savaitę bandeles kepiau jau du kartus!

Burgerių BRIOCHE bandelės

52 votes, average: 3,29 out of 552 votes, average: 3,29 out of 552 votes, average: 3,29 out of 552 votes, average: 3,29 out of 552 votes, average: 3,29 out of 5 (52 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 8 vnt
Gaminimo laikas: 30 min. ir kildinimas Kepimo laikas: 20 min.

Sudėtis

  • 0,5 stiklinės (125 ml) pieno
  • 0,5 stiklinės (125 ml) šilto vandens
  • 2 šaukštelių sausų mielių
  • 100 g sviesto
  • 2 kiaušinių
  • 1 šaukšto nerafinuoto cukraus + 1 šaukštelio mielėms suaktyvinti
  • 2 šaukštelių druskos
  • 500 g šviesių speltų miltų
  • kiaušinio plakinio aptepti
  • aguonų ir sezamų apibarstyti

Eiga

1

Bandelių tešlą geriausiai pasiruošti iš vakaro ir ją kildinti šaltai per naktį šaldytuve. Pirmiausiai šiltame vandenyje su šaukšteliu cukraus ištirpinkite mieles ir jas suaktyvinkite. Pieną pašildykite puode kartu su sviestu ant žemos ugnies, kol sviestas iširps.

2

Kiaušinius lengvai išplakite mikseryje su cukrumi ir druska, tada supilkite praaušusį pieną su lydytu sviestu. Galiausiai suberkite miltus, o ant jų užpilkite suaktyvintas mieles ir minkykite kombaine tešlos minkymo kabliu apie 15 minučių, kol tešla nebelips prie dubens ir pradės lipti minkymo kabliu į viršų.

3

Išminkytą tešlą uždenkite ir palikite 30 minučių paaugti šiltai. Pakilusią tešlą kiek paspauskite rankomis, uždenkite dubenį maistine plėvele ir statykite nakčiai į šaldytuvą, kad lėtai iškiltų.

4

Ryte tešlą ištraukite iš šaldytuvo, rankomis suformuokite apskritimą, kurį peiliu padalinkite į 8 lygias dalis. Suformuokite bandeles tešlą vis patempdami, o galus paslėpdami bandelės apačioje.

5

Bandeles sudėkite ant kepimo skardos išteptos sviestu arba ant kepimo popieriaus gana dideliu atstumu viena nuo kitos, kad joms būtų vietos paaugti. Bandeles uždenkite rankšluosčiu ir palikite 1 valandai šiltai, kad iškiltų.

6

Pakilusias bandeles patepkite kiaušinio plakiniu (kiaušinio trynys sumaišytas su kelias šaukštais vandens) ir apibarstykite aguonomis ar sezamais. Bandeles pašaukite kepti į įkaitusią 180 laipsnių orkaitę 20 minučių, kol pagels ir gražiai iškeps.

7

Iškepusias bandeles aušinkite ant grotelių ir galite skanauti.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite