APP/ Mėsa/ Pavasaris/ Visi receptai

Velykinis meniu: keptos putpelės, apsuktos šonine, su pupelėmis ir naminiais makaronais

Jau daug metų prieš didžiąsias metų šventes ruošiu šventinio stalo repeticiją, kad naujais receptais galėčiau pradžiuginti Jus, savo skaitytojus, bei tinklaraštį papildyti naujais šventiniais receptais. Mano šeima juokiasi, kad mes visada turime dvigubas šventes – Velykas bei Kalėdas švenčiame visą mėnesį. Šiemet velykinio stalo repeticijos išpuolė net dvi – viena desertų stalo, kurią puošiau spalvotais marmuriniais keksais, o antroji – velykų pietų meniu.

Abu kartus šventinį stalą puošiau Iittala indais iš ginalasinterjeras.lt, kuriais šiemet prieš pat šventes pasipildžiau savo indų kolekciją. Namams Druskininkuose esu parinkusi universalius indus iš Iittala Teema serijos. Teema induose galiu ruošti maistą ir net naudoti juos orkaitėje (kepimui ne aukštesnėje nei 240 laipsnių temperatūroje). Man patinka, kad jie gali būti naudojami ne tik maisto patiekimui, saugojimui bet ir kepimui, ir netgi šaldymui. Šiuos indus naudoju kasdienai ir šventėms! Kad tos pačios lėkštės nepabostų turiu 6 komplektus baltų lėkščių ir 4 spalvotų: rausvą, du pilkus, melsvą. Turėdama tiek indų galiu juos dėlioti maišydama spalvas – didžiąją lėkštę dėdama vienos spalvos, o šaltų užkandžių kitos, taip suteikdama stalui žaismingumo ir daugiau spalvų. Ši indų kolekcija dažnai pasipildo naujomis spalvomis, šių metų naujiena – medaus geltonumo lėkštės, kurias jau įtraukiau į ateinančios vasaros pirkinių sąrašą. Labai patogu, kad ši indų serija turi maisto serviravimo indus, kuriais kaip tik ir pasipildžiau prieš šias Velykas.

Kokie indai ant velykinio stalo bebūtų, jo neįsivaizduoju be savo keptos duonos (šiemet ant stalo dėsiu ruginę raugo duoną), įdarytų kiaušinių – tradiciniai mūsų šeimoje su džiovintais grybais, o neseniai pamėgti – įdaryti avinžirnių humusu. Jau keli metai, kai Velykoms gaminame naminius kiaušininius makaronus, kurie būna garnyras prie velykinio kepsnio. Už naminių makaronų gamybą atsakingas mano vyras Martynas. Kai Velykos būna vėlyvos, naminius makaronus mėgstame gaminti su pirmosiomis dilgėlėmis, tada jie būna žalios spalvos. Šiemet dilgėlių dar nematyti, todėl makaronams žalsvo atspalvio suteikėme liofilizuotų špinatų milteliais. Prie naminių kiaušininių makaronų šioms Velykoms siūlau išsikepti putpelių, apsuktų rūkyta šonine, ir jas pateikti su virtomis žaliosiomis Edamame pupelėmis. Vietoj pupelių galite naudoti šaldytus žaliuosius žirnelius ir puošti patiekalą šviežiais daigais.

Velykinis meniu: keptos putpelės, apsuktos šonine, su pupelėmis ir naminiais makaronais

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 4 asmenims
Kepimo laikas: 30 min.

Velykoms

Sudėtis

  • Keptoms putpelėms:
  • 4 šviežių mėsinių putpelių
  • 4-8 šaltai rūkytų šoninės juostelių
  • 1 šaukštelio maltų juodųjų piprų
  • 1 šaukštelio džiovintų čiobrelių
  • 1 šaukštelio česnakinės druskos
  • 2 šaukštų kokybiško alyvuogių aliejaus
  • 1 stiklinės baltojo vyno
  • 400 g šaldytų "Edamame" pupelių arba žirnelių
  • porų daigų papuošimui
  • Pateikimui:
  • naminių kiaušininių makaronų

Eiga

1

Prieš kelias valandas iki kepimo, išimkite putpeles iš šaldytuvo, kad sušiltų iki kambario temperatūros. Paukščius nuplaukite, ištrinkite druska, pipirais, čiobreliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Palikite valandai pastovėti, kad įsiskonėtų.

2

Kiekvieną putpelę apsukite šoninės juostele, kad pasidengtų krūtinėlė ir sparneliai, taip kepant mėsa neišsausės. Jei šoninės juostelės gana trumpos, panaudoti dvi. Apsuktas šonine putpeles sudėkite į kepimo skardą ir apipilkite baltuoju vynu.

3

Kepkite putpeles įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 minučių, priklausomai nuo jų dydžio.

4

Kol kepa putpelės, išvirkite pupeles arba žirnelius. Pupeles virkite vos kelias minutes, kad išliktų traškios, skaisčiai žalios ir nepervirusios. Išvirusias pupeles sumaišykite su nuo putpelių kepimo atlikusiomis mėsos sultimis. Putpeles puoškite porų daigais, sudėkite ant virtų pupelių ir neškite į stalą.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su www.ginalasinterjeras.lt

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite