APP/ Kepiniai/ Visi receptai/ Žiema

Apelsininis keksas su meduolių prieskonių įdaru

Jei paskutinę minutę ieškote ką saldaus iškepti šioms Kalėdoms, pasirinkdami keksą niekada neprašausite pro šalį. Šis apelsininis keksas labai aromatingas ir drėgnas su meduolių prieskonių pabarstais viduje, kurie iškepę keksui suteikia ypatingos tekstūros. Geroji žinią, kad iškepti jį galite iš anksto, o prapjauti tik per Kalėdas, skanus ir šviežias jis išlieka keletą dienų. Prie apelsininio kekso rekomenduoju rinktis ir apelsinų skonio meduolių prieskonius, kurie dar labiau sustiprins apelsinų skonį bei suteiks jam šildančių prieskonių aromatų, kurie taip tinka prie apelsinų. Šis keksas kvepia tikromis Kalėdomis!

Visiems linkiu jaukių ir skanių Kūčių bei Kalėdų su pačiais mylimiausiais! Laikas švęsti ir džiaugtis!

Apelsininis keksas su meduolių prieskonių įdaru

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: kekso formai

Kalėdoms

Sudėtis

  • Keksui:
  • 220 g sviesto
  • 3 didelių kiaušinių
  • 250 g miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 200 g cukaus
  • 60 g grietinės
  • 2 apelsinų smulkiai nutarkuotos žievelės
  • 2 šaukštų apelsinų žievelių cukatų
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • Meduolių prieskonių sluoksniui:
  • 70 g miltų
  • 100 g cukraus
  • 100 g sviesto
  • 1 šaukšto kakavos
  • 2 šaukštelių Santa Maria apelsininių skonio meduolių prieskonių
  • Apelsinų sirupui:
  • 2 apelsinų sulčių
  • 50 g rudojo cukraus
  • Baltojo šokolado glajui:
  • 100 g baltojo šokolado
  • 4 šaukštų grietinėlės
  • 1 apelsino smulkiai nutarkuotos žievelės

Eiga

1

Visi tešlos ingredientai: kiaušiniai, grietinė, sviestas turėtų būti kambario temperatūros, todėl kelios valandos prieš gaminimą išimkite juos iš šaldytuvo. Kekso kepimo formą gerai ištepkite sviestu ir apibarstykite miltais, miltų perteklių pakratydami formą nuberkite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi ir druska.

2

Minkštą sviestą gerai išplakite, kol jis taps purus ir pabals, plakant virtuviniu kombainu tai gali užtrukti apie 5 minutes. Kai sviestas bus išplaktas dalimis supilkite cukrų ir plakite toliau, dar apie 5 minutes, kol cukrus ištirps. Tada smulkiai įtarkuokite apelsinų žievelę, suberkite apelsinų žievelių cukatus ir sukrėskite grietinę, viską gerai išmaišykite ir toliau maišydami po vieną muškite kiaušinius. Juos muškite neskubėdami, po vieną, leiskite kiaušiniui gerai įsiminkyti į sviestą, tik tada įmuškite kitą. Kai visi kiaušiniai bus įmušti, o tešla bus vientisa, toliau maišydami dalimis suberkite miltų mišinį ir užmaišykite vientisą kekso tešlą.

3

Paruoškite meduolių prieskonių sluoksnį. Miltus sumaišykite su kakava, meduolių prieskoniais ir cukrumi, tada suberkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir rankomis minkydami viską paverskite į riebius trupinius.

4

Į paruoštą kekso formą supilkite trečdalį kekso tešlos, ant jos užbarstykite pusę meduolių prieskonių trupinių, tada užpilkite dar trečdalį tešlos ir vėl trupinių, galiausiai supilkite likusią tešlos dalį ir pašaukite keksą kepti į įkaitintą 175 laipsnių orkaitę 50-60 minučių, kol įkištas ir ištrauktas medinis pagaliukas liks švarus.

5

Kol kepa keksas paruoškite apelsinų sirupą. Išspauskite apelsinų sultis ir sumaišykite jas su cukrumi, palikite, kad jis ištirptų.

6

Iškepusį keksą, kol jis dar formoje užpilkie apelsinų sirupu. Palaukite, kol jis pilnai susigers į kepinį ir palikite keksą ataušti. Praaušusį keksą staigiu judesiu apverskite iš išimkite iš kepimo formos.

7

Paruoškite baltojo šokolado glajų. Jį sulaužykite ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje, kartu su grietinėle, smulkiai įtarkuokite apelsino žievelių. Kai šokoladas taps slystas, iš karto jį užpilkite ant iškepto kekso, kad gražiai nutekėtų jo šonais. Ant viršaus dar patarkuokite apelsinų žievelių ir palikite, kad glajus pilnai sustingtų. Toks keksas skaniausias kitą dieną, jis gali išsilakyti šviežias kelias dienas.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite